Verzekerd van een goede wintersport

De carnavalsvakantie staat weer voor de deur. Scholen zijn dicht en veel mensen genieten van een weekje in de sneeuw. Wij geven u een aantal tips voor een goede wintersport.

Tijdens de wintersportvakantie wilt u vooral genieten van actief buiten zijn, een goede après-ski en gezelligheid aan tafel en rond het haardvuur. Dan wilt u niet denken aan de risico’s die u loopt onderweg naar en tijdens uw wintersport. Dat hoeft ook niet. Er zijn verzekeringen voor een onbezorgde wintersport.

Wintersport: welke verzekeringen heb ik nodig?

  • Zorg dat u verzekerd bent voor pech onderweg. Dit is meestal een aanvullende dekking op uw autoverzekering.
  • Een rots over het hoofd gezien en uw skispullen beschadigd? Heel vervelend. Schade aan skispullen is deels meeverzekerd bij een aanvullende dekking voor wintersport en sportuitrusting.
  • Check vooraf of u verzekerd bent indien u besluit om off-piste te gaan skiën. Off-piste skiën is namelijk vaak uitgesloten.
  • Komt u onverhoopt ten val en wordt u met een banaan van de piste gehaald? Dan hopen we allereerst dat het meevalt en u snel weer op de piste staat. Indien u een reisverzekering inclusief de optie wintersport en een aanvullende dekking voor medische kosten opneemt, vergoeden de meeste verzekeraars de vervoers- en behandelkosten die niet gedekt worden door de zorgverzekeraar. Kunt u niet meer skiën of moet u uw wintersport tussentijds afbreken? Ook niet genoten vakantiedagen en kosten die u hiervoor maakt (denk aan skipassen, skihuur etc.) zijn dan vaak gedekt.

 Bij Duisenburgh bent u verzekerd van een goede wintersport. Veel plezier!

 

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.