Bel ons

040 - 222 21 12

Het leven van Jur Rademakers uit Valkenswaard is niet alledaags. Van bergbeklimmen tot ondernemen, hij neemt de ene uitdaging na de andere en dat levert een inspirerend verhaal op. ‘7 summits in 1 Year’ is zijn nieuwste en meest bijzondere uitdaging. Woensdag 4 maart sprak hij samen met één van zijn sponsoren Duisenburgh voor een volle zaal in Theater de Hofnar.

Met een spannende scene uit één van zijn expedities begint Jur zijn verhaal, en hij heeft het publiek meteen mee.
Binnen 1 jaar de 7 summits, de hoogste berg van elk continent, beklimmen. Maar 11 Nederlanders gingen hem voor, en die deden dat niet binnen één jaar. Het verhaal begint járen voor de start van dit bijzondere project. Over hoe Jur altijd al risico’s wilde én durfde te nemen als kleine jongen en als ondernemer. Een verhaal over dromen omzetten in doelen en deze ook écht behalen. Hoe bedenk je om de 7 summits te gaan beklimmen? En hoe zorg je er uiteindelijk voor dat het ook echt gaat lukken? Tot in detail vertelt Jur over het proces, de weg ernaartoe, over de eerste twee expedities naar de Mount Vinson in Antarctica en de Anconcagua in Argentinië.

Om zijn doel te behalen heeft Jur de juiste mensen om zich heen verzameld. Zo werkt hij nauw samen met specialiste Judith Huysmans die Jur begeleidt in zijn voeding- en leefstijlschema om de expedities ook fysiek te kunnen afronden. Verder is er één persoon die er áltijd bij is; videograaf Hylke Knot. Hij gaat zelf ook mee op alle expedities en maakt prachtige beelden van Jur, zijn team en de natuur.

Een sterk team is de sleutel tot succes, maar hoe fit Jur ook is en hoe goed zijn voedingsschema ook klopt, op sommige dingen heb je geen invloed. De moeilijkste momenten van de expeditie zoals het missen van zijn vrouw en dochter en het afwezig zijn op kantoor raken hem dieper dan verwacht. Groot dromen is heel mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Tot slot werd het publiek nog getrakteerd op een trailer van wat een prachtige documentaire moet worden over deze ultieme uitdaging!

Duisenburgh financieel advies en Nh1816 Verzekeringen waren de trotse organisatoren van het drukbezochte event en zorgde ervoor dat de opbrengsten van de avond naar een goed doel gingen; het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven. Er werd hen een cheque van € 8.000,- geschonken.

Meer informatie over de expeditie van Jur Rademakers en zijn team?

Kijk dan op www.7summits1year.com

Auteur

Kyona Smits