Bel ons

040 - 222 21 12

Vermogen beschermen én op een goede manier overdragen

Als regisseur van familievermogens komt het onderwerp Familiefonds geregeld ter sprake. Enerzijds om de continuïteit en aansturing van familievermogens goed te regelen, anderzijds om actieve vermogensoverdracht in een beschermde omgeving aan de volgende generatie mogelijk te maken.

In juridische taal is het familiefonds een besloten fonds voor gemene rekening. In andere woorden: een entiteit waarin één of meerdere participanten vermogen bijeenbrengen om het gezamenlijk te beleggen of om gezamenlijk te investeren.

Zeggenschap en bescherming

Met een familiefonds brengt u een scheiding aan tussen juridisch eigendom (de zeggenschap over het vermogen) en economische gerechtigdheid (het recht op het vermogen). Draagt een (groot)ouder via een familiefonds vermogen over aan (klein)kinderen, dan behoudt de (groot)ouder zeggenschap. Het vermogen is economisch eigendom van uw (klein)kinderen. Dat creëert de mogelijkheid om vermogensgroei op naam van de volgende generatie te realiseren.

Een Familiefonds biedt uitkomst indien u:

  • het vermogen bijeen wilt houden én wilt beschermen
  • zelf de regie (zeggenschap) wilt behouden
  • op een fiscaal vriendelijke wijze vermogen wilt overdragen aan (klein)kinderen
  • de ontvangers geleidelijk wilt laten wennen aan bezit van vermogen

Maatwerk en begeleiding

Het oprichten van een Familiefonds is maatwerk. In enkele gesprekken inventariseren we uw persoonlijke wensen en ideeën met betrekking tot het in stand houden van het familiekapitaal, de vermogensoverdracht, doelstellingen van het Fonds, zeggenschap en de invulling van het vermogen.

Vervolgens adviseren wij u over de fiscale en civiele consequenties van vermogensoverdracht, bekijken samen waar kansen liggen, stellen de spelregels van het Familiefonds op en begeleiden u bij het gehele proces.

Invulling vermogen

Weet u nog niet precies wat u met uw vermogen wilt doen? Wilt u beleggen of investeren in private equity of in vastgoed? De adviseurs van Duisenburgh Vermogensregie kunnen u hierin begeleiden.

Continue begeleiding

Duisenburgh gaat voor het beste voor u. Daarom leveren wij maatwerk en begeleiding van A tot Z. Van de oprichting van het familiefonds, begeleiding richting de notaris tot de invulling van het vermogen en verzorgen van de jaarlijkse aangiftes.

Onze aanpak

  • Wij helpen bij het opzetten van een stichting beheerder en bewaarder
  • Wij stellen al het benodigde papierwerk op (of instrueren een notaris)
  • Indien gewenst vervullen wij een ondersteunende rol in het bestuur van het familiefonds
  • Wij geven (eerlijk) advies over het beschermen en inrichten van uw vermogen

Actuele vacatures

Vacature Procesadviseur Beleggen

Je gaat niet alleen risico’s inschatten en processen optimaliseren, maar ook onze organisatie bewust maken van het belang van deze thema’s. Jouw doel is een betrouwbare en integere organisatie, waarbij altijd gekeken wordt naar verbeterkansen.

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

100% onafhankelijk advies, persoonlijke aandacht en alle noodzakelijke expertise onder een dak: dat is wat wij aan onze relaties te bieden hebben. Bij Duisenburgh werken we samen aan één gemeenschappelijk doel: het volledig ontzorgen van vermogende relaties en actieve ondernemers. En jij speelt daar een belangrijke rol in.

Auteur

Joris de Man