Bel ons

040 - 222 21 12

Om privacy redenen zijn de namen van de klanten in dit verhaal gefingeerd

Dat de rente momenteel laag is (of zelfs negatief) is niet echt nieuws meer. Samen met onze klanten bedenken wij graag andere mogelijkheden om vermogen op te bouwen in plaats van het geld op de bank te laten staan. Want een financieel gezonde toekomst is voor iedereen belangrijk.

Duisenburgh’s financieel adviseur Rob Camp liet onlangs weer een stel erg tevreden klanten ons kantoorpand verlaten. Een verhaal dat we graag met jullie delen. Het gaat om Arjan en Marja, vijftigers en ouders van twee kinderen die niet meer thuis wonen.

Rob: “25 jaar geleden kochten Arjan en Marja een woning in het centrum van Eindhoven. Door de marktontwikkeling konden zij deze woning onlangs verkopen met een overwaarde van € 350.000,-. Een flink bedrag. Samen met Arjan en Marja bedacht ik een plan op maat voor een zorgeloze financiële toekomst.

Omdat de kinderen van Arjan en Marja al enige tijd uit huis zijn, was het voor hen niet nodig om weer een huis met tuin terug te kopen. De keuze viel al gauw op een appartement in de binnenstad van Eindhoven. De koopprijs van dit appartement (incl. kosten koper) is € 420.000,-. Hierop heb ik een aflossingsvrije hypotheek afgesloten van € 203.500,-. Zelf hebben Arjan en Marja € 216.500 hierin gestoken, zo houden ze van de overwaarde €133.500,- over en een maandelijkse hypotheeklast van € 280,- gedurende de komende 20 jaar dat geeft veel financiële rust.

Hun zoon Daan kon hiermee ook geholpen worden. Hij kocht namelijk een appartement in Eindhoven maar op basis van zijn huidige inkomen kon hij dat nog niet helemaal zelf financieren. Arjan en Marja lenen hem een bedrag en schenken Daan de maandelijkse rente en aflossing zodat hij wanneer zijn inkomen hoog genoeg is, het geleende bedrag aan zijn ouders kan terugbetalen.

Het stel verwacht door het verwezenlijken van deze financiële dromen ook nog eens 3 jaar eerder te kunnen stoppen met werken, een hele relaxte gedachte toch?”

Heeft u ook een huis met overwaarde? Of heeft u vermogen en bent u benieuwd wat onze experts voor uw financiële toekomst kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op via info@duisenburgh.nl of 040 222 21 12

Auteur

Rob Camp