Bel ons

040 - 222 21 12

Een bijdrage door:
Robert Verberne CFP
Financieel Planner | Vermogensregisseur

Wat is het nettorendement op uw vermogen? Op deze vraag krijg ik als financieel planner bij Duisenburgh vaak het antwoord:
‘Onze onderneming groeit harder dan ooit, de stijging van de waarde van het onroerend goed is ongekend en ook over het resultaat op mijn beleggingsportefeuille ben ik al langere tijd tevreden. Dus dat rendement is uitstekend.’

De volgende vraag die ik stel is:
‘Welk vermogen en rendement heeft u zelf nodig om uw wensen en doelen in het leven te realiseren?’

De reactie die vaak volgt is:
‘Geen idee. Ons vermogen zullen wij zelf niet meer opmaken en met het huidige rendement gaat dat zeker niet lukken. Wat er overblijft, dragen we op termijn over aan de kinderen. Ik wil niet dat ze nu al kunnen beschikken over grotere vermogens. Maar ik wil ook niet dat er straks te veel naar de belastingdienst gaat. Daar betalen we jaarlijks al genoeg aan!’

Hoe kunnen we deze wensen van de relatie nu combineren om met elkaar te zorgen voor een passend nettorendement op het vermogen?

Met mijn vijftien jaar praktijkervaring als gecertificeerd financieel planner en vermogensregisseur, verzeker ik u dat een persoonlijk financieel plan uitkomst biedt. Het geeft u nieuwe inzichten én overzicht. Onze relaties zijn erdoor verrast. Niet alleen door de uiteindelijke uitkomst op papier, maar ook tijdens de weg die we er samen naartoe bewandelen. Deze weg kent de volgende route:

  • Het inventariseren van de wensen en doelstellingen van de relatie. Niet alleen in euro’s, maar ook in andere persoonlijke doelstellingen.
  • Het inventariseren van de financiële positie van de relatie.
  • Het analyseren van de in kaart gebrachte financiële positie van de relatie in relatie tot zijn/haar wensen en doelstellingen.
  • Het adviseren om te komen tot een financiële, fiscale en persoonlijke optimalisatie van de huidige situatie. Hierbij wordt ook uitdrukkelijk de relatie gelegd naar de volgende generatie.
  • Als vermogensregisseur analyseer ik of de invulling van het vermogen, zoals onroerend goed, deelnemingen en beursgenoteerd beleggen, passend is bij uw situatie.

Door tijdig uw persoonlijk financieel plan op te maken, blijft u aan het stuur van het ‘optimale nettorendement op uw vermogen’.

Staat u ook aan de vooravond van belangrijke financiële keuzes of wilt u weten of u zich op de juiste weg bevindt? Neem dan gerust contact met mij op. U bent van harte welkom op ons kantoor in Waalre.

Auteur

Robert Verberne