Medewerker in de spotlights: Rob van Daal

Rol binnen Duisenburgh

Mijn naam is Rob van Daal en ik ben Verzekeringsspecialist en Hoofd afdeling Verzekeringen bij Duisenburgh. Ik ben inmiddels alweer bijna tien jaar in dienst en ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk. Dit heeft vooral te maken met de afwisseling binnen het werk, maar ook met de sfeer op kantoor.

Na mijn studie Management, Economie en Recht ben ik al vrij snel begonnen bij “Bancare Totaal” als ondersteuner van Frank van Daal bij het adviseren in hypotheken, leven- en risicoproducten. Destijds waren we nog met z’n tweeën.  Daarna heb ik diverse rollen vervuld en ben nu alweer een behoorlijke tijd werkzaam in mijn huidige functie.

Mijn rol is tweeledig. Als verzekeringsspecialist heb ik veel klantcontact, denk ik mee met klanten over de (bedrijfsmatige) risico’s die zij lopen en help ik klanten bij het oplossen van verzekeringsproblemen. Het zoeken van een oplossing voor elk risico dat een klant verzekerd wil hebben zie ik als een uitdaging. Het kan hierbij gaan om ‘de bakker op de hoek’, maar ook om een ICT bedrijf met 50 werknemers. Bij elk bedrijf, elke ondernemer en elke particulier spelen specifieke risico’s. Het is mijn taak om klanten op deze risico’s te wijzen en, indien gewenst, een verzekeringsoplossing aan te bieden.

Als hoofd van de afdeling denk ik mee over de koers van de afdeling en spar ik met mijn collega’s over verzekeringen en hoe wij onze klanten optimaal kunnen bedienen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het uitdragen van het financieel totaalconcept dat Duisenburgh aanbiedt. We kunnen een klant namelijk echt bij elk  financieel vraagstuk helpen! Verder vinden we het bij Duisenburgh belangrijk dat we een langdurige relatie opbouwen met onze klanten! Dus als onze klant tevreden is, zijn wij tevreden.

Bij Duisenburgh heerst een open cultuur waarin iedereen vrij is om zijn of haar suggesties kenbaar te maken. Dit vind ik er prettig en het zorgt bovendien dat je samen continue bouwt aan een kwalitatief betere organisatie.

Werk en Privé

Als lid van de familie “van Daal” ben ik een echte Bourgondiër. Lekker eten, drinken en genieten samen met mijn vriendin en vrienden doe ik daarom graag. Om te ontspannen kijk ik ook graag een film of goede serie en lees ik af en toe een boek.

Daarnaast tennis ik graag en sport ik om mijn conditie op peil te houden.  Alleen door te genieten van je vrije tijd kun je hard werken, optimaal productief zijn en klaarstaan voor je klanten!