Aftellen naar goud!

De eerste week van het jaar was er duidelijk een van de getallen. Wat te denken van het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi schaatsen). Op één honderdste van een seconde net wel of net niet naar de Olympische Spelen. Diep respect voor de sporters die vier jaar lang alles hebben gelaten om zich te plaatsen. Een ander getal was de dubbel. Ondanks zes pijlen is het net niet gelukt voor Mighty Mike om de finale te halen. Wat een thriller! Om de teleurstelling daarvan te vergeten koos ik voor het vermaak van een ander getal, De Top2000. Mede daardoor kon ik toch opgewekt het jaar afsluiten en het nieuwe jaar vrolijk beginnen. Dat nieuwe jaar staat weer vol met mooie sportevenementen waar ik als liefhebber naar uit kijk.

PyeongChang 2018
Nog een maand tot de start van de Olympische Spelen. Dat was voor mij de aanleiding te onderzoeken wat een Gouden plak oplevert. Ik kan me voorstellen dat een sporter blij is met een financieel extraatje maar belangrijker nog is de eeuwige roem. Dat is niet in geld uit te drukken. Toch gun ik onze helden het maximale. Een gouden medaille levert de sporter € 25.500,- op. Of dat veel is na vier jaar dag in dag uit sporten weet ik niet. Wat ik wél weet is dat er in Nederland belasting betaald moet worden. Gemiddeld genomen zal er bij de meeste sporters 40% tot maximaal 52% vanaf gaan. Omdat het hier om “resultaat uit overige werkzaamheden” gaat mogen bepaalde kosten worden afgetrokken.

Voordeel van Business Class
Zo kun je er voor kiezen om terug te reizen in de Business Class in plaats van Economy Class. Het NOC*NSF vergoedt voor Olympische sporters het ticket van de Economy Class. Stel je kiest voor luxe, dan zou je het verschil in kosten (Business vs. Economy) mogen aftrekken van je financiële vergoeding bij het behalen van een medaille. Voordeel is een heerlijke terugreis en minder afdracht naar de Belastingdienst. Uiteindelijk ben je dan wel wat duurder uit, maar als je dan toch Business Class vliegt kun je vast nog netwerken! Eén sponsordeal en de extra kosten zijn dubbel en dwars terugverdiend.

Let the games begin
Nog vijf weken en dan kan het genieten beginnen! Opgewonden voor de buis, een paar weken op het puntje van je stoel. Stembanden die aangetast worden door het juichen voor het behalen van prachtige resultaten. Een paar weken waarin sport ons land weer verbindt.