Bel ons

040 - 222 21 12

Bekijk onze recente publicaties

Dit zijn de verduurzamings- én financieringsmogelijkheden

Het verduurzamen van uw woning heeft veel voordelen. Zonnepanelen installeren, isolatie verbeteren, enkel glas vervangen door dubbel glas: heel veel maatregelen laten uw woning stijgen in waarde, zorgen voor stabiele of lagere woonlasten, zijn beter voor het milieu en maken het u (nog) comfortabeler in huis. Denkt u eraan om uw woning te verduurzamen? Wij brengen de verduurzamingsmogelijkheden én de mogelijkheden rondom de financiering daarvan voor u in kaart.

Eerlijke beloningen voor uw werknemers

Om werknemers aan te trekken en binnenboord te houden, is een eerlijke beloning en een duidelijk functieprofiel heel belangrijk. Maar met alleen een functie- en salarishuis bent u er nog niet. Medewerkers hebben behoefte aan secundaire arbeidsvoorwaarden en dat gaat verder dan een vrijdagmiddagborrel.

Medewerker in de Spotlight: Ashley Joosten

Ashley Joosten haalde haar diploma Financiën en Verzekeringswezen, maar startte haar carrière buiten de financiële sector. Op 1 juni 2022 begon ze een traineeship salarisadviseur bij Duisenburgh, waardoor ze zich binnen twee jaar ontwikkelt tot zelfstandig salarisadviseur.

De emotiecyclus van beleggen: waarom de gemiddelde particuliere belegger negatieve rendementen behaalt

Het is bekend dat beleggen vaak gepaard gaat met emotie. Het uitschakelen daarvan is één van de moeilijkste vaardigheden die je als belegger moet beheersen om op lange termijn tot goede resultaten te komen. De verleidingen en angst op korte termijn, winnen het vaak van de ratio op lange termijn.

Medewerker in de spotlight: Robert Verberne

Na ruim 26 jaar bij de bank werkzaam te zijn geweest, vond Robert Verberne het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sinds 30 augustus 2021 werkt hij als vermogensregisseur en financieel planner bij Duisenburgh. Samen met zijn collega’s wil hij Duisenburgh nóg verder op de kaart zetten.

Grip op uw cijfers met Visionplanner

Moderne vraagstukken vragen om moderne oplossingen. Dat begrijpen we bij Duisenburgh maar al te goed. Met deze gedachtegang faciliteren wij voor al onze relaties doeltreffende rapportages met behulp van Visionplanner voor optimaal inzicht in uw financiële zaken.

Herbalanceren in onrustige tijden

De beurs is continu in beweging. Tijden van hoge inflatie en het conflict tussen Rusland en Oekraïne gaan gepaard met onrust op de beurs. Dat leidt tot koersbewegingen op de financiële markt. Die bewegingen kunnen de samenstelling van uw beleggingsportefeuille wijzigen.

Partner in de spotlight: Erik van Happen

De carrière van Erik van Happen begint in een tijd die onvergelijkbaar is met de huidige en speelde zich grotendeels af bij banken in Nederland en België. Later koos hij ervoor om de overstap naar zelfstandige vermogensbeheerder te maken. Hij werd onlangs partner bij Duisenburgh en is blij deel uit te mogen maken van de Duisenburgh-familie en verder te kunnen gaan als zelfstandig ondernemer onder de vlag van dit sterke merk.

Medewerker in de spotlight: Carlijn Smetsers

Carlijn Smetsers werkt sinds 1 april 2022 als HR-adviseur bij Duisenburgh. Ze voelt zich als een vis in het water tussen de fijne, professionele en tegelijkertijd gezellige club mensen, met wie ze ook nog eens een visie deelt over het belang van een gezonde bedrijfscultuur.

Beleggingshorizon in zicht, wat nu?

Het is een veelgenoemde term in beleggingsland: uw beleggingshorizon. Tot wanneer kunt u uw geld missen en ermee beleggen? Wat is dus uw beleggingshorizon? Bij het opstellen van een beleggingsprofiel is het één van de eerste vragen. U ontkomt er dus niet aan om erover na te denken.

Medewerker in de spotlight: Kim de Laat

Kim de Laat (21) startte op 1 februari 2021 haar meewerkstage bij Duisenburgh. De studente Finance van Avans Academie associate degrees in ’s-Hertogenbosch besloot te blijven voor een leerwerktraject van april tot en met januari en is onlangs begonnen met haar afstudeerstage, die ze op 27 mei afrondt.

Op weg naar de top

Bij Duisenburgh hebben we de drive om te verbeteren en de top te bereiken. Op werkgebied, maar ook letterlijk. Daarom heeft Frank van Daal in november 2021 de Kilimanjaro beklommen!

Het Familiefonds

Als regisseur van familievermogens komt het onderwerp Familiefonds geregeld ter sprake. Enerzijds om de continuïteit en aansturing van familievermogens goed te regelen, anderzijds om actieve vermogensoverdracht in een beschermde omgeving aan de volgende generatie mogelijk te maken.

Uw cijfers overzichtelijk met Visionplanner

Bij Duisenburgh helpen we onze relaties. We bekijken continu waarin we u nog beter van dienst kunnen zijn. En hoe we u zoveel mogelijk comfort kunnen bieden. Visionplanner, onze extra service, helpt u de cijfers van uw onderneming inzichtelijker én overzichtelijker te maken.

Zo beleg jij defensief én met resultaat

Onlangs vertelde ik al over de kracht van exponentiële groei. Jaarlijks 7% rendement behalen, leidt op langere termijn tot hoge rendementen en tot een forse toename van uw koopkracht. Op een looptijd van 30 jaar leidt een gemiddeld jaarlijks rendement van 7% tot in totaal 761,23% rendement. Ofwel; een inleg van € 100.000 bedraagt na 30 jaar 7% rendement in totaal € 761.225,50!

Nieuwsbrief december 2021 namens Duisenburgh Salarisadministratie

Net als in 2020 is ook in 2021 de vrije ruimte van de werkkostenregeling verruimd van 1,7% naar 3% over de eerste € 400.000. Zeker gezien het feit dat er ook dit jaar weer weinig gelegenheid is geweest voor personeelsfeesten en -uitjes is er vaak behoorlijk wat ruimte om fiscaal vriendelijk te belonen.

Wat is het nettorendement op uw vermogen?

Wat is uw netto rendement op uw vermogen?
Op deze vraag krijg ik als financieel planner bij Duisenburgh vaak het antwoord:
“Onze onderneming groeit harder dan ooit, de stijging van de waarde van het onroerend goed is ongekend en ook over het resultaat op mijn beleggingsportefeuille ben ik al langere tijd tevreden. Dus dat rendement is uitstekend”.

Periodiek onderhoud aan uw financiële huishouding is essentieel!

Als Financieel Adviseur schrik ik regelmatig, wanneer ik inzage krijg in de financiële huishouding van klanten die mij dit toe vertrouwen. Hoe een en ander momenteel geregeld is en hoe dit anders (lees: beter) zou kunnen. Vaak is er veel werk aan de winkel om het weer op orde te brengen. Opvallend is dat dit verschijnsel zeker niet afhankelijk is van het inkomen of vermogen.

Samen de Kilimanjaro op voor Stichting Kuychi

Vanaf 10 november zal Frank van Daal samen met Jur Rademakers en een mooi team de Kilimanjaro gaan beklimmen. Een mooie uitdaging waarbij ze tegelijk geld willen inzamelen voor Stichting Kuychi. Voor hen die het hard nodig hebben!

De kracht van exponentiële groei

In deze tijden van lage tot zelfs negatieve renten, starten steeds meer spaarders met beleggen. Er zijn ook nog veel mensen die twijfelen. Zij accepteren dat ze geen rente krijgen en zijn blij met de zekerheid dat hun zuurverdiende spaargeld niet minder kan worden en zijn waarde behoudt. Maar is dat zo? Behoudt spaargeld zijn waarde? Nee. Ook met 0% rente en dus geen absolute waardedaling, behoudt spaargeld zijn waarde zeker niet.

Het leven als schenker van kunst

Duisenburgh heeft, net als veel van haar relaties, een bijzondere band met kunst. Kunst geeft het leven vorm, kleur en expressie. Het inspireert en voedt de creativiteit. Het is zelfs aangetoond dat kunst een helende werking kan hebben. Kijken naar kunst is een manier om je hersenen in beweging te houden en anders te kijken naar de werkelijkheid. Bij Duisenburgh houden we daarvan!

Samen gaan voor financieel comfort

Deze week verschenen we met een mooi artikel in het Waalre Informatiemagazine 2021. Klik hier om het volledige artikel te openen.

Medewerker in de spotlight: Maarten Pothof

Maarten Pothof versterkt sinds 1 juli 2021 als financieel adviseur het team Financieel Advies bij Duisenburgh. Een ‘snoepwinkel’, zelfs na een carrière van 25 jaar in de branche. “Als adviseur heb ik inmiddels bijna een kwart eeuw ervaring als adviseur in de financiële wereld. De eerste zes jaar van deze ervaring heb ik opgedaan bij […]

Eindelijk inflatie! Maar waarom worden we er toch niet vrolijk van?

Jaarlijks toverden centrale banken de een na de andere truc uit de hoge hoed om de inflatie aan te jagen. De aloude inflatiedoelstelling van 2% is door de Europese Centrale Bank (ECB) zelfs opgegeven. Nu lijkt voor het eerst iets van inflatie te ontstaan en direct verkrampen de financiële markten. Is die angst voor inflatie terecht?

Partner in de spotlight: Erwin Sanders

Ondernemende vermogensregisseurs en vermogensbeheerders vinden in Duisenburgh Vermogensregie een stevig fundament om een eigen onderneming met eigen cliënten op te bouwen. Zo ook Erwin Sanders. Hij werd onlangs partner bij Duisenburgh en koos ervoor om zelfstandig te ondernemen onder de vlag van dit sterke merk.

Is goud nog een blinkende belegging?

Om allerlei redenen wordt op het moment veel in cryptovaluta belegd. Voor een bepaalde groep beleggers is dit het nieuwe goud, waardoor beleggen in echt goud in de schaduw komt te staan.

Medewerker in de Spotlight: Radboud Stolwijk

Begin 2021 startte Radboud Stolwijk bij Duisenburgh. Als senior beleggingsadviseur geeft hij getallen een betekenis door realistische verwachtingen te scheppen over beleggen en vermogensgroei.

Medewerkster in de Spotlight: Ellen Waterreus-von Reeken

Binnen de afdeling Vermogensregie bedienen wij vermogende ondernemers, instellingen, particulieren en families wanneer zij ervoor kiezen de zorg over hun vermogen uit handen te geven. “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor onze aangesloten vermogensadviseurs en onze cliënten.

Beleggen in FinTech-bedrijven: onmisbaar in de digitale wereld

Met onze modelportefeuilles zoeken we bij Duisenburgh continu de balans tussen risico en rendement. We kijken naar de fase waarin economieën en beurzen zich bevinden, hoe de gemiddelde koerswinstverhoudingen zijn, waar risico’s te verwachten zijn en waar we kansen zien. Ook kijken we naar mondiale trends. Een belangrijke trend waar we al geruime tijd in beleggen? De opkomst van de zogenoemde FinTech-bedrijven.

Medewerkster in de spotlight: Barbet Verhalle

Eind 2019 startte Barbet Verhalle bij Duisenburgh. Vanuit het kantoor in Venray begeleidt ze particulieren en ondernemers met passie en aandacht.

De balans opmaken

Het eerste kwartaal van 2021 is alweer bijna gepasseerd. Juist in deze bijzondere tijd vliegen de weken voorbij. Uw brievenbus stroomde inmiddels vol met de jaaroverzichten van lonen, pensioenen, banken, beleggingen, enzovoort,bedoeld voor de belastingaangifte over 2020. Maar, wanneer we dit nog niet gedaan hebben, is het ook een uitstekend moment om de financiële balans eens op te maken, nu alle gegevens toch op tafel liggen.

Voorstelling verlengd: ‘’negatieve spaarrente’’

Beleggen is dus niet zo zeer een alternatief voor sparen, maar kan wel degelijk onderdeel zijn van de oplossing om een vermogen te beschermen.

Nieuw energielabel woningen en je woning verduurzamen

Sinds 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Hiermee geeft Nederland invulling aan de herziende Europese richtlijn voor de energieprestaties van gebouwen.

Uit de adviespraktijk: ‘Have a Dream’ – planmatig dromen

“Tijdens mijn schoolperiode had ik altijd wel een baantje: krantenbezorger, tomatenplukker
en verkoper van scheepsonderdelen”, vertelt Koos.

Oversluitmarkt groeit vanwege lage rentestand

Vanwege de lage rentestand sluiten steeds meer mensen hun hypotheek over. Bijna een op de drie hypotheekaanvragen komt inmiddels van oversluiters. In de maanden april en mei van afgelopen jaar steeg het aandeel oversluiters naar meer dan 40%. Dit vond zijn oorzaak in een korte periode van rentestijgingen. Hierdoor leek het alsof de ‘rentebodem’ was bereikt.

Van eenmanszaak naar bv: hoe werkt dat?

Een bijdrage door: Joris de Man Fiscalist | Financieel Planner | In onze vorige publicatie hebben we laten zien hoe Duisenburgh samen met de ondernemer bekijkt wat de juiste bedrijfsvorm voor hem of haar is. De wensen en behoeften wat betreft doelen, groei, risicobeheersing, continuïteit en opbouw van vermogen van de ondernemer staan hierbij centraal. […]

BV alleen aantrekkelijk bij 130.000 euro nettowinst?

Een bijdrage door: Mariëlle Weichert | Relatiebeheerder / Adviseur MKB | Nu we al die gezelligheid en feestjes moeten missen, vraag ik mij af: ‘Waar wordt nu dan het altijd dankbare onderwerp “ondernemer en belastingbesparing” besproken?’.

Partner in de Spotlight: Jack Verkamman

Jack Verkamman startte begin 2014 zijn adviesbedrijf vanuit Barendrecht en sloot zich meteen aan als partner bij Duisenburgh Vermogensregie. Een verademing om na een carrière van zo’n 30 jaar in de bankwereld als zelfstandig ondernemer binnen Duisenburgh de klant weer centraal te stellen. “Vanuit een stage rolde ik in 1983 de bankwereld binnen. Bij de […]

Duisenburgh steunt het Catharina Onderzoeksfonds

Door medisch wetenschappelijk onderzoek verbetert de kwaliteit van zorg. De Stichting Catharina Onderzoeksfonds financiert wetenschappelijk onderzoek in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Omdat iedereen vroeg of laat met ziekte te maken krijgt, steunt Duisenburgh het fonds niet alleen met een financiële bijdrage, maar verbinden we onze organisatie structureel aan de acties en evenementen vanuit het […]

Inkijkje belastingplan 2021

De kabinetsplannen voor 2021 De impact van de coronapandemie laat zich ook in de economie voelen. De kabinetsplannen voor 2021 bevatten dan ook veel extra maatregelen om de economie door de crisis te loodsen. In deze bijdrage vindt u een greep uit het Belastingplan van 2021 en de aanvullende maatregelen. Klik hier om een kijkje te nemen […]

Persoonlijke band door actief bijstaan ondernemers en particulieren met vermogensvraagstukken

Jack Verkamman, bank-onafhankelijk vermogensadviseur: tijd voor de klant, oprechte inleving, out of the box en gaan voor de best passende oplossingen, dat is waar Duisenburgh Vermogensregie Verkamman voor staat. Zijn klanten weten dat te waarderen. Naast zijn advieswerk schrijft hij regelmatig columns voor Scheepvaartkrant en andere media op het gebied van vermogensvraagstukken en financiële planning. […]

Een aflosvrije hypotheek, mag dat nog?

Een bijdrage door: Dirk Schellens Is de aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk? Het korte antwoord: ja. Sterker nog: de aflosvrije hypotheek wint de laatste tijd weer aan populariteit, terwijl veel mensen in de veronderstelling zijn dat deze hypotheekvorm niet meer afgesloten mag worden.Een aflosvrije financiering kan in veel gevallen nog steeds afgesloten worden. Afhankelijk van uw wensen […]

Casus uit de praktijk

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner De oprichting van een Open Fonds voor Gemene Rekening Begin dit jaar hadden Christiaan van Elssen (Beleggingsadviseur) en ik, Joris de Man een kennismakingsgesprek met een cliënt over het beleggen van zijn vermogen. Uiteindelijk hebben we een anonieme structuur opgericht in de vorm van […]

Medewerker in de spotlight: Carolien Welten

Carolien Welten werkt sinds 2015 bij Duisenburgh. Ze startte als receptioniste en administratief medewerker en is inmiddels uitgegroeid naar personeel- en salarisadviseur. “Ik ben blij met de kansen die ik binnen Duisenburgh heb gekregen om mezelf verder te ontwikkelen. Naast de nodige opleidingen, heb ik dankzij de goede begeleiding van mijn collega Monique Loomans veel […]

Golfen voor het goede doel

Het Catharina Onderzoeksfonds organiseerde op maandag 24 augustus samen met Netwerkclub 040 een golfdag. Duisenburgh was van de partij op deze prachtige golfdag op The Duke in Nistelrode om een bijdrage te leveren aan het goede doel. Het Catharina Onderzoekfonds organiseerde deze dag namelijk om geld in te zamelen voor het onderzoek van Dr. Erik Schoon. Hij is […]

Partner in de Spotlight: Paul Rijnsburger

Paul Rijnsburger startte in 2012 als eerste partner bij Duisenburgh Vermogensregie. Zijn drijfveer? Klanten de aandacht geven die ze verdienen, door persoonlijke en actieve dienstverlening. “Na mijn studie bedrijfseconomie (beleggingstheorieën) aan de Tilburg University ben ik in 1998 aan het werk gegaan als beleggingsspecialist bij de Rabobank in Eersel. Tot 2012 ben ik werkzaam geweest […]

Financiële belangen in bedrijven per 27 september a.s. openbaar in het UBO-register

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner Hoe kan ik mijn zakelijke vermogen anonimiseren? Vanaf 27 september 2020 dienen alle ondernemers met een direct of indirect belang van 25% of meer in een organisatie, zoals een BV, NV of VOF, zich te registreren in het UBO-register.UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, […]

Met pensioen en vermogen vast in stenen…

In onze vermogensplanningspraktijk krijgen we zeer uiteenlopende vraagstukken voorgelegd. Veel mensen denken dat ons vak zich uitsluitend bezighoudt met beleggen in effecten. Natuurlijk heeft juist dit vakgebied onze specifieke aandacht, maar beleggen is geen doel op zich. Waar het om gaat, is dat onze klanten zo optimaal mogelijk hun financiële doelen bereiken.Bij de een het […]

Beurswijsheid zomer 2020

Handelaren op de beursvloer zijn al lang vervangen door saaie beeldschermen, maar hun ‘beurswijsheden’ bestaan nog steeds. ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Was het maar zo eenvoudig! Welke belegger kent deze ‘beurswijsheid’ niet?

Vermogen laten werken is ook ondernemen

Vanuit ons kantoor in Barendrecht adviseer ik voornamelijk zakelijke en particulieren klanten uit de regio Rotterdam en Drechtsteden. Het is geen geheim dat ik de maritiemeen visserijsector een warm hart toedraag. Om deze ondernemers goed van dienst te kunnen zijn, hebben we al enkele jaren een extra vestiging in Yerseke en zijn er spreekruimten beschikbaar […]

Vooruitzichten financiële markten 2020 ‘The shape of the recovery’

Onze visie Zoals u van ons gewend bent publiceren wij elk half jaar een update van onze visie op de financiële markten. Het zal u niet verbazen dat het speelveld gecompliceerder is dan ooit tevoren. De coronapandemie heeft voor een wereldwijde aardverschuiving gezorgd waarbij de verhoudingen behoorlijk door elkaar zijn geschud. Vrijwel alle economieën stevenen […]

Ervaren vermogensexpert, zet jij ook de stap naar ondernemerschap?

Ondernemende vermogensbeheerders en beleggingsspecialisten vinden in Duisenburgh Vermogensregie een stevig fundament om een eigen onderneming met eigen cliënten op te bouwen.

Laat ook uw financiële droom uitkomen!

Om privacy redenen zijn de namen van de klanten in dit verhaal gefingeerd Dat de rente momenteel laag is (of zelfs negatief) is niet echt nieuws meer. Samen met onze klanten bedenken wij graag andere mogelijkheden om vermogen op te bouwen in plaats van het geld op de bank te laten staan. Want een financieel […]

Inspirerende lezing van Jur Rademakers in Theater De Hofnar

Het leven van Jur Rademakers uit Valkenswaard is niet alledaags. Van bergbeklimmen tot ondernemen, hij neemt de ene uitdaging na de andere en dat levert een inspirerend verhaal op. ‘7 summits in 1 Year’ is zijn nieuwste en meest bijzondere uitdaging. Woensdag 4 maart sprak hij samen met één van zijn sponsoren Duisenburgh voor een volle […]

Medewerker in de spotlights: Dirk Schellens

Ik ben Dirk Schellens, werkzaam bij Duisenburgh als Financieel Planner/Financieel Adviseur. In september 2015 ben ik vanuit mijn studie Bedrijfseconomie in dienst getreden bij Duisenburgh als junior financieel adviseur. Net voor mijn afstuderen heb ik eigenaar Frank van Daal (ik ken hem via de voetbalclub RKVV Dommelen) gebeld of hij binnen zijn bedrijf iets leuks […]

Uit de adviespraktijk (deel 4)

Deze column is de vierde uit een serie met situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee! ‘Het dak repareren wanneer de zon schijnt’ Inmiddels liggen de eerste twee maanden van 2020 […]

Eindejaarstips & Belastingplan 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heeft u de financiële zaken voor 2020 al op een rij?Duisenburgh bereidt u graag voor op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving. Klik op onderstaande link voor de Eindejaarstips & Belastingplan 2020.Heeft u na het lezen van deze eindejaarstips nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u […]

Mogelijkheden voor de starter op de huizenmarkt

Welke extra mogelijkheden zijn er om de huizendroom te verwezenlijken? Hypotheekadviseur helpt starter bij financiële puzzel.

Medewerkster in de spotlight: Marielle Weichert

Marielle Weichert werkt sinds 2015 bij Duisenburgh als Relatiebeheerder/mkb-adviseur op de afdeling Administratie & Fiscaal advies.

Interview Vivianne Miedema: De ongekende drive van Vivianne Miedema

Over het afgelopen jaar, haar succes en de ontwikkeling van vrouwenvoetbal Topsport, dat is ontzettend hard werken, risico’s aan durven gaan, investeren in de toekomst en ook veel ‘laten’ voor het allerbeste resultaat. Profvoetbalster Vivianne Miedema (23) doet dit al vanaf een hele jonge leeftijd, en kijk waar het haar gebracht heeft! Sinds 2017 is […]

Binnenkort in het theater: ”Negatieve spaarrente”

Negatieve spaarrente; wat betekent dat voor u! De krantenkoppen liegen er niet om: spaarders worden binnenkort geconfronteerd met negatieve spaarrente. Plat gezegd betekent dit dat u de bank geld moet betalen voor het stallen van uw zuurverdiende spaarcenten, in plaats van dat u hiervoor geld ontvangt. Dat is historisch een ongekend fenomeen wat niemand ooit […]

Einde jaar: maak de balans op, onderneem actie!

Langzaam aan naderen we het einde van 2019. Als u nog gebruik wilt maken van fiscale voordelen – dus belastingbesparing – regel dit dan nu! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar. Eindejaar tips voor box 3 vermogen:U betaalt in 2019 geen belasting over een vermogen tot 30.360 euro (samen: 60.720 euro). […]

Uit de adviespraktijk (deel 3)

Dit is de derde column over situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee! ‘Sparen’ in vakantiewoningenSteeds vaker spreken we mensen die min of meer radeloos naar hun spaarrekening kijken. Dat is […]

TINA ALS ÉÉN VAN DE SIRENEN VAN HOMERUS…?

Er zijn meerdere redenen waarom beurzen het afgelopen half jaar zo goed presteerden. Maar er is één reden in het bijzonder en luistert naar de naam TINA, wat staat voor ‘’There Is No Alternative’’. Beleggers voelen zich sterk aangetrokken tot aandelen omdat andere beleggingscategorieën door de lage rente nauwelijks nog rendement opleveren. Odysseus Volgens de […]

Verbouwen of verhuizen?

Kent u het dilemma: verbouwen of verhuizen? Beiden zijn grote stappen in uw leven, en kennen voors- en tegens. We zetten een aantal tips voor u op een rij om tot een keuze te komen en weer jaren heerlijk te wonen in uw nieuwe of verbouwde huis. In tv-programma’s ziet u de mooiste ontwerpen voorbij […]

Mes in aftrekposten hoge inkomens

Afbouw aftrekposten Zoal wellicht bekend gaat het mes in aftrekposten . Het aftrektarief van een aantal aftrekposten wordt in de komende 5 jaar stapsgewijs in de inkomstenbelasting afgebouwd. Bij de hypotheekrenteaftrek gebeurt dit al sinds 2014, maar het kabinet versnelt de afbouw, waarbij ook andere aftrekposten worden geraakt. De maatregel treft iedereen met een inkomen […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert, zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,25% betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is een gespreksonderwerp dat vaak op een verjaardagsfeestje voorbij komt. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Investeren in onroerend […]

Vooruitzichten financiële markten 2019 | Top of the mountain

Vooruitzichten financiële markten 2019 Het beleggingsjaar 2018 werd gekenmerkt door onzekerheid en onrust. Diverse geopolitieke kwesties hielden de financiële markten in hun greep. Aanvankelijk wisten de aandelenbeurzen nog te herstellen van enkele paniekaanvallen. In oktober moesten we er echter aan geloven. Koersen daalden over een breed front. Beleggers konden zich niet meer vastgrijpen aan eerder […]

Stick to the plan

De verborgen agenda van de belegger Elke belegger is ervan op de hoogte dat een lange beleggingshorizon een vereiste is om een effectenportefeuille haar werk te laten doen en het rendement een waardige aanblik te geven. In werkelijkheid heeft een belegger stiekem vaak een verborgen agenda, namelijk op korte termijn rendement realiseren. Schouderklopje Een positief […]

Wat is een schenking op papier?

Wanneer u uw vermogen overdraagt op uw kinderen, wilt u zo min mogelijk belasting betalen. Met een schenking op papier betalen uw kinderen mogelijk minder erfbelasting. We zetten de regels voor u op een rij. Bij een schenking op papier legt u op papier vast dat u iemand over een bepaalde tijd een bedrag geeft. […]

Einde jaar; maak de balans op, onderneem actie!

Langzaamaan naderen we het einde van 2018. Als u nog gebruik wilt maken van de fiscale mogelijkheden waarmee u belasting kunt besparen, regel dit dan zoveel mogelijk vóór de drukke maand december! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar.

Hoogste tarief hypotheekrenteaftrek versneld verlaagd

Het was al bekend dat de Rijksoverheid het percentage van de maximale hypotheekrenteaftrek verlaagt van 52 % naar ongeveer 37 %. Dit zou in eerste instantie geleidelijk gebeuren in stapjes van 0,5 % per jaar. In het regeerakkoord van Kabinet Rutte III is echter besloten om de hypotheekrenteaftrek vanaf 2020 versneld af te bouwen. De […]

Dividendbelasting: afschaffen of niet?

Aantrekkelijk vestigingsklimaat Nederland moet aantrekkelijk blijven voor bedrijven die zich hier willen vestigen en die hier willen produceren. Dat levert werk en banen op. Fiscale regelingen bepalen mede het al of niet gunstig vestigingsklimaat voor multinationals. Daarom is het kabinet onder andere voornemens de dividendbelasting per 1 januari 2020 af te schaffen. Dit is de […]

Uit de adviespraktijk (deel 2)

Dit is de tweede column over situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee!Beleggen of speculeren?Geregeld spreek ik mensen die het hebben over ‘beleggen’ terwijl ze eigenlijk ‘speculeren’ bedoelen. En laten we […]

Duisenburgh wil aantal verbonden agenten verdubbelen

Een forse sprong met behulp van verbonden agenten – of partners Duisenburgh verwacht binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal verbonden agenten – of partners waar het mee werkt. Het beheer- en advieskantoor wil in die periode ‘een forse sprong’ maken in beheerd vermogen. Verbonden agenten kunnen daarbij helpen. Dat zegt directeur Frank van […]

Op koers met uw vermogen (deel 13)

YERSEKE / STELLENDAM In mijn laatste column liet ik u zien dat het van groot belang is om met uw effectenportefeuille actief in te spelen op economische verwachtingen en op scheefgroei. Op deze wijze houden we de risico’s in toom en maximaliseren we het uiteindelijk rendement. In dit artikel belicht ik de invloed van persoonlijke […]

Testament voorkomt familieleed én bespaart geld

Wat gebeurt er als u of uw partner overlijdt? Er bestaan diverse misverstanden over de verdeling van een nalatenschap. Veel mensen denken dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland bij wet prima is geregeld. Niets is minder waar. Het opstellen van een gedegen testament bespaart veel familieleed én geld. Wij geven samen met erfrechtspecialist Alex […]

Tips belastingvrij schenken aan uw kinderen in 2018

Wilt u uw vermogen doorgeven aan de volgende generatie? Of uw kind helpen bij het kopen van een huis?Dan is het goed om te weten op welke manieren u dit slim kunt doen. U kunt dit doen tijdens uw leven met een schenking of na uw overlijden via de nalatenschap. De belastingdienst kijkt mee of […]

5 nieuwe hypotheekregels voor u op een rij

Als u een huis koopt, moet u daarvoor vaak een hypotheek afsluiten. Na de financiële crisis bleek dat hoge hypotheekschulden een risico vormen voor huiseigenaren en de gehele economie. Daarom zijn de hypotheekregels aangepast. We zetten de vijf belangrijkste voor u op een rij. 1) Maximale hoogte hypotheek verlaagdVanaf 1 januari 2018 mag de hypotheek […]

Kunst, Cultuur en de Kracht van delen…..

Kunst, Culinair en de Kracht van delen…….. Op zondag 4 maart heeft de samenwerking tussen restaurant Lugar, Duisenburgh en Gam Klutier ware vruchten af mogen werpen. Stichting Kuychi (www.kuychi.nl) heeft naar aanleiding van dit benefiet evenement € 16.175,00 in ontvangst mogen nemen. De gasten lopend in het heerlijke zonnetje van het ene monumentale pand naar het andere […]

Medewerker in de spotlights: Joris Boerenkamp

Mijn naam is Joris Boerenkamp Na een MBO-studie Administrateur en een HBO-studie Bedrijfseconomie wilde ik zo snel mogelijk aan het werk. Ik kon meteen aan de slag bij een bedrijf in mijn woonplaats Veldhoven. Na 14 jaar kreeg ik in 2014 de kans om bij Duisenburgh te gaan werken. Een ideale kans om een nieuwe […]

Op koers met uw vermogen (deel 11)

Hoewel de winterperiode nog voortduurt, kijken we al uit naar de lente; fluitende vogels, bomen met bloesem en huppelende lammetjes op de rivierdijk. Op de Amsterdamse effectenbeurs schijnt de zon dit jaar al vanaf de eerste dag. Tot het moment van schrijven steeg de AEX inmiddels al ruim 3,5 procent. Maar hoe staat het nu met úw effectenportefeuille? Zit daar nog wel voldoende kiemkracht in?

Bitcoins en uw belastingaangiften in 2017 en 2018

Binnenkort moet u belastingaangifte doen over het jaar 2017. Bent u in het bezit van Bitcoins of andere cryptomunten? Dan moet u de waarde in het economische verkeer van deze middelen aangeven op 1 januari van het jaar van aangifte. Voor de meeste bezitters van cryptocoins valt dit in 2017 gunstig uit. Op 1 januari […]

Unieke samenwerking met kunstenaar Gam Klutier voor Stichting Kuychi

WAALRE – Helena van Engelen (1949) woont weer in Nederland, in Waalre. Haar gezondheid dwong de ambassadrice van Stichting Kuychi om weer in het ‘laagland’ te gaan wonen. Dat betekent echter niet dat zij met haar inzet en werkzaamheden voor haar project Niños del Arco Iris stopt. Het prachtige Peru met zijn fascinerende Inca-cultuur, de […]

Vooruitzichten financiële markten 2018 | There Is No Alternative

Beleggers voortvarend van start Algemeen Beleggers zijn in 2018 voortvarend van start gegaan. Het momentum is gunstig; het beleggerssentiment is positief en alle seinen staan op groen om van 2018 een mooi beleggingsjaar te maken. Wellicht kunnen de financiële markten nog even profiteren van eerder ingezette trends. Het afgelopen beleggingsjaar werd gekenmerkt door een zeer […]

Vermogensbeheer, ook iets voor u?

Dat tijden zijn veranderd zullen de ervaren beleggers onder u kunnen beamen. Financiële markten zijn meer dan ooit met elkaar verweven als gevolg van een vergaande globalisering. Als belegger is het niet gemakkelijk om de effecten van internationale ontwikkelingen op de mondiale beurzen te kunnen overzien. Kortom, het wordt steeds moeilijker de juiste beslissingen te […]

Overwaarde? Vraag om rentekorting!

Is uw huis meer waard dan uw hypotheek doordat de huizenprijzen zijn gestegen of u extra heeft afgelost? Dan kan uw hypotheekrente misschien omlaag. Veel mensen weten dat niet en betalen onbewust honderden euro’s per jaar teveel. Hoe zit dat precies?Als uw woning meer waard wordt of u aflost op uw hypotheek, verandert de verhouding […]

Einde jaar; maak de balans op, onderneem actie!

We naderen langzaamaan het einde van 2017. Als u nog gebruik wilt maken van de fiscale voordelen waarmee u belasting kunt besparen, regel dit dan nu! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar.

Crowdfunding, een verstandige investering?

Meer rendement. Wie wil dat niet? Crowdfunding, waarbij mensen investeren in ondernemers met een goed idee, trekt investeerders aan die op zoek zijn naar een hogere opbrengst. Crowdfundingplatforms beloven aantrekkelijke rendementen van zeven tot acht procent. Dat klinkt goed. Maar wat zijn de kansen en risico’s? Crowdfunding is bijna niet gereguleerd en daarin zit de […]

Medewerker in de spotlights: Joris de Man

Mijn naam is Joris de Man en ik ben sinds oktober 2015 in dienst van Duisenburgh als fiscalist & financieel planner. StudieToen ik tijdens mijn MBO-opleiding Sport en Bewegen voor de (gym)klas stond wist ik al vrij snel dat ik dit niet mijn hele carrière zou blijven doen. Het sporten op zich zeker wel en het […]

Schenken met de warme hand

Van alle belastingsoorten zijn erf- en schenkbelasting misschien wel het meest omstreden. Over het bij elkaar gespaarde vermogen is al eens inkomstenbelasting geheven, waardoor er sprake is van dubbele belastingheffing. Onrechtvaardig, vinden veel Nederlanders. Terecht, vindt de overheid, want voor geld dat je krijgt door een schenking of overlijden heb je niets hoeven doen. Wil […]

US dollar als sluipmoordenaar

Beleggers hebben deze zomer een flink deel van hun rendement zien verdwijnen. Ondanks het positieve sentiment op de financiële markten hebben ze de winsten van het eerste kwartaal niet kunnen vasthouden. Gek genoeg ligt de oorzaak nu niet in een daling van de aandelenmarkten of in een stijging van de rente. Dit jaar hebben we […]

De reis naar je pensioen

Het is vakantie! Lekker ontspannen op je ligbedje met een boekje in de zon. Wijntje erbij. Zou het leven zo zijn als je met pensioen bent? Dat zou zomaar kunnen. Maar voordat het zover is, moet je wel het een en ander uitvogelen voor je oude dag. Het pensioen kun je zien als een verzekering […]

Vooruitzichten financiële markten 2e helft 2017 | Back to volatility

Algemeen De relatieve rust op de financiële markten was kenmerkend voor het afgelopen half jaar. In de tweede helft van 2017 zal de volatiliteit op de financiële markten ongetwijfeld toenemen. De ontwikkelingen op de beurzen zijn afhankelijk van de antwoorden op de volgende vragen: Welke gevolgen heeft de Brexit op de economische groei in Europa? […]

Extra aflossen op je aflossingsvrije hypotheek: waarom?

Alleen rente betalen en de hypotheekschuld gedurende de looptijd niet aflossen. Een aantrekkelijke optie, zo blijkt. Ongeveer 30% van alle woningbezitters heeft een hypotheek die helemaal of voor een deel aflossingsvrij is. Lagere maandlasten is de belangrijkste reden om te kiezen voor deze hypotheekvorm. Aan het einde van de looptijd moet je dit bedrag aflossen. […]

Beleggen, dé oplossing voor iedereen?

Beleggen?Beleggen kan zeker interessant zijn wanneer het vermogen voor langere tijd niet nodig is. De geschiedenis laat zien dat, gemeten over een langere horizon, beleggen steeds zorgde voor hogere rendementen dan sparen. Om u een idee te geven: in de periode van 1976 – 2016 was het gemiddeld jaarrendement* bij aandelen ruim 9 procent en […]

In- of uitstapmoment?

Het zal u niet ontgaan zijn dat de aandelenkoersen op de mondiale beurzen de afgelopen maanden fors zijn opgelopen. Na bekendwording van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft het optimisme de overhand genomen. Beleggers hebben alle schroom van zich afgeworpen en veel indices noteren op een all-time high. Is dit optimisme reëel of is […]

‘Tussen risico en rendement’

Wanneer u uw vermogen wilt beleggen is het cruciaal om een actueel, eerlijk en duidelijk risicoprofiel te hebben. In mijn vorige column beloofde ik hierop terug te komen. Ook gaan we kort in op ‘vermogensregie’, hierover krijg ik regelmatig vragen. 1 – Doelen bepalenAls u belegt, weet u vanzelfsprekend wat u ermee wilt bereiken ofwel […]

Spaargeld, wat moet ik ermee?

“Dat beetje rente wat ik op mijn spaarrekening krijg, daar schiet ik ook weinig mee op”. Teleurgestelde spaarders hoor ik steeds vaker, zeker nu mensen weer vaker geld overhouden. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je het investeren in je droomauto of beleggen. Maar waar te beginnen? En hoe neem je het minste […]

Sparen of toch Beleggen?

Als spaarder moet u tegenwoordig van goeden huize komen om nog enig rendement op uw vermogen te maken. Als gevolg van de historisch lage rente zijn de spaartarieven weggezakt tot een dieptepunt. Bij de meeste banken moeten spaarders inmiddels genoegen nemen met een rentevergoeding van minder dan 0,5%. Het zal duidelijk zijn dat een spaarder […]

Statig verpakt! Maar van binnen heel gewoon

Van de eerste bromfietsverzekering voor zoonlief tot aan het beleggen van een compleet vermogen; achter elke euro schuilt een uniek persoonlijk verhaal. Vier bijzonder gewone Brabantse mannen hebben er de kunst van gemaakt om het verhaal achter de euro boven water te krijgen. Wat zegt een statige kantoorvilla waarin hun bedrijf huist dan over henzelf? […]

Medewerker in de spotlights: Monique Loomans

Mijn naam is Monique Loomans en ik ben personeels-en salarisadviseur bij Duisenburgh. Ruim vijftien jaar ben ik al werkzaam in dit vakgebied. Sinds ik in september 2012 bij Duisenburgh in dienst ben ga ik weer iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk. Mijn collega’s zijn gedreven en enthousiast, de sfeer op kantoor is […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,6 % betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is iets wat je vaak op een verjaardagsfeestje voorbij hoort komen. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Zo […]

Ondernemers en het appeltje voor de dorst

Als ondernemer bouwt u geen collectief pensioen op en zult u dus zelf moeten zorgen voor het ‘appeltje voor de dorst’. Met de huidige spaarrentes is het lastig om voldoende vermogen te vormen voor uw oudedagsvoorziening. Beleggen is dan één van de oplossingen om op termijn toch te kunnen genieten van een financieel onbezorgde oude […]

Wijzigingen in fiscale regelingen en belastingtarieven 2017

Dit jaar zijn weer de nodige fiscale regelingen en belastingtarieven gewijzigd. Hierbij informeren wij u over één van de meest actuele wijzigingen die interessant voor u kunnen zijn. Schenkvrijstelling voor eigen woningVanaf 1 januari 2017 kunt u onder voorwaarden tot maximaal 100.000 euro (€ 53.016 in 2016) onbelast schenken aan een ander voor een eigen […]

De effectenportefeuille

In column deel 3 heeft u reeds beknopte aanwijzingen kunnen lezen met betrekking tot beleggen in effecten. We schreven onder meer over valkuilen bij beleggen als ‘waan van de dag’ en ‘alle eieren in één mandje’. In deze column gaan we in op ‘de hovenier’ en het thema ‘advies’. Onderhoud ‘de hovenier’Het onderhouden van een […]

Leren van het Trump-effect

Eerder dit jaar zijn we uitgebreid ingegaan op het belang van een goede asset allocatie (verdeling over de verschillende beleggingscategorieën). Een degelijke asset allocatie beschermt een belegger tegen onverwachte omstandigheden. Als voorbeeld gaven we toen de situatie die zich in januari van dit jaar voordeed waarbij de Chinese economie, de olieprijs en de koers van […]

Verhuurhypotheek

In de afgelopen jaren was het erg lastig om in aanmerking te komen voor een financiering op verhuurde woningen. In verband met de aantrekkende huizenmarkt wordt deze mogelijkheid weer door diverse aanbieders gegeven. In samenwerking met Nationale Nederlanden (NN) zijn er via Duisenburgh mogelijkheden voor een verhuurhypotheek. De belangrijkste voorwaarden zijn: 1) de ligging van […]

Nieuwe vermogensrendementsheffing 2017

Per 1 januari 2017 wijzigt het forfaitair rendement voor de berekening van de belastingheffing voor box 3 vermogen zoals spaargeld, vastgoed en beleggingen. Kleine spaarders gaan er op vooruit, maar mensen met grotere vermogens gaan juist meer belasting betalen. De heffing blijft gebaseerd op een verondersteld fictief rendement, ook wel het forfaitair rendement genoemd, maar […]

Belastingplan 2017 Exit pensioen in eigen beheer

Het wetsvoorstel “uitfasering pensioen in eigen beheer” is eindelijk ingediend. Hier is jarenlange discussie, een brievenreeks van de Staatssecretaris en uitvoerig overleg met de commissie van financiën aan voorafgegaan. Het wetsvoorstel, dat Staatsecretaris Wiebes heeft ingediend met Prinsjesdag, treedt op 1 januari 2017 in werking. Het regelt de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. De […]

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag 2016 stond ook de deur van ons kantoor “Villa Louise” open voor publiek.Het thema van dit jaar was Iconen en Symbolen. In samenwerking met de werkgroep Monumentendag Waalre hebben we honderden bezoekers mogen ontvangen en rondleiden. De monumentendag werd door Wethouder Alexander van Holstein en Frank van Daal, directielid van Duisenburgh geopend. […]

Hoe belegt u; actief of passief ?

Nog altijd kiezen veel beleggers voor het invullen van hun effectenportefeuille met individuele (aandelen)titels. Voor de gemiddelde particuliere belegger is deze methodiek in de huidige tijdsgeest echter niet meer aan te raden. De hoge volatiliteit (beweeglijkheid) op de financiële markten en de steeds grotere invloed van geopolitieke gebeurtenissen, pleiten ervoor om het over een andere […]

Crowdfunding, alternatief voor sparen of toch risicovol?

Via crowdfunding platforms worden grote groepen mensen die een beter rendement op hun geld willen, in contact gebracht met ondernemers met een goed idee . Crowdfunding is bijna niet gereguleerd en daarin zit de grote kracht van crowdfunding. Maar hoe zit het met de risico’s voor mensen die bedrijven willen gaan financieren? De crowdfunding platforms […]

Hoge volatiliteit op de financiële markten | Terugblik tweede kwartaal 2016

Algemeen Het beleggingsjaar 2016 startte met stevige verliezen op de wereldwijde aandelenbeurzen. Markten herstelden sterk aan het einde van Q1. Het tweede kwartaal stond volledig in het teken van een eventuele Brexit. De Amerikaanse centrale bank zorgde voor nog wat extra spanning. Zij liet voorzichtig doorschemeren dat een renteverhoging de komende maanden toch niet ondenkbaar is. […]

Alternatieven voor sparen

Sparen kost geld. Niemand wil dat zijn of haar vermogen verdampt.… Graag vervolg ik mijn voorgaande column met alternatieven voor overtollige spaargelden. Doe er uw voordeel mee! Sparen in de BVVoor spaarders met grotere vermogens kan het zinvol zijn om te sparen in een BV. Er wordt dan slechts 20 procent belasting geheven over de […]

Het belang van een goede asset allocatie

Dat het belangrijk is om uw vermogen te spreiden zal u bekend in de oren klinken. Uw vermogensbeheerder of beleggingsadviseur zal deze stelling ondersteunen. Maar wat is de definitie van spreiding? Als uw portefeuille bestaat uit een selectie van 40 aandelen, verdeeld over de verschillende regio’s, is dat ook een vorm van spreiding. Maar is […]

Verlaging NHG-kostengrens van de baan

Op 1 juli 2015 is het grensbedrag voor het kopen van een woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omlaag gegaan naar € 245.000.
Op 1 juli 2016 zou het grensbedrag verder dalen naar € 225.000. Dat gaat niet door. Het grensbedrag blijft vanaf 1 juli 2016 € 245.000. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), uitvoerder van de […]

Afschaffing Verklaring Arbeidsrelatie

Op 1 mei vervalt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). De VAR gaf aan opdrachtgevers vooraf zekerheid over de voorgenomen arbeidsrelatie. Opdrachtgevers wisten zeker dat ze geen loonheffingen hoefden in te houden en af te dragen voor de ingehuurde arbeidskrachten. De VAR geeft de zelfstandige ondernemer geen zekerheid of er sprake was van een loondienstverband. Als achteraf bleek […]

Vermogensoverdracht met de warme hand is toch veel leuker!

De heffing van erf- en schenkbelasting ervaren veel Nederlanders als onrechtvaardig. Over het bij elkaar gespaarde inkomen is toch al eens belasting geheven toen het werd genoten en daarna is het ook nog eens belast in box 3?! De overheid vindt het juist legitiem om bij de overdracht van vermogen door schenking en/of overlijden belasting […]

Update Financiële Markten | Februari 2016

In de eerste anderhalve maand van het jaar hebben financiële markten een flinke veer gelaten. Aandelenkoersen zijn met meer dan 10% gedaald, de olieprijs is tot een nieuw dieptepunt gezakt en de vergoeding op 10-jaars Duits Staatspapier is nog maar een schamele 0,2%. Het is een extreem slechte start van het jaar die we eind […]

Profiteren van rentedaling dankzij rentemiddeling

De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Veel huiseigenaren hebben bij het afsluiten van hun hypotheek gekozen voor een vaste rente met lange(re) looptijd. Heeft u nog enkele jaren te gaan in de rentevastperiode en wilt u toch profiteren van de lage rente? Dan moet u in de regel de hypotheek oversluiten en in één keer […]

Belastingtips van Duisenburgh!

Het einde van het jaar nadert! Duisenburgh geeft u graag nog wat belastingtips. Heeft u vragen over een van de onderwerpen, of wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 of kijk op onze website www.duisenburgh.nl. […]

Het belang van een goede financiële planning

Elke fase in het leven roept vragen op over je persoonlijke financiële situatie. Of je nu net begint met ondernemen, een prima presterende onderneming aanstuurt, eerder wenst te stoppen met werken of bijvoorbeeld graag vermogen aan de volgende generatie wenst over te dragen. Je persoonlijke situatie verandert namelijk regelmatig. Vraagstukken die regelmatig voorkomen zijn onder […]

Eindejaarstips van Duisenburgh

Het einde van het jaar nadert. Duisenburgh geeft u graag nog wat tips.Heeft u vragen over een van onderstaande onderwerpen, of wenst u graag meer informatie?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 Hypotheken Lager maximaal leenbedragDe regering heeft besloten dat het maximale bedrag dat […]

Veranderingen in het arbeidsrecht

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de maatregelen uit de Wet werk en zekerheid. Dit betekent dat per 1 januari 2015 de regels met betrekking tot de proeftijd en het concurrentiebeding veranderen. Per 1 juli 2015 wordt de ketenbepaling verkort en gaat het ontslagrecht op de schop. Volgens minister Asscher krijgen mensen met tijdelijke contracten […]

Kwartaalbericht Effecten

Algemeen Nadat de Griekse zorgen weer naar de achtergrond verdwenen, leken alle ingrediënten aanwezig om er een mooie zomer van te maken. De financiële markten hadden echter iets heel anders voor beleggers in petto. Het sentiment sloeg om als gevolg van groeiende vrees voor economische tegenspoed. Slechte berichten uit China en een weifelend beleid van […]

Belastingplan 2016

Belastingplan 2016: Wat kunt u verwachten op fiscaal gebied? Het Belastingplan 2016 staat in het teken van belastingverlaging. Het kabinet vermindert de lasten op arbeid volgend jaar met € 5 miljard. Dit staat in het Belastingplan dat staatssecretaris Wiebes van Financiën op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Wat kunt u, op basis van […]

Pensioen in eigen beheer: drie nieuwe varianten

Directeur-grootaandeelhouders die pensioen in eigen beheer opbouwen, moeten dit in de toekomst anders gaan regelen. De Tweede Kamer heeft gisteren de voorstellen van staatssecretaris Wiebes van Financiën hiervoor besproken. Wiebes heeft twee scenario’s uitgewerkt en had nog een derde optie achter de hand. Hoewel erg ingewikkeld, was pensioen in eigen beheer (PEB) vroeger een interessante […]

Medewerker in de spotlights: Rian Kouwenberg

Mijn naam is Rian Kouwenberg. Al sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam bij Duisenburgh Financieel Advies als accountmanager. Na mijn studie Beleid en Beheer van de Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht, ben ik bij een van de grootbanken van Nederland gaan werken. Daar ben ik ook in contact gekomen met Barry Jansen. We […]

Nu nog profiteren van de lage hypotheekrente?

Bodem hypotheekrente voorbij.’ ‘Rentefeest hypotheken voorbij.’ ‘Hypotheekrente SNS omhoog.’ Deze koppen komen momenteel voorbij in kranten. Ze suggereren dat er een einde is gekomen aan de daling van de rente. Renteontwikkelingen voorspellen is sowieso moeilijk. De turbulentie op de financiële markten, denk aan ontwikkelingen in Griekenland en China, is momenteel echter zo groot, dat het helemaal […]

Onafhankelijke drijfveren

Onderstaand artikel verscheen op 30 juni 2014 in glossy stadsmagazine “Frits”: Financieel advieskantoor Duisenburgh in Waalre is een geheel onafhankelijke financiële dienstverlener voor vermogenden, ondernemers en particulieren. “Met ons totaalpakket hebben wij een unieke positie in de markt. Wij staan garant voor onafhankelijke, heldere en open adviezen waarmee we onze klanten volledig kunnen ontzorgen”, aldus […]

Duisenburgh weer helemaal klaar voor de toekomst

Inmiddels is de officiële opening van ‘Villa Louise’ achter de rug en zit iedereen binnen Duisenburgh op zijn of haar plekje. Er is enorm veel werk verzet en we zijn dan ook apetrots op het eindresultaat!   De afdelingen Financieel Advies, Vermogensregie en Administratie & Fiscaal Advies hebben allemaal een prachtige werkplek gekregen. Klanten kunnen worden ontvangen in een […]

Massaal bezwaar tegen de box 3 heffing

Is 4% fictief rendement nog wel reëel? Op dit ogenblik betaalt u over uw spaargeld 30% belasting over een fictief rendement van 4% (per saldo dus 1,2% belasting), terwijl lang niet iedereen dit rendement behaalt (met enkel spaargeld). De meeste banken bieden op dit moment een rente van onder de 1%. Is deze belastingheffing daarom […]

Vooruitzichten financiële markten 2e helft 2015

“Het geheel is meer dan de som der delen” (Aristoteles) Het beleggingsjaar 2015 is voortvarend van start gegaan. Het eerste kwartaal hadden we de wind in de zeilen. De wereldwijde aandelenmarkten zetten hun opmars voort, de rentes daalden naar een nieuw dieptepunt en de dollar werd nog sterker ten opzichte van de euro. Dit resulteerde […]

HERSTEL WONINGMARKT: Waarom nu een woning kopen?

De kranten laten ons een herstel van de woningmarkt zien met recente koppen als ‘NVM: Herstel woningmarkt nog beter dan verwacht’ en ‘Kadaster: Forse stijging registraties februari’. Hoe staat het er werkelijk voor op de woningmarkt en specifiek in onze regio? Waarom nu een huis kopen? De feiten op een rij In de totale markt […]

Daling NHG-kostengrens per 1 juli

Profiteer nu nog van de huidige hypotheekregels! Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypotheken. Met NHG leent u veilig en geeft u de geldverstrekker de zekerheid dat uw hypotheekschuld in bepaalde situaties wordt terugbetaald. Wanneer bij de verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende is om uw hypotheek af te lossen, neemt NHG namelijk […]

Even voorstellen: Tommy Meeuws

Mijn naam is Tommy Meeuws. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh B.V. Tijdens mijn studie Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg, werkte ik parttime als administratief medewerker bij een detacheerder/opleider in de financiële dienstverlening. Na het afronden van mijn studie in 2003 was ik als fiscalist verantwoordelijk voor het opstellen en bespreken […]

Veranderingen in kindregelingen!

Heeft u kinderen? Dit is er veranderd. Vanaf 2015 is er het een en ander veranderd voor wat betreft de kindregelingen in Nederland. Er zijn nu nog 4 regelingen die ouders financieel ondersteunen.Dit zijn: de kinderbijslag; het kindgebonden budget; de combinatiekorting; de kinderopvangtoeslag. De overige regelingen kom te vervallen of gaan op in andere regelingen. […]

Verlaging NHG grens per 01.07.2015

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een garantie op hypotheken. Met de NHG leent u veilig. Wanneer namelijk bij de verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende is om uw hypotheek af te lossen, neemt NHG in bepaalde situaties de restschuld van u over. Daarnaast krijgt u korting op uw hypotheekrente. Duisenburgh Financieel Advies kan zien […]

ZZP Pensioen en meer: Geen zorgen voor later

Als zzp’er heeft u recht op AOW als u de AOW-leeftijd bereikt. U bepaalt zelf of u nog een aanvullende oudedagsvoorziening wilt. Voornaamste reden om een voorziening te treffen: u wilt een te grote terugval in inkomsten na uw pensioen voorkomen. Voor deze aanvullende voorziening bestaan verschillende mogelijkheden. zzp pensioen en derdepijlervoorzieningen Sinds 1 januari […]

Verhuizing naar het verleden

“Samen met mijn fantastisch team hebben we de schouders eronder gezet en zijn verhuisd naar ‘Villa Louise’”, vervolgt Frank stralend zijn verhaal. Het herenhuis is een rijksmonument en stamt uit 1913. Het is door architect L. Kooken gebouwd voor de kaarsenfabrikant Koster, die aan de westkant van de Eindhovenseweg kaarsen produceerde. 

Visie Duisenburgh voor 2015

Vooruitzichten financiële markten 2015 Het beleggingsjaar 2014 was een goed jaar voor vrijwel alle beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimuleringsbeleid van federale banken zijn de rentes verder gedaald en obligatiekoersen opgelopen. Dit heeft ook de weg vrij gemaakt voor een forse stijging van de wereldwijde aandelenmarkten. Zet deze trend ook het komende jaar door? Graag […]

Het risico van sparen

In 20 jaar van 100.000 nog 88.660 over. Velen denken dat het bedrag op de spaarrekening alleen maar kan toenemen vanwege rentebijschrijvingen. Maar dat ligt al enige tijd heel anders …. De meeste spaarders, en dat is bij ons op Tholen zeker niet anders, hebben het met de paplepel binnengekregen; Sparen is een goede gewoonte […]

Het eindejaarsgesprek: maak er eens iets moois van!

Het jaar is weer bijna ten einde en binnenkort gaat u als werkgever mogelijk de functioneringsgesprekken houden. U wilt immers als goed werkgever ééns per jaar een goed gesprek houden met uw werknemers. Het functioneren van werknemers wordt in dit soort gesprekken tegen het licht gehouden. Velen zijn blij als het weer voorbij is. Maar het kan […]

De werkkostenregeling voor iedereen verplicht

Vanaf 1 januari 2014 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor elke werkgever. Binnen de WKR kunt u maximaal 1,2% van het fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen voor uw werknemers. U moet hierbij denken aan feestdagengeschenken boven € 25, een personeelsetentje, het personeelsfeest/-uitstapje of een fiets van de zaak. Voor de WKR moet u de […]

Even voorstellen: René van den Groenendaal

Mijn naam is René van den Groenendaal. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh B.V. Meer betekenen voor klanten Mijn carrière is in 1987 begonnen bij het GIM Algemeen vermogensbeheer in Eindhoven. Hier werkte ik als vermogensbeheerder voor pensioenfondsen en vermogende particulieren. Door de voortdurende veranderingen en het wijzigende beleggingsbeleid in de bank- en beleggingswereld […]

Even voorstellen: Frank van Daal

Mijn naam is Frank van Daal. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh. Meer betekenen voor klanten Mijn carrière is begonnen bij de Rabobank Aalst-Waalre. Hier werkte ik als hypotheekspecialist. Na in verschillende functies binnen het bankwezen werkzaam te zijn geweest, wilde ik meer betekenen voor mijn klanten dan een bank kon bieden. In 2004 […]

Stamrechtvrijstelling en de wijzigingen per 1 januari 2014

In het Belastingplan van 2014 is een tweetal maatregelen opgenomen over de huidige stamrechtvrijstelling: per 1 januari 2014 wordt de stamrechtvrijstelling voor nieuwe stamrechten afgeschaft en daarnaast vervalt op 31 december 2013 voor bestaande stamrechten de eis dat stamrechten in periodieke uitkeringen moeten worden uitgekeerd. Wat is een stamrecht? Wanneer een werknemer een ontslagvergoeding krijgt, kan […]

Provisieverbod voor effectendienstverlening

Sinds 1 januari 2014 is het provisieverbod voor beleggingsdiensten van kracht. Wat houdt dit precies in en wat zijn de gevolgen voor de belegger? Wat houdt het provisieverbod in? Het provisieverbod houdt in dat banken, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders kosten direct in rekening brengen bij  de belegger voor beleggingsadvies, vermogensbeheer of execution only. Voorheen werden deze […]

Rentevast periode hypotheek loopt af, wat nu?

Rentevast periode hypotheek loopt af, wat nu? Als de rentevast periode van uw hypotheek ten einde loopt, ontvangt u een voorstel van uw hypotheekverstrekker. De meeste hypotheekaanbieders sturen hun klanten pas kort voor het einde van de rentevast periode een nieuw rentevoorstel. Daardoor blijft er weinig tijd over om hypotheekrentes en voorwaarden te vergelijken en […]

De verhoogde schenkingsvrijstelling

De belastingvrije schenking van € 100.000 voor een eigen woning Wilt u uw kind of vriend helpen bij het kopen van een huis door een schenking? Of ontvangt u tussen 1 oktober 2013 en 1 januari 2015 een schenking? Indien de ontvanger gebruik wil maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling van maximaal €100.000, dan moet de ontvanger deze […]

Lenen bij de BV een aantrekkelijke optie?

Als directeur-grootaandeelhouder mag u onder bepaalde zakelijke voorwaarden geld lenen bij de besloten vennootschap. Vanwege de huidige economische ontwikkelingen waarin banken minder bereid zijn om geldleningen te verstrekken, vormt de bv een alternatief. Ook ten aanzien van de eigen woning financiering. Maar is dit een aantrekkelijke alternatief? En aan welke voorwaarden moet u voldoen? Bij een lening tussen de […]

Even voorstellen: Barry Jansen

Mijn naam is Barry Jansen. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh. Vanaf 2000 ben ik actief als ondernemer. Sinds 2005, praktisch vanaf de start van Duisenburgh, ben ik mede-aandeelhouder van dit mooie bedrijf. Historie Duisenburgh kent een mooie historie. Deze gaat verder dan het ontstaan van het bedrijf in 2004. Oprichter Frank van […]

Voorkom een hogere rente over verschuldigde vennootschapsbelasting

Per 1 januari 2014 is de belasting- en invorderingsrente voor de vennootschapsbelasting verhoogd. Deze rente is voortaan gekoppeld aan de wettelijke rente voor handelstransacties, met een minimum van 8%. Voor andere belastingmiddelen is de rente gelijk aan de wettelijke rente voor niet-handelstransacties, met een minimum van 4%. Wat betekent dit voor ondernemers met een BV? De […]

Méér winst door een goede bedrijfsadministratie

Is bedrijfsadministratie een noodzakelijk kwaad? Veel ondernemers kijken op deze manier tegen het voeren van hun administratie aan. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief van de ondernemer die goed is in zijn eigen “business”, maar een broertje dood heeft aan alles wat maar met boekhouding of administratie te maken heeft. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief […]

Pensioenadvies: een vak apart?

Bij Duisenburgh vinden wij pensioenadvies een vak apart!  De ontwikkelingen op dit vakgebied gaan razendsnel. Verandering van (wettelijke) spelregels zijn aan de orde van de dag. Toetsing van complexe pensioenregelingen (al dan niet bij banken of verzekeraars) aan de pensioenwetgeving vergt verstand van zaken. Reden genoeg voor Duisenburgh om te werken met gespecialiseerde pensioenadviseurs die hun […]

De restschuld bij verkoop van uw woning

Mijn huis staat onder water! Deze zin komen we steeds vaker tegen in onze hypotheekadviesgesprekken. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Een huis staat onder water als de verwachte verkoopprijs lager is dan de hypotheek. Door deze zogenaamde onderwaarde kan bij verkoop van het huis een restschuld ontstaan. Ik wil advies over dit onderwerp Het komt […]

Dit zijn de verduurzamings- én financieringsmogelijkheden

Het verduurzamen van uw woning heeft veel voordelen. Zonnepanelen installeren, isolatie verbeteren, enkel glas vervangen door dubbel glas: heel veel maatregelen laten uw woning stijgen in waarde, zorgen voor stabiele of lagere woonlasten, zijn beter voor het milieu en maken het u (nog) comfortabeler in huis. Denkt u eraan om uw woning te verduurzamen? Wij brengen de verduurzamingsmogelijkheden én de mogelijkheden rondom de financiering daarvan voor u in kaart.

De emotiecyclus van beleggen: waarom de gemiddelde particuliere belegger negatieve rendementen behaalt

Het is bekend dat beleggen vaak gepaard gaat met emotie. Het uitschakelen daarvan is één van de moeilijkste vaardigheden die je als belegger moet beheersen om op lange termijn tot goede resultaten te komen. De verleidingen en angst op korte termijn, winnen het vaak van de ratio op lange termijn.

Herbalanceren in onrustige tijden

De beurs is continu in beweging. Tijden van hoge inflatie en het conflict tussen Rusland en Oekraïne gaan gepaard met onrust op de beurs. Dat leidt tot koersbewegingen op de financiële markt. Die bewegingen kunnen de samenstelling van uw beleggingsportefeuille wijzigen.

Beleggingshorizon in zicht, wat nu?

Het is een veelgenoemde term in beleggingsland: uw beleggingshorizon. Tot wanneer kunt u uw geld missen en ermee beleggen? Wat is dus uw beleggingshorizon? Bij het opstellen van een beleggingsprofiel is het één van de eerste vragen. U ontkomt er dus niet aan om erover na te denken.

Het Familiefonds

Als regisseur van familievermogens komt het onderwerp Familiefonds geregeld ter sprake. Enerzijds om de continuïteit en aansturing van familievermogens goed te regelen, anderzijds om actieve vermogensoverdracht in een beschermde omgeving aan de volgende generatie mogelijk te maken.

Wat is het nettorendement op uw vermogen?

Wat is uw netto rendement op uw vermogen?
Op deze vraag krijg ik als financieel planner bij Duisenburgh vaak het antwoord:
“Onze onderneming groeit harder dan ooit, de stijging van de waarde van het onroerend goed is ongekend en ook over het resultaat op mijn beleggingsportefeuille ben ik al langere tijd tevreden. Dus dat rendement is uitstekend”.

De kracht van exponentiële groei

In deze tijden van lage tot zelfs negatieve renten, starten steeds meer spaarders met beleggen. Er zijn ook nog veel mensen die twijfelen. Zij accepteren dat ze geen rente krijgen en zijn blij met de zekerheid dat hun zuurverdiende spaargeld niet minder kan worden en zijn waarde behoudt. Maar is dat zo? Behoudt spaargeld zijn waarde? Nee. Ook met 0% rente en dus geen absolute waardedaling, behoudt spaargeld zijn waarde zeker niet.

Eindelijk inflatie! Maar waarom worden we er toch niet vrolijk van?

Jaarlijks toverden centrale banken de een na de andere truc uit de hoge hoed om de inflatie aan te jagen. De aloude inflatiedoelstelling van 2% is door de Europese Centrale Bank (ECB) zelfs opgegeven. Nu lijkt voor het eerst iets van inflatie te ontstaan en direct verkrampen de financiële markten. Is die angst voor inflatie terecht?

Medewerker in de Spotlight: Radboud Stolwijk

Begin 2021 startte Radboud Stolwijk bij Duisenburgh. Als senior beleggingsadviseur geeft hij getallen een betekenis door realistische verwachtingen te scheppen over beleggen en vermogensgroei.

Beleggen in FinTech-bedrijven: onmisbaar in de digitale wereld

Met onze modelportefeuilles zoeken we bij Duisenburgh continu de balans tussen risico en rendement. We kijken naar de fase waarin economieën en beurzen zich bevinden, hoe de gemiddelde koerswinstverhoudingen zijn, waar risico’s te verwachten zijn en waar we kansen zien. Ook kijken we naar mondiale trends. Een belangrijke trend waar we al geruime tijd in beleggen? De opkomst van de zogenoemde FinTech-bedrijven.

Voorstelling verlengd: ‘’negatieve spaarrente’’

Beleggen is dus niet zo zeer een alternatief voor sparen, maar kan wel degelijk onderdeel zijn van de oplossing om een vermogen te beschermen.

Casus uit de praktijk

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner De oprichting van een Open Fonds voor Gemene Rekening Begin dit jaar hadden Christiaan van Elssen (Beleggingsadviseur) en ik, Joris de Man een kennismakingsgesprek met een cliënt over het beleggen van zijn vermogen. Uiteindelijk hebben we een anonieme structuur opgericht in de vorm van […]

Financiële belangen in bedrijven per 27 september a.s. openbaar in het UBO-register

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner Hoe kan ik mijn zakelijke vermogen anonimiseren? Vanaf 27 september 2020 dienen alle ondernemers met een direct of indirect belang van 25% of meer in een organisatie, zoals een BV, NV of VOF, zich te registreren in het UBO-register.UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, […]

Vooruitzichten financiële markten 2020 ‘The shape of the recovery’

Onze visie Zoals u van ons gewend bent publiceren wij elk half jaar een update van onze visie op de financiële markten. Het zal u niet verbazen dat het speelveld gecompliceerder is dan ooit tevoren. De coronapandemie heeft voor een wereldwijde aardverschuiving gezorgd waarbij de verhoudingen behoorlijk door elkaar zijn geschud. Vrijwel alle economieën stevenen […]

Binnenkort in het theater: ”Negatieve spaarrente”

Negatieve spaarrente; wat betekent dat voor u! De krantenkoppen liegen er niet om: spaarders worden binnenkort geconfronteerd met negatieve spaarrente. Plat gezegd betekent dit dat u de bank geld moet betalen voor het stallen van uw zuurverdiende spaarcenten, in plaats van dat u hiervoor geld ontvangt. Dat is historisch een ongekend fenomeen wat niemand ooit […]

TINA ALS ÉÉN VAN DE SIRENEN VAN HOMERUS…?

Er zijn meerdere redenen waarom beurzen het afgelopen half jaar zo goed presteerden. Maar er is één reden in het bijzonder en luistert naar de naam TINA, wat staat voor ‘’There Is No Alternative’’. Beleggers voelen zich sterk aangetrokken tot aandelen omdat andere beleggingscategorieën door de lage rente nauwelijks nog rendement opleveren. Odysseus Volgens de […]

Mes in aftrekposten hoge inkomens

Afbouw aftrekposten Zoal wellicht bekend gaat het mes in aftrekposten . Het aftrektarief van een aantal aftrekposten wordt in de komende 5 jaar stapsgewijs in de inkomstenbelasting afgebouwd. Bij de hypotheekrenteaftrek gebeurt dit al sinds 2014, maar het kabinet versnelt de afbouw, waarbij ook andere aftrekposten worden geraakt. De maatregel treft iedereen met een inkomen […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert, zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,25% betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is een gespreksonderwerp dat vaak op een verjaardagsfeestje voorbij komt. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Investeren in onroerend […]

Vooruitzichten financiële markten 2019 | Top of the mountain

Vooruitzichten financiële markten 2019 Het beleggingsjaar 2018 werd gekenmerkt door onzekerheid en onrust. Diverse geopolitieke kwesties hielden de financiële markten in hun greep. Aanvankelijk wisten de aandelenbeurzen nog te herstellen van enkele paniekaanvallen. In oktober moesten we er echter aan geloven. Koersen daalden over een breed front. Beleggers konden zich niet meer vastgrijpen aan eerder […]

Stick to the plan

De verborgen agenda van de belegger Elke belegger is ervan op de hoogte dat een lange beleggingshorizon een vereiste is om een effectenportefeuille haar werk te laten doen en het rendement een waardige aanblik te geven. In werkelijkheid heeft een belegger stiekem vaak een verborgen agenda, namelijk op korte termijn rendement realiseren. Schouderklopje Een positief […]

Wat is een schenking op papier?

Wanneer u uw vermogen overdraagt op uw kinderen, wilt u zo min mogelijk belasting betalen. Met een schenking op papier betalen uw kinderen mogelijk minder erfbelasting. We zetten de regels voor u op een rij. Bij een schenking op papier legt u op papier vast dat u iemand over een bepaalde tijd een bedrag geeft. […]

Testament voorkomt familieleed én bespaart geld

Wat gebeurt er als u of uw partner overlijdt? Er bestaan diverse misverstanden over de verdeling van een nalatenschap. Veel mensen denken dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland bij wet prima is geregeld. Niets is minder waar. Het opstellen van een gedegen testament bespaart veel familieleed én geld. Wij geven samen met erfrechtspecialist Alex […]

Tips belastingvrij schenken aan uw kinderen in 2018

Wilt u uw vermogen doorgeven aan de volgende generatie? Of uw kind helpen bij het kopen van een huis?Dan is het goed om te weten op welke manieren u dit slim kunt doen. U kunt dit doen tijdens uw leven met een schenking of na uw overlijden via de nalatenschap. De belastingdienst kijkt mee of […]

Bitcoins en uw belastingaangiften in 2017 en 2018

Binnenkort moet u belastingaangifte doen over het jaar 2017. Bent u in het bezit van Bitcoins of andere cryptomunten? Dan moet u de waarde in het economische verkeer van deze middelen aangeven op 1 januari van het jaar van aangifte. Voor de meeste bezitters van cryptocoins valt dit in 2017 gunstig uit. Op 1 januari […]

Vooruitzichten financiële markten 2018 | There Is No Alternative

Beleggers voortvarend van start Algemeen Beleggers zijn in 2018 voortvarend van start gegaan. Het momentum is gunstig; het beleggerssentiment is positief en alle seinen staan op groen om van 2018 een mooi beleggingsjaar te maken. Wellicht kunnen de financiële markten nog even profiteren van eerder ingezette trends. Het afgelopen beleggingsjaar werd gekenmerkt door een zeer […]

Vermogensbeheer, ook iets voor u?

Dat tijden zijn veranderd zullen de ervaren beleggers onder u kunnen beamen. Financiële markten zijn meer dan ooit met elkaar verweven als gevolg van een vergaande globalisering. Als belegger is het niet gemakkelijk om de effecten van internationale ontwikkelingen op de mondiale beurzen te kunnen overzien. Kortom, het wordt steeds moeilijker de juiste beslissingen te […]

Crowdfunding, een verstandige investering?

Meer rendement. Wie wil dat niet? Crowdfunding, waarbij mensen investeren in ondernemers met een goed idee, trekt investeerders aan die op zoek zijn naar een hogere opbrengst. Crowdfundingplatforms beloven aantrekkelijke rendementen van zeven tot acht procent. Dat klinkt goed. Maar wat zijn de kansen en risico’s? Crowdfunding is bijna niet gereguleerd en daarin zit de […]

Schenken met de warme hand

Van alle belastingsoorten zijn erf- en schenkbelasting misschien wel het meest omstreden. Over het bij elkaar gespaarde vermogen is al eens inkomstenbelasting geheven, waardoor er sprake is van dubbele belastingheffing. Onrechtvaardig, vinden veel Nederlanders. Terecht, vindt de overheid, want voor geld dat je krijgt door een schenking of overlijden heb je niets hoeven doen. Wil […]

US dollar als sluipmoordenaar

Beleggers hebben deze zomer een flink deel van hun rendement zien verdwijnen. Ondanks het positieve sentiment op de financiële markten hebben ze de winsten van het eerste kwartaal niet kunnen vasthouden. Gek genoeg ligt de oorzaak nu niet in een daling van de aandelenmarkten of in een stijging van de rente. Dit jaar hebben we […]

De reis naar je pensioen

Het is vakantie! Lekker ontspannen op je ligbedje met een boekje in de zon. Wijntje erbij. Zou het leven zo zijn als je met pensioen bent? Dat zou zomaar kunnen. Maar voordat het zover is, moet je wel het een en ander uitvogelen voor je oude dag. Het pensioen kun je zien als een verzekering […]

Vooruitzichten financiële markten 2e helft 2017 | Back to volatility

Algemeen De relatieve rust op de financiële markten was kenmerkend voor het afgelopen half jaar. In de tweede helft van 2017 zal de volatiliteit op de financiële markten ongetwijfeld toenemen. De ontwikkelingen op de beurzen zijn afhankelijk van de antwoorden op de volgende vragen: Welke gevolgen heeft de Brexit op de economische groei in Europa? […]

In- of uitstapmoment?

Het zal u niet ontgaan zijn dat de aandelenkoersen op de mondiale beurzen de afgelopen maanden fors zijn opgelopen. Na bekendwording van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft het optimisme de overhand genomen. Beleggers hebben alle schroom van zich afgeworpen en veel indices noteren op een all-time high. Is dit optimisme reëel of is […]

Spaargeld, wat moet ik ermee?

“Dat beetje rente wat ik op mijn spaarrekening krijg, daar schiet ik ook weinig mee op”. Teleurgestelde spaarders hoor ik steeds vaker, zeker nu mensen weer vaker geld overhouden. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je het investeren in je droomauto of beleggen. Maar waar te beginnen? En hoe neem je het minste […]

Sparen of toch Beleggen?

Als spaarder moet u tegenwoordig van goeden huize komen om nog enig rendement op uw vermogen te maken. Als gevolg van de historisch lage rente zijn de spaartarieven weggezakt tot een dieptepunt. Bij de meeste banken moeten spaarders inmiddels genoegen nemen met een rentevergoeding van minder dan 0,5%. Het zal duidelijk zijn dat een spaarder […]

Vooruitzichten financiële markten | The great rotation

We kunnen stellen dat 2016 in alle opzichten een verrassend jaar was. De Brexit en de overwinning van Trump kwamen toch wel uit de lucht vallen. Maar ook de reactie van financiële markten was onverwacht. Waar beleggers vreesden voor doemscenario’s in de vorm van wereldwijde stevige koersdalingen, wisten beleggers hun angst om te zetten in […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,6 % betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is iets wat je vaak op een verjaardagsfeestje voorbij hoort komen. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Zo […]

Ondernemers en het appeltje voor de dorst

Als ondernemer bouwt u geen collectief pensioen op en zult u dus zelf moeten zorgen voor het ‘appeltje voor de dorst’. Met de huidige spaarrentes is het lastig om voldoende vermogen te vormen voor uw oudedagsvoorziening. Beleggen is dan één van de oplossingen om op termijn toch te kunnen genieten van een financieel onbezorgde oude […]

Wijzigingen in fiscale regelingen en belastingtarieven 2017

Dit jaar zijn weer de nodige fiscale regelingen en belastingtarieven gewijzigd. Hierbij informeren wij u over één van de meest actuele wijzigingen die interessant voor u kunnen zijn. Schenkvrijstelling voor eigen woningVanaf 1 januari 2017 kunt u onder voorwaarden tot maximaal 100.000 euro (€ 53.016 in 2016) onbelast schenken aan een ander voor een eigen […]

Leren van het Trump-effect

Eerder dit jaar zijn we uitgebreid ingegaan op het belang van een goede asset allocatie (verdeling over de verschillende beleggingscategorieën). Een degelijke asset allocatie beschermt een belegger tegen onverwachte omstandigheden. Als voorbeeld gaven we toen de situatie die zich in januari van dit jaar voordeed waarbij de Chinese economie, de olieprijs en de koers van […]

Nieuwe vermogensrendementsheffing 2017

Per 1 januari 2017 wijzigt het forfaitair rendement voor de berekening van de belastingheffing voor box 3 vermogen zoals spaargeld, vastgoed en beleggingen. Kleine spaarders gaan er op vooruit, maar mensen met grotere vermogens gaan juist meer belasting betalen. De heffing blijft gebaseerd op een verondersteld fictief rendement, ook wel het forfaitair rendement genoemd, maar […]

Hoe belegt u; actief of passief ?

Nog altijd kiezen veel beleggers voor het invullen van hun effectenportefeuille met individuele (aandelen)titels. Voor de gemiddelde particuliere belegger is deze methodiek in de huidige tijdsgeest echter niet meer aan te raden. De hoge volatiliteit (beweeglijkheid) op de financiële markten en de steeds grotere invloed van geopolitieke gebeurtenissen, pleiten ervoor om het over een andere […]

Crowdfunding, alternatief voor sparen of toch risicovol?

Via crowdfunding platforms worden grote groepen mensen die een beter rendement op hun geld willen, in contact gebracht met ondernemers met een goed idee . Crowdfunding is bijna niet gereguleerd en daarin zit de grote kracht van crowdfunding. Maar hoe zit het met de risico’s voor mensen die bedrijven willen gaan financieren? De crowdfunding platforms […]

Hoge volatiliteit op de financiële markten | Terugblik tweede kwartaal 2016

Algemeen Het beleggingsjaar 2016 startte met stevige verliezen op de wereldwijde aandelenbeurzen. Markten herstelden sterk aan het einde van Q1. Het tweede kwartaal stond volledig in het teken van een eventuele Brexit. De Amerikaanse centrale bank zorgde voor nog wat extra spanning. Zij liet voorzichtig doorschemeren dat een renteverhoging de komende maanden toch niet ondenkbaar is. […]

Vermogensoverdracht met de warme hand is toch veel leuker!

De heffing van erf- en schenkbelasting ervaren veel Nederlanders als onrechtvaardig. Over het bij elkaar gespaarde inkomen is toch al eens belasting geheven toen het werd genoten en daarna is het ook nog eens belast in box 3?! De overheid vindt het juist legitiem om bij de overdracht van vermogen door schenking en/of overlijden belasting […]

Update Financiële Markten | Februari 2016

In de eerste anderhalve maand van het jaar hebben financiële markten een flinke veer gelaten. Aandelenkoersen zijn met meer dan 10% gedaald, de olieprijs is tot een nieuw dieptepunt gezakt en de vergoeding op 10-jaars Duits Staatspapier is nog maar een schamele 0,2%. Het is een extreem slechte start van het jaar die we eind […]

Belastingtips van Duisenburgh!

Het einde van het jaar nadert! Duisenburgh geeft u graag nog wat belastingtips. Heeft u vragen over een van de onderwerpen, of wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 of kijk op onze website www.duisenburgh.nl. […]

Het belang van een goede financiële planning

Elke fase in het leven roept vragen op over je persoonlijke financiële situatie. Of je nu net begint met ondernemen, een prima presterende onderneming aanstuurt, eerder wenst te stoppen met werken of bijvoorbeeld graag vermogen aan de volgende generatie wenst over te dragen. Je persoonlijke situatie verandert namelijk regelmatig. Vraagstukken die regelmatig voorkomen zijn onder […]

Eindejaarstips van Duisenburgh

Het einde van het jaar nadert. Duisenburgh geeft u graag nog wat tips.Heeft u vragen over een van onderstaande onderwerpen, of wenst u graag meer informatie?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 Hypotheken Lager maximaal leenbedragDe regering heeft besloten dat het maximale bedrag dat […]

Kwartaalbericht Effecten

Algemeen Nadat de Griekse zorgen weer naar de achtergrond verdwenen, leken alle ingrediënten aanwezig om er een mooie zomer van te maken. De financiële markten hadden echter iets heel anders voor beleggers in petto. Het sentiment sloeg om als gevolg van groeiende vrees voor economische tegenspoed. Slechte berichten uit China en een weifelend beleid van […]

Belastingplan 2016

Belastingplan 2016: Wat kunt u verwachten op fiscaal gebied? Het Belastingplan 2016 staat in het teken van belastingverlaging. Het kabinet vermindert de lasten op arbeid volgend jaar met € 5 miljard. Dit staat in het Belastingplan dat staatssecretaris Wiebes van Financiën op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Wat kunt u, op basis van […]

Pensioen in eigen beheer: drie nieuwe varianten

Directeur-grootaandeelhouders die pensioen in eigen beheer opbouwen, moeten dit in de toekomst anders gaan regelen. De Tweede Kamer heeft gisteren de voorstellen van staatssecretaris Wiebes van Financiën hiervoor besproken. Wiebes heeft twee scenario’s uitgewerkt en had nog een derde optie achter de hand. Hoewel erg ingewikkeld, was pensioen in eigen beheer (PEB) vroeger een interessante […]

Massaal bezwaar tegen de box 3 heffing

Is 4% fictief rendement nog wel reëel? Op dit ogenblik betaalt u over uw spaargeld 30% belasting over een fictief rendement van 4% (per saldo dus 1,2% belasting), terwijl lang niet iedereen dit rendement behaalt (met enkel spaargeld). De meeste banken bieden op dit moment een rente van onder de 1%. Is deze belastingheffing daarom […]

Vooruitzichten financiële markten 2e helft 2015

“Het geheel is meer dan de som der delen” (Aristoteles) Het beleggingsjaar 2015 is voortvarend van start gegaan. Het eerste kwartaal hadden we de wind in de zeilen. De wereldwijde aandelenmarkten zetten hun opmars voort, de rentes daalden naar een nieuw dieptepunt en de dollar werd nog sterker ten opzichte van de euro. Dit resulteerde […]

Visie Duisenburgh voor 2015

Vooruitzichten financiële markten 2015 Het beleggingsjaar 2014 was een goed jaar voor vrijwel alle beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimuleringsbeleid van federale banken zijn de rentes verder gedaald en obligatiekoersen opgelopen. Dit heeft ook de weg vrij gemaakt voor een forse stijging van de wereldwijde aandelenmarkten. Zet deze trend ook het komende jaar door? Graag […]

Het risico van sparen

In 20 jaar van 100.000 nog 88.660 over. Velen denken dat het bedrag op de spaarrekening alleen maar kan toenemen vanwege rentebijschrijvingen. Maar dat ligt al enige tijd heel anders …. De meeste spaarders, en dat is bij ons op Tholen zeker niet anders, hebben het met de paplepel binnengekregen; Sparen is een goede gewoonte […]

Provisieverbod voor effectendienstverlening

Sinds 1 januari 2014 is het provisieverbod voor beleggingsdiensten van kracht. Wat houdt dit precies in en wat zijn de gevolgen voor de belegger? Wat houdt het provisieverbod in? Het provisieverbod houdt in dat banken, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders kosten direct in rekening brengen bij  de belegger voor beleggingsadvies, vermogensbeheer of execution only. Voorheen werden deze […]

De verhoogde schenkingsvrijstelling

De belastingvrije schenking van € 100.000 voor een eigen woning Wilt u uw kind of vriend helpen bij het kopen van een huis door een schenking? Of ontvangt u tussen 1 oktober 2013 en 1 januari 2015 een schenking? Indien de ontvanger gebruik wil maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling van maximaal €100.000, dan moet de ontvanger deze […]

Lenen bij de BV een aantrekkelijke optie?

Als directeur-grootaandeelhouder mag u onder bepaalde zakelijke voorwaarden geld lenen bij de besloten vennootschap. Vanwege de huidige economische ontwikkelingen waarin banken minder bereid zijn om geldleningen te verstrekken, vormt de bv een alternatief. Ook ten aanzien van de eigen woning financiering. Maar is dit een aantrekkelijke alternatief? En aan welke voorwaarden moet u voldoen? Bij een lening tussen de […]

Voorkom een hogere rente over verschuldigde vennootschapsbelasting

Per 1 januari 2014 is de belasting- en invorderingsrente voor de vennootschapsbelasting verhoogd. Deze rente is voortaan gekoppeld aan de wettelijke rente voor handelstransacties, met een minimum van 8%. Voor andere belastingmiddelen is de rente gelijk aan de wettelijke rente voor niet-handelstransacties, met een minimum van 4%. Wat betekent dit voor ondernemers met een BV? De […]

Méér winst door een goede bedrijfsadministratie

Is bedrijfsadministratie een noodzakelijk kwaad? Veel ondernemers kijken op deze manier tegen het voeren van hun administratie aan. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief van de ondernemer die goed is in zijn eigen “business”, maar een broertje dood heeft aan alles wat maar met boekhouding of administratie te maken heeft. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief […]

Pensioenadvies: een vak apart?

Bij Duisenburgh vinden wij pensioenadvies een vak apart!  De ontwikkelingen op dit vakgebied gaan razendsnel. Verandering van (wettelijke) spelregels zijn aan de orde van de dag. Toetsing van complexe pensioenregelingen (al dan niet bij banken of verzekeraars) aan de pensioenwetgeving vergt verstand van zaken. Reden genoeg voor Duisenburgh om te werken met gespecialiseerde pensioenadviseurs die hun […]

Dit zijn de verduurzamings- én financieringsmogelijkheden

Het verduurzamen van uw woning heeft veel voordelen. Zonnepanelen installeren, isolatie verbeteren, enkel glas vervangen door dubbel glas: heel veel maatregelen laten uw woning stijgen in waarde, zorgen voor stabiele of lagere woonlasten, zijn beter voor het milieu en maken het u (nog) comfortabeler in huis. Denkt u eraan om uw woning te verduurzamen? Wij brengen de verduurzamingsmogelijkheden én de mogelijkheden rondom de financiering daarvan voor u in kaart.

Eerlijke beloningen voor uw werknemers

Om werknemers aan te trekken en binnenboord te houden, is een eerlijke beloning en een duidelijk functieprofiel heel belangrijk. Maar met alleen een functie- en salarishuis bent u er nog niet. Medewerkers hebben behoefte aan secundaire arbeidsvoorwaarden en dat gaat verder dan een vrijdagmiddagborrel.

Grip op uw cijfers met Visionplanner

Moderne vraagstukken vragen om moderne oplossingen. Dat begrijpen we bij Duisenburgh maar al te goed. Met deze gedachtegang faciliteren wij voor al onze relaties doeltreffende rapportages met behulp van Visionplanner voor optimaal inzicht in uw financiële zaken.

Uw cijfers overzichtelijk met Visionplanner

Bij Duisenburgh helpen we onze relaties. We bekijken continu waarin we u nog beter van dienst kunnen zijn. En hoe we u zoveel mogelijk comfort kunnen bieden. Visionplanner, onze extra service, helpt u de cijfers van uw onderneming inzichtelijker én overzichtelijker te maken.

Van eenmanszaak naar bv: hoe werkt dat?

Een bijdrage door: Joris de Man Fiscalist | Financieel Planner | In onze vorige publicatie hebben we laten zien hoe Duisenburgh samen met de ondernemer bekijkt wat de juiste bedrijfsvorm voor hem of haar is. De wensen en behoeften wat betreft doelen, groei, risicobeheersing, continuïteit en opbouw van vermogen van de ondernemer staan hierbij centraal. […]

BV alleen aantrekkelijk bij 130.000 euro nettowinst?

Een bijdrage door: Mariëlle Weichert | Relatiebeheerder / Adviseur MKB | Nu we al die gezelligheid en feestjes moeten missen, vraag ik mij af: ‘Waar wordt nu dan het altijd dankbare onderwerp “ondernemer en belastingbesparing” besproken?’.

Inkijkje belastingplan 2021

De kabinetsplannen voor 2021 De impact van de coronapandemie laat zich ook in de economie voelen. De kabinetsplannen voor 2021 bevatten dan ook veel extra maatregelen om de economie door de crisis te loodsen. In deze bijdrage vindt u een greep uit het Belastingplan van 2021 en de aanvullende maatregelen. Klik hier om een kijkje te nemen […]

Casus uit de praktijk

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner De oprichting van een Open Fonds voor Gemene Rekening Begin dit jaar hadden Christiaan van Elssen (Beleggingsadviseur) en ik, Joris de Man een kennismakingsgesprek met een cliënt over het beleggen van zijn vermogen. Uiteindelijk hebben we een anonieme structuur opgericht in de vorm van […]

Financiële belangen in bedrijven per 27 september a.s. openbaar in het UBO-register

Een bijdrage door: mr. J. de Man Fiscalist / Financieel planner Hoe kan ik mijn zakelijke vermogen anonimiseren? Vanaf 27 september 2020 dienen alle ondernemers met een direct of indirect belang van 25% of meer in een organisatie, zoals een BV, NV of VOF, zich te registreren in het UBO-register.UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, […]

Eindejaarstips & Belastingplan 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heeft u de financiële zaken voor 2020 al op een rij?Duisenburgh bereidt u graag voor op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving. Klik op onderstaande link voor de Eindejaarstips & Belastingplan 2020.Heeft u na het lezen van deze eindejaarstips nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u […]

Wat is een schenking op papier?

Wanneer u uw vermogen overdraagt op uw kinderen, wilt u zo min mogelijk belasting betalen. Met een schenking op papier betalen uw kinderen mogelijk minder erfbelasting. We zetten de regels voor u op een rij. Bij een schenking op papier legt u op papier vast dat u iemand over een bepaalde tijd een bedrag geeft. […]

Dividendbelasting: afschaffen of niet?

Aantrekkelijk vestigingsklimaat Nederland moet aantrekkelijk blijven voor bedrijven die zich hier willen vestigen en die hier willen produceren. Dat levert werk en banen op. Fiscale regelingen bepalen mede het al of niet gunstig vestigingsklimaat voor multinationals. Daarom is het kabinet onder andere voornemens de dividendbelasting per 1 januari 2020 af te schaffen. Dit is de […]

Tips belastingvrij schenken aan uw kinderen in 2018

Wilt u uw vermogen doorgeven aan de volgende generatie? Of uw kind helpen bij het kopen van een huis?Dan is het goed om te weten op welke manieren u dit slim kunt doen. U kunt dit doen tijdens uw leven met een schenking of na uw overlijden via de nalatenschap. De belastingdienst kijkt mee of […]

Belastingplan 2017 Exit pensioen in eigen beheer

Het wetsvoorstel “uitfasering pensioen in eigen beheer” is eindelijk ingediend. Hier is jarenlange discussie, een brievenreeks van de Staatssecretaris en uitvoerig overleg met de commissie van financiën aan voorafgegaan. Het wetsvoorstel, dat Staatsecretaris Wiebes heeft ingediend met Prinsjesdag, treedt op 1 januari 2017 in werking. Het regelt de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. De […]

Afschaffing Verklaring Arbeidsrelatie

Op 1 mei vervalt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). De VAR gaf aan opdrachtgevers vooraf zekerheid over de voorgenomen arbeidsrelatie. Opdrachtgevers wisten zeker dat ze geen loonheffingen hoefden in te houden en af te dragen voor de ingehuurde arbeidskrachten. De VAR geeft de zelfstandige ondernemer geen zekerheid of er sprake was van een loondienstverband. Als achteraf bleek […]

Belastingtips van Duisenburgh!

Het einde van het jaar nadert! Duisenburgh geeft u graag nog wat belastingtips. Heeft u vragen over een van de onderwerpen, of wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 of kijk op onze website www.duisenburgh.nl. […]

Eindejaarstips van Duisenburgh

Het einde van het jaar nadert. Duisenburgh geeft u graag nog wat tips.Heeft u vragen over een van onderstaande onderwerpen, of wenst u graag meer informatie?  Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.U kunt ons bereiken via 040-22 22 112 Hypotheken Lager maximaal leenbedragDe regering heeft besloten dat het maximale bedrag dat […]

Veranderingen in het arbeidsrecht

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de maatregelen uit de Wet werk en zekerheid. Dit betekent dat per 1 januari 2015 de regels met betrekking tot de proeftijd en het concurrentiebeding veranderen. Per 1 juli 2015 wordt de ketenbepaling verkort en gaat het ontslagrecht op de schop. Volgens minister Asscher krijgen mensen met tijdelijke contracten […]

Belastingplan 2016

Belastingplan 2016: Wat kunt u verwachten op fiscaal gebied? Het Belastingplan 2016 staat in het teken van belastingverlaging. Het kabinet vermindert de lasten op arbeid volgend jaar met € 5 miljard. Dit staat in het Belastingplan dat staatssecretaris Wiebes van Financiën op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Wat kunt u, op basis van […]

Veranderingen in kindregelingen!

Heeft u kinderen? Dit is er veranderd. Vanaf 2015 is er het een en ander veranderd voor wat betreft de kindregelingen in Nederland. Er zijn nu nog 4 regelingen die ouders financieel ondersteunen.Dit zijn: de kinderbijslag; het kindgebonden budget; de combinatiekorting; de kinderopvangtoeslag. De overige regelingen kom te vervallen of gaan op in andere regelingen. […]

ZZP Pensioen en meer: Geen zorgen voor later

Als zzp’er heeft u recht op AOW als u de AOW-leeftijd bereikt. U bepaalt zelf of u nog een aanvullende oudedagsvoorziening wilt. Voornaamste reden om een voorziening te treffen: u wilt een te grote terugval in inkomsten na uw pensioen voorkomen. Voor deze aanvullende voorziening bestaan verschillende mogelijkheden. zzp pensioen en derdepijlervoorzieningen Sinds 1 januari […]

De werkkostenregeling voor iedereen verplicht

Vanaf 1 januari 2014 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor elke werkgever. Binnen de WKR kunt u maximaal 1,2% van het fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen voor uw werknemers. U moet hierbij denken aan feestdagengeschenken boven € 25, een personeelsetentje, het personeelsfeest/-uitstapje of een fiets van de zaak. Voor de WKR moet u de […]

Stamrechtvrijstelling en de wijzigingen per 1 januari 2014

In het Belastingplan van 2014 is een tweetal maatregelen opgenomen over de huidige stamrechtvrijstelling: per 1 januari 2014 wordt de stamrechtvrijstelling voor nieuwe stamrechten afgeschaft en daarnaast vervalt op 31 december 2013 voor bestaande stamrechten de eis dat stamrechten in periodieke uitkeringen moeten worden uitgekeerd. Wat is een stamrecht? Wanneer een werknemer een ontslagvergoeding krijgt, kan […]

Lenen bij de BV een aantrekkelijke optie?

Als directeur-grootaandeelhouder mag u onder bepaalde zakelijke voorwaarden geld lenen bij de besloten vennootschap. Vanwege de huidige economische ontwikkelingen waarin banken minder bereid zijn om geldleningen te verstrekken, vormt de bv een alternatief. Ook ten aanzien van de eigen woning financiering. Maar is dit een aantrekkelijke alternatief? En aan welke voorwaarden moet u voldoen? Bij een lening tussen de […]

Voorkom een hogere rente over verschuldigde vennootschapsbelasting

Per 1 januari 2014 is de belasting- en invorderingsrente voor de vennootschapsbelasting verhoogd. Deze rente is voortaan gekoppeld aan de wettelijke rente voor handelstransacties, met een minimum van 8%. Voor andere belastingmiddelen is de rente gelijk aan de wettelijke rente voor niet-handelstransacties, met een minimum van 4%. Wat betekent dit voor ondernemers met een BV? De […]

Méér winst door een goede bedrijfsadministratie

Is bedrijfsadministratie een noodzakelijk kwaad? Veel ondernemers kijken op deze manier tegen het voeren van hun administratie aan. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief van de ondernemer die goed is in zijn eigen “business”, maar een broertje dood heeft aan alles wat maar met boekhouding of administratie te maken heeft. Wellicht logisch, gezien vanuit het perspectief […]

Dit zijn de verduurzamings- én financieringsmogelijkheden

Het verduurzamen van uw woning heeft veel voordelen. Zonnepanelen installeren, isolatie verbeteren, enkel glas vervangen door dubbel glas: heel veel maatregelen laten uw woning stijgen in waarde, zorgen voor stabiele of lagere woonlasten, zijn beter voor het milieu en maken het u (nog) comfortabeler in huis. Denkt u eraan om uw woning te verduurzamen? Wij brengen de verduurzamingsmogelijkheden én de mogelijkheden rondom de financiering daarvan voor u in kaart.

Periodiek onderhoud aan uw financiële huishouding is essentieel!

Als Financieel Adviseur schrik ik regelmatig, wanneer ik inzage krijg in de financiële huishouding van klanten die mij dit toe vertrouwen. Hoe een en ander momenteel geregeld is en hoe dit anders (lees: beter) zou kunnen. Vaak is er veel werk aan de winkel om het weer op orde te brengen. Opvallend is dat dit verschijnsel zeker niet afhankelijk is van het inkomen of vermogen.

Nieuw energielabel woningen en je woning verduurzamen

Sinds 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Hiermee geeft Nederland invulling aan de herziende Europese richtlijn voor de energieprestaties van gebouwen.

Een aflosvrije hypotheek, mag dat nog?

Een bijdrage door: Dirk Schellens Is de aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk? Het korte antwoord: ja. Sterker nog: de aflosvrije hypotheek wint de laatste tijd weer aan populariteit, terwijl veel mensen in de veronderstelling zijn dat deze hypotheekvorm niet meer afgesloten mag worden.Een aflosvrije financiering kan in veel gevallen nog steeds afgesloten worden. Afhankelijk van uw wensen […]

Laat ook uw financiële droom uitkomen!

Om privacy redenen zijn de namen van de klanten in dit verhaal gefingeerd Dat de rente momenteel laag is (of zelfs negatief) is niet echt nieuws meer. Samen met onze klanten bedenken wij graag andere mogelijkheden om vermogen op te bouwen in plaats van het geld op de bank te laten staan. Want een financieel […]

Mogelijkheden voor de starter op de huizenmarkt

Welke extra mogelijkheden zijn er om de huizendroom te verwezenlijken? Hypotheekadviseur helpt starter bij financiële puzzel.

Verbouwen of verhuizen?

Kent u het dilemma: verbouwen of verhuizen? Beiden zijn grote stappen in uw leven, en kennen voors- en tegens. We zetten een aantal tips voor u op een rij om tot een keuze te komen en weer jaren heerlijk te wonen in uw nieuwe of verbouwde huis. In tv-programma’s ziet u de mooiste ontwerpen voorbij […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert, zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,25% betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is een gespreksonderwerp dat vaak op een verjaardagsfeestje voorbij komt. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Investeren in onroerend […]

Hoogste tarief hypotheekrenteaftrek versneld verlaagd

Het was al bekend dat de Rijksoverheid het percentage van de maximale hypotheekrenteaftrek verlaagt van 52 % naar ongeveer 37 %. Dit zou in eerste instantie geleidelijk gebeuren in stapjes van 0,5 % per jaar. In het regeerakkoord van Kabinet Rutte III is echter besloten om de hypotheekrenteaftrek vanaf 2020 versneld af te bouwen. De […]

5 nieuwe hypotheekregels voor u op een rij

Als u een huis koopt, moet u daarvoor vaak een hypotheek afsluiten. Na de financiële crisis bleek dat hoge hypotheekschulden een risico vormen voor huiseigenaren en de gehele economie. Daarom zijn de hypotheekregels aangepast. We zetten de vijf belangrijkste voor u op een rij. 1) Maximale hoogte hypotheek verlaagdVanaf 1 januari 2018 mag de hypotheek […]

Overwaarde? Vraag om rentekorting!

Is uw huis meer waard dan uw hypotheek doordat de huizenprijzen zijn gestegen of u extra heeft afgelost? Dan kan uw hypotheekrente misschien omlaag. Veel mensen weten dat niet en betalen onbewust honderden euro’s per jaar teveel. Hoe zit dat precies?Als uw woning meer waard wordt of u aflost op uw hypotheek, verandert de verhouding […]

Extra aflossen op je aflossingsvrije hypotheek: waarom?

Alleen rente betalen en de hypotheekschuld gedurende de looptijd niet aflossen. Een aantrekkelijke optie, zo blijkt. Ongeveer 30% van alle woningbezitters heeft een hypotheek die helemaal of voor een deel aflossingsvrij is. Lagere maandlasten is de belangrijkste reden om te kiezen voor deze hypotheekvorm. Aan het einde van de looptijd moet je dit bedrag aflossen. […]

Spaargeld, wat moet ik ermee?

“Dat beetje rente wat ik op mijn spaarrekening krijg, daar schiet ik ook weinig mee op”. Teleurgestelde spaarders hoor ik steeds vaker, zeker nu mensen weer vaker geld overhouden. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je het investeren in je droomauto of beleggen. Maar waar te beginnen? En hoe neem je het minste […]

Spaargeld in vastgoed

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,6 % betaal je meer belasting dan dat het oplevert. Investeren in onroerend goed is iets wat je vaak op een verjaardagsfeestje voorbij hoort komen. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Zo […]

Verhuurhypotheek

In de afgelopen jaren was het erg lastig om in aanmerking te komen voor een financiering op verhuurde woningen. In verband met de aantrekkende huizenmarkt wordt deze mogelijkheid weer door diverse aanbieders gegeven. In samenwerking met Nationale Nederlanden (NN) zijn er via Duisenburgh mogelijkheden voor een verhuurhypotheek. De belangrijkste voorwaarden zijn: 1) de ligging van […]

Profiteren van rentedaling dankzij rentemiddeling

De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Veel huiseigenaren hebben bij het afsluiten van hun hypotheek gekozen voor een vaste rente met lange(re) looptijd. Heeft u nog enkele jaren te gaan in de rentevastperiode en wilt u toch profiteren van de lage rente? Dan moet u in de regel de hypotheek oversluiten en in één keer […]

Nu nog profiteren van de lage hypotheekrente?

Bodem hypotheekrente voorbij.’ ‘Rentefeest hypotheken voorbij.’ ‘Hypotheekrente SNS omhoog.’ Deze koppen komen momenteel voorbij in kranten. Ze suggereren dat er een einde is gekomen aan de daling van de rente. Renteontwikkelingen voorspellen is sowieso moeilijk. De turbulentie op de financiële markten, denk aan ontwikkelingen in Griekenland en China, is momenteel echter zo groot, dat het helemaal […]

HERSTEL WONINGMARKT: Waarom nu een woning kopen?

De kranten laten ons een herstel van de woningmarkt zien met recente koppen als ‘NVM: Herstel woningmarkt nog beter dan verwacht’ en ‘Kadaster: Forse stijging registraties februari’. Hoe staat het er werkelijk voor op de woningmarkt en specifiek in onze regio? Waarom nu een huis kopen? De feiten op een rij In de totale markt […]

Daling NHG-kostengrens per 1 juli

Profiteer nu nog van de huidige hypotheekregels! Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie op hypotheken. Met NHG leent u veilig en geeft u de geldverstrekker de zekerheid dat uw hypotheekschuld in bepaalde situaties wordt terugbetaald. Wanneer bij de verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende is om uw hypotheek af te lossen, neemt NHG namelijk […]

Verlaging NHG grens per 01.07.2015

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een garantie op hypotheken. Met de NHG leent u veilig. Wanneer namelijk bij de verkoop van uw woning de opbrengst onvoldoende is om uw hypotheek af te lossen, neemt NHG in bepaalde situaties de restschuld van u over. Daarnaast krijgt u korting op uw hypotheekrente. Duisenburgh Financieel Advies kan zien […]

Rentevast periode hypotheek loopt af, wat nu?

Rentevast periode hypotheek loopt af, wat nu? Als de rentevast periode van uw hypotheek ten einde loopt, ontvangt u een voorstel van uw hypotheekverstrekker. De meeste hypotheekaanbieders sturen hun klanten pas kort voor het einde van de rentevast periode een nieuw rentevoorstel. Daardoor blijft er weinig tijd over om hypotheekrentes en voorwaarden te vergelijken en […]

Pensioenadvies: een vak apart?

Bij Duisenburgh vinden wij pensioenadvies een vak apart!  De ontwikkelingen op dit vakgebied gaan razendsnel. Verandering van (wettelijke) spelregels zijn aan de orde van de dag. Toetsing van complexe pensioenregelingen (al dan niet bij banken of verzekeraars) aan de pensioenwetgeving vergt verstand van zaken. Reden genoeg voor Duisenburgh om te werken met gespecialiseerde pensioenadviseurs die hun […]

De restschuld bij verkoop van uw woning

Mijn huis staat onder water! Deze zin komen we steeds vaker tegen in onze hypotheekadviesgesprekken. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Een huis staat onder water als de verwachte verkoopprijs lager is dan de hypotheek. Door deze zogenaamde onderwaarde kan bij verkoop van het huis een restschuld ontstaan. Ik wil advies over dit onderwerp Het komt […]

Medewerker in de spotlight: Carlijn Smetsers

Carlijn Smetsers werkt sinds 1 april 2022 als HR-adviseur bij Duisenburgh. Ze voelt zich als een vis in het water tussen de fijne, professionele en tegelijkertijd gezellige club mensen, met wie ze ook nog eens een visie deelt over het belang van een gezonde bedrijfscultuur.

Medewerker in de spotlight: Kim de Laat

Kim de Laat (21) startte op 1 februari 2021 haar meewerkstage bij Duisenburgh. De studente Finance van Avans Academie associate degrees in ’s-Hertogenbosch besloot te blijven voor een leerwerktraject van april tot en met januari en is onlangs begonnen met haar afstudeerstage, die ze op 27 mei afrondt.

Op weg naar de top

Bij Duisenburgh hebben we de drive om te verbeteren en de top te bereiken. Op werkgebied, maar ook letterlijk. Daarom heeft Frank van Daal in november 2021 de Kilimanjaro beklommen!

Uw cijfers overzichtelijk met Visionplanner

Bij Duisenburgh helpen we onze relaties. We bekijken continu waarin we u nog beter van dienst kunnen zijn. En hoe we u zoveel mogelijk comfort kunnen bieden. Visionplanner, onze extra service, helpt u de cijfers van uw onderneming inzichtelijker én overzichtelijker te maken.

Samen de Kilimanjaro op voor Stichting Kuychi

Vanaf 10 november zal Frank van Daal samen met Jur Rademakers en een mooi team de Kilimanjaro gaan beklimmen. Een mooie uitdaging waarbij ze tegelijk geld willen inzamelen voor Stichting Kuychi. Voor hen die het hard nodig hebben!

Het leven als schenker van kunst

Duisenburgh heeft, net als veel van haar relaties, een bijzondere band met kunst. Kunst geeft het leven vorm, kleur en expressie. Het inspireert en voedt de creativiteit. Het is zelfs aangetoond dat kunst een helende werking kan hebben. Kijken naar kunst is een manier om je hersenen in beweging te houden en anders te kijken naar de werkelijkheid. Bij Duisenburgh houden we daarvan!

Samen gaan voor financieel comfort

Deze week verschenen we met een mooi artikel in het Waalre Informatiemagazine 2021. Klik hier om het volledige artikel te openen.

Medewerker in de spotlight: Maarten Pothof

Maarten Pothof versterkt sinds 1 juli 2021 als financieel adviseur het team Financieel Advies bij Duisenburgh. Een ‘snoepwinkel’, zelfs na een carrière van 25 jaar in de branche. “Als adviseur heb ik inmiddels bijna een kwart eeuw ervaring als adviseur in de financiële wereld. De eerste zes jaar van deze ervaring heb ik opgedaan bij […]

Medewerker in de Spotlight: Radboud Stolwijk

Begin 2021 startte Radboud Stolwijk bij Duisenburgh. Als senior beleggingsadviseur geeft hij getallen een betekenis door realistische verwachtingen te scheppen over beleggen en vermogensgroei.

Medewerkster in de Spotlight: Ellen Waterreus-von Reeken

Binnen de afdeling Vermogensregie bedienen wij vermogende ondernemers, instellingen, particulieren en families wanneer zij ervoor kiezen de zorg over hun vermogen uit handen te geven. “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor onze aangesloten vermogensadviseurs en onze cliënten.

Medewerker in de spotlight: Carolien Welten

Carolien Welten werkt sinds 2015 bij Duisenburgh. Ze startte als receptioniste en administratief medewerker en is inmiddels uitgegroeid naar personeel- en salarisadviseur. “Ik ben blij met de kansen die ik binnen Duisenburgh heb gekregen om mezelf verder te ontwikkelen. Naast de nodige opleidingen, heb ik dankzij de goede begeleiding van mijn collega Monique Loomans veel […]

Golfen voor het goede doel

Het Catharina Onderzoeksfonds organiseerde op maandag 24 augustus samen met Netwerkclub 040 een golfdag. Duisenburgh was van de partij op deze prachtige golfdag op The Duke in Nistelrode om een bijdrage te leveren aan het goede doel. Het Catharina Onderzoekfonds organiseerde deze dag namelijk om geld in te zamelen voor het onderzoek van Dr. Erik Schoon. Hij is […]

Partner in de Spotlight: Paul Rijnsburger

Paul Rijnsburger startte in 2012 als eerste partner bij Duisenburgh Vermogensregie. Zijn drijfveer? Klanten de aandacht geven die ze verdienen, door persoonlijke en actieve dienstverlening. “Na mijn studie bedrijfseconomie (beleggingstheorieën) aan de Tilburg University ben ik in 1998 aan het werk gegaan als beleggingsspecialist bij de Rabobank in Eersel. Tot 2012 ben ik werkzaam geweest […]

Ervaren vermogensexpert, zet jij ook de stap naar ondernemerschap?

Ondernemende vermogensbeheerders en beleggingsspecialisten vinden in Duisenburgh Vermogensregie een stevig fundament om een eigen onderneming met eigen cliënten op te bouwen.

Inspirerende lezing van Jur Rademakers in Theater De Hofnar

Het leven van Jur Rademakers uit Valkenswaard is niet alledaags. Van bergbeklimmen tot ondernemen, hij neemt de ene uitdaging na de andere en dat levert een inspirerend verhaal op. ‘7 summits in 1 Year’ is zijn nieuwste en meest bijzondere uitdaging. Woensdag 4 maart sprak hij samen met één van zijn sponsoren Duisenburgh voor een volle […]

Medewerker in de spotlights: Dirk Schellens

Ik ben Dirk Schellens, werkzaam bij Duisenburgh als Financieel Planner/Financieel Adviseur. In september 2015 ben ik vanuit mijn studie Bedrijfseconomie in dienst getreden bij Duisenburgh als junior financieel adviseur. Net voor mijn afstuderen heb ik eigenaar Frank van Daal (ik ken hem via de voetbalclub RKVV Dommelen) gebeld of hij binnen zijn bedrijf iets leuks […]

Medewerkster in de spotlight: Marielle Weichert

Marielle Weichert werkt sinds 2015 bij Duisenburgh als Relatiebeheerder/mkb-adviseur op de afdeling Administratie & Fiscaal advies.

Interview Vivianne Miedema: De ongekende drive van Vivianne Miedema

Over het afgelopen jaar, haar succes en de ontwikkeling van vrouwenvoetbal Topsport, dat is ontzettend hard werken, risico’s aan durven gaan, investeren in de toekomst en ook veel ‘laten’ voor het allerbeste resultaat. Profvoetbalster Vivianne Miedema (23) doet dit al vanaf een hele jonge leeftijd, en kijk waar het haar gebracht heeft! Sinds 2017 is […]

Duisenburgh wil aantal verbonden agenten verdubbelen

Een forse sprong met behulp van verbonden agenten – of partners Duisenburgh verwacht binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal verbonden agenten – of partners waar het mee werkt. Het beheer- en advieskantoor wil in die periode ‘een forse sprong’ maken in beheerd vermogen. Verbonden agenten kunnen daarbij helpen. Dat zegt directeur Frank van […]

Kunst, Cultuur en de Kracht van delen…..

Kunst, Culinair en de Kracht van delen…….. Op zondag 4 maart heeft de samenwerking tussen restaurant Lugar, Duisenburgh en Gam Klutier ware vruchten af mogen werpen. Stichting Kuychi (www.kuychi.nl) heeft naar aanleiding van dit benefiet evenement € 16.175,00 in ontvangst mogen nemen. De gasten lopend in het heerlijke zonnetje van het ene monumentale pand naar het andere […]

Medewerker in de spotlights: Joris Boerenkamp

Mijn naam is Joris Boerenkamp Na een MBO-studie Administrateur en een HBO-studie Bedrijfseconomie wilde ik zo snel mogelijk aan het werk. Ik kon meteen aan de slag bij een bedrijf in mijn woonplaats Veldhoven. Na 14 jaar kreeg ik in 2014 de kans om bij Duisenburgh te gaan werken. Een ideale kans om een nieuwe […]

Unieke samenwerking met kunstenaar Gam Klutier voor Stichting Kuychi

WAALRE – Helena van Engelen (1949) woont weer in Nederland, in Waalre. Haar gezondheid dwong de ambassadrice van Stichting Kuychi om weer in het ‘laagland’ te gaan wonen. Dat betekent echter niet dat zij met haar inzet en werkzaamheden voor haar project Niños del Arco Iris stopt. Het prachtige Peru met zijn fascinerende Inca-cultuur, de […]

Medewerker in de spotlights: Joris de Man

Mijn naam is Joris de Man en ik ben sinds oktober 2015 in dienst van Duisenburgh als fiscalist & financieel planner. StudieToen ik tijdens mijn MBO-opleiding Sport en Bewegen voor de (gym)klas stond wist ik al vrij snel dat ik dit niet mijn hele carrière zou blijven doen. Het sporten op zich zeker wel en het […]

Statig verpakt! Maar van binnen heel gewoon

Van de eerste bromfietsverzekering voor zoonlief tot aan het beleggen van een compleet vermogen; achter elke euro schuilt een uniek persoonlijk verhaal. Vier bijzonder gewone Brabantse mannen hebben er de kunst van gemaakt om het verhaal achter de euro boven water te krijgen. Wat zegt een statige kantoorvilla waarin hun bedrijf huist dan over henzelf? […]

Medewerker in de spotlights: Monique Loomans

Mijn naam is Monique Loomans en ik ben personeels-en salarisadviseur bij Duisenburgh. Ruim vijftien jaar ben ik al werkzaam in dit vakgebied. Sinds ik in september 2012 bij Duisenburgh in dienst ben ga ik weer iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk. Mijn collega’s zijn gedreven en enthousiast, de sfeer op kantoor is […]

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag 2016 stond ook de deur van ons kantoor “Villa Louise” open voor publiek.Het thema van dit jaar was Iconen en Symbolen. In samenwerking met de werkgroep Monumentendag Waalre hebben we honderden bezoekers mogen ontvangen en rondleiden. De monumentendag werd door Wethouder Alexander van Holstein en Frank van Daal, directielid van Duisenburgh geopend. […]

Medewerker in de spotlights: Rian Kouwenberg

Mijn naam is Rian Kouwenberg. Al sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam bij Duisenburgh Financieel Advies als accountmanager. Na mijn studie Beleid en Beheer van de Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht, ben ik bij een van de grootbanken van Nederland gaan werken. Daar ben ik ook in contact gekomen met Barry Jansen. We […]

Onafhankelijke drijfveren

Onderstaand artikel verscheen op 30 juni 2014 in glossy stadsmagazine “Frits”: Financieel advieskantoor Duisenburgh in Waalre is een geheel onafhankelijke financiële dienstverlener voor vermogenden, ondernemers en particulieren. “Met ons totaalpakket hebben wij een unieke positie in de markt. Wij staan garant voor onafhankelijke, heldere en open adviezen waarmee we onze klanten volledig kunnen ontzorgen”, aldus […]

Duisenburgh weer helemaal klaar voor de toekomst

Inmiddels is de officiële opening van ‘Villa Louise’ achter de rug en zit iedereen binnen Duisenburgh op zijn of haar plekje. Er is enorm veel werk verzet en we zijn dan ook apetrots op het eindresultaat!   De afdelingen Financieel Advies, Vermogensregie en Administratie & Fiscaal Advies hebben allemaal een prachtige werkplek gekregen. Klanten kunnen worden ontvangen in een […]

Even voorstellen: Tommy Meeuws

Mijn naam is Tommy Meeuws. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh B.V. Tijdens mijn studie Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg, werkte ik parttime als administratief medewerker bij een detacheerder/opleider in de financiële dienstverlening. Na het afronden van mijn studie in 2003 was ik als fiscalist verantwoordelijk voor het opstellen en bespreken […]

Verhuizing naar het verleden

“Samen met mijn fantastisch team hebben we de schouders eronder gezet en zijn verhuisd naar ‘Villa Louise’”, vervolgt Frank stralend zijn verhaal. Het herenhuis is een rijksmonument en stamt uit 1913. Het is door architect L. Kooken gebouwd voor de kaarsenfabrikant Koster, die aan de westkant van de Eindhovenseweg kaarsen produceerde. 

Even voorstellen: René van den Groenendaal

Mijn naam is René van den Groenendaal. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh B.V. Meer betekenen voor klanten Mijn carrière is in 1987 begonnen bij het GIM Algemeen vermogensbeheer in Eindhoven. Hier werkte ik als vermogensbeheerder voor pensioenfondsen en vermogende particulieren. Door de voortdurende veranderingen en het wijzigende beleggingsbeleid in de bank- en beleggingswereld […]

Even voorstellen: Frank van Daal

Mijn naam is Frank van Daal. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh. Meer betekenen voor klanten Mijn carrière is begonnen bij de Rabobank Aalst-Waalre. Hier werkte ik als hypotheekspecialist. Na in verschillende functies binnen het bankwezen werkzaam te zijn geweest, wilde ik meer betekenen voor mijn klanten dan een bank kon bieden. In 2004 […]

Even voorstellen: Barry Jansen

Mijn naam is Barry Jansen. Ik ben een van de 4 directeur-eigenaren van Duisenburgh. Vanaf 2000 ben ik actief als ondernemer. Sinds 2005, praktisch vanaf de start van Duisenburgh, ben ik mede-aandeelhouder van dit mooie bedrijf. Historie Duisenburgh kent een mooie historie. Deze gaat verder dan het ontstaan van het bedrijf in 2004. Oprichter Frank van […]

Kyona Smits

Marketing en Communicatie Adviseur

Heeft u nog een vraag?