Bel ons

040 - 222 21 12

Jack Verkamman startte begin 2014 zijn adviesbedrijf vanuit Barendrecht en sloot zich meteen aan als partner bij Duisenburgh Vermogensregie. Een verademing om na een carrière van zo’n 30 jaar in de bankwereld als zelfstandig ondernemer binnen Duisenburgh de klant weer centraal te stellen.

“Vanuit een stage rolde ik in 1983 de bankwereld binnen. Bij de Amro Bank aan de Coolsingel adviseerden wij kantoren over buitenlandse cheques en documentaire accreditieven. Na enkele jaren ging ik aan de slag bij de Rabobank in Rhoon, als bankadviseur. Vooral effectenadvisering sprak mij aan. Als één van de eerste adviseurs begon ik een studie tot beleggingsspecialist. In no-time groeide het klantenbestand zodanig dat uitbreiding van het team noodzakelijk werd. Later werkte ik ook als private banker en maakte financiële planningen en maatwerkopdrachten voor particulieren, dga’s en Rabopersoneel. In 2000 werd ik beleggingsspecialist bij Rabobank Tholen met opnieuw veel ruimte en budget voor het ondernemerschap zoals maandelijkse acties, informatie avonden, lezingen, krantencolumns en coaching studieclubs enz. Persoonlijke aandacht resulteerde in een fors groeiende portefeuille van tevreden beleggingsklanten.”

Persoonlijk klantcontact bij Duisenburgh
“Maar de bankwereld is veranderd; zo kwam er steeds minder ruimte voor de dienstverlening en service dan waar ik voor sta. De winstmarge werd belangrijker dan de klant. Daarom is het werken als zelfstandig ondernemer bij Duisenburgh voor mij een verademing! Hier voel ik mij als een vis in het water. Het persoonlijk klantcontact geeft de meeste voldoening. Door de face-to-face gesprekken als vaste adviseur van mijn klanten, kan ik actief met ze meedenken. Ook in zaken waar niet direct om gevraagd wordt. Naast beleggen in de breedte adviseer ik bijvoorbeeld over vermogensoverdracht aan kinderen, het testament of het signaleren van bedrijfsoverdracht. Mijn kennis op het gebied van vermogensvraagstukken en financiële planning deel ik onder meer in columns voor de Scheepvaartkrant en VisserijNieuws.

Privé
“Recent zijn we verhuisd van Barendrecht naar Numansdorp, vlak naast de levendige dorpshaven. Vrijwel dagelijks stappen mijn vrouw Jeannette en ik even naar buiten om een frisse neus te halen aan de waterkant. Wij zijn getrouwd en kregen vier kinderen; alleen de jongste dochter, inmiddels 20 jaar, woont nog thuis. Om te relaxen ben ik graag in mijn tuin bezig. Voor wat meer dynamiek stap ik op de racefiets; dat geeft energie!”

Auteur

Jack Verkamman