Bel ons

040 - 222 21 12

Begin 2021 startte Radboud Stolwijk bij Duisenburgh. Als senior beleggingsadviseur geeft hij getallen een betekenis door realistische verwachtingen te scheppen over beleggen en vermogensgroei.

“Ik was als kind al geboeid door cijfers. Zo schreef ik obsessief een schrift vol van 1 tot ergens heel veel. Op de middelbare school kreeg ik meer interesse in de economische kant van cijfers, dan in de wiskundige kant. Nog weer later bij een project voor mijn studie Japankunde aan de Erasmus Universiteit kwam ik in contact met Robeco. Zo maakte ik kennis met het beheren van vermogen.

Hoe de economie zich vertaalt naar beleggingen en wat je met beleggingen kunt bereiken, fascineert me. Ik leerde vermogen en vermogensgroei niet als doel te zien, maar als middel om belangrijke of mooie dingen te realiseren. Daarvoor moet je in gesprek zijn met mensen. En cijfers een betekenis geven.

Carrière met goede en slechte beleggingsjaren

Na een aantal jaar Robeco heb ik nog ongeveer vijf jaar voor de Rabobank gewerkt. Vervolgens maakte ik de overstap naar ING Private Banking, waar ik 22 jaar gewerkt heb. In die tijd heb ik heb veel goede, maar zeker ook een aantal slechte beleggingsjaren meegemaakt. Ervaringen die ik meeneem in mijn huidige functie als senior beleggingsadviseur bij Duisenburgh. Ik heb bewust de overstap gemaakt naar een onafhankelijke partij, waarbij het persoonlijk contact met relaties én collega’s heel belangrijk is.

Mijn streven? Het vertrouwen van mensen krijgen en daar zo goed mogelijk mee omgaan. Mijn kennis en ervaring neem ik mee in de gesprekken die ik met mijn relaties voer over beleggen en vermogensbeheer. Ik schets realistische verwachtingen en durf mensen ook te adviseren om níet te beleggen, omdat dat niet past bij hun situatie of gevoel. Voor de meeste mensen is beleggen echter wel de mogelijkheid om uiteindelijk meer van hun doelen te bereiken.

Privé

Thuis spendeer ik graag tijd met vrienden en familie – mijn 20-jarige zoon en mijn dochter van 18. Ik kan genieten van de rust in mijn tuin, maar ik vind het ook fijn om op een zomeravond te toeren op mijn motor of naar de golfbaan te gaan. Verder houd ik van de sfeer in Den Bosch en vooral van de fijne terrassen daar. Als er na de zomer weer een voetbalcompetitie is, ben ik weer graag scheidsrechter. Waar ik vooral heel blij van word is goede muziek, ik ga daarom af en toe naar een goed concert of zet thuis een LP op. Het liefst met een koud biertje of wit wijntje erbij.”

Auteur

Radboud Stolwijk