Bel ons

040 - 222 21 12

Duisenburgh heeft, net als veel van haar relaties, een bijzondere band met kunst. Kunst geeft het leven vorm, kleur en expressie. Het inspireert en voedt de creativiteit. Het is zelfs aangetoond dat kunst een helende werking kan hebben. Kijken naar kunst is een manier om je hersenen in beweging te houden en anders te kijken naar de werkelijkheid. Bij Duisenburgh houden we daarvan!

Gam Klutier, een kunst-fenomeen

Sinds 2018 heeft Duisenburgh een bijzondere relatie met beeldend kunstenaar Gam Klutier. Aanleiding was een benefiet-actie voor de stichting Kuychi, die zich inzet voor kansarme kinderen in Peru. Daar woont en werkt deze Nederlandse kunstenaar sinds 1981. Hij werd geboren in Delft, 1946. Zijn opleiding genoot hij aan de kunstacademie St.Joost te Breda. Behalve in Lima, werkte Gam Klutier ook 15 jaar in New York.

Kunst van formaat

In het kantoorpand van Duisenburgh, aan de Eindhovenseweg in Aalst-Waalre, zijn een aantal bijzondere schilderijen van deze inmiddels bekende kunstenaar te bewonderen. Werken van formaat, letterlijk en figuurlijk. Zowel de stijl als de productiviteit van Gam Klutier zijn indrukwekkend. Zo bouwt hij o.a. ‘Cupula’s’ waarin de doorlopende wand wordt beschilderd met een monumentale mural (3.6x36m). De bezoeker is hierbij volledig omringd door het kunstwerk. Prachtige imaginaire werelden met poetische, wonderlijke creaturen. Intense wandschilderingen, metersgrote doeken, metalen monumentale sculpturen en tekeningen. Allemaal even schitterend en fascinerend. De stijl waarin hij werkt is uniek. Speels, abstract, figuratief, mystiek.  Zeer toegankelijk, met aardse kleuren, ultramarijn blauw, goud, zilver, okers, zwart, grijs. Geïnspireerd door de heftige natuur van de Andes, de jungle en de Pacific Ocean.

Gesprekstof aan de wand

Kyona Smits, marketing & communicatiemedewerkster bij Duisenburgh: “We zijn echt trots dat we hier in ons kantoor enkele werken van Gam Klutier mogen tonen. Kunstkenners zien het meteen, dit is échte kunst die ertoe doet. In onze klantenkring bevinden zich diverse mensen die in kunst investeren en een bovengemiddelde interesse hebben. Dat leidt altijd tot leuke gesprekken waar wij ook weer van leren. En in een statig pand zoals het onze mag kunst natuurlijk niet ontbreken”.

Expositie

De laatste expositie die Gam Klutier in Nederland had, dateert van juni 2019 in Den Haag. Komend najaar volgt een nieuwe expositie in Loods 6 te Amsterdam, waarover relaties van Duisenburgh tijdig geïnformeerd zullen worden.
Maar wie nu al de schilderijen wil zien die in het kantoorpand van Duisenburgh hangen, is hier van harte welkom. Wel even bellen voor een afspraak natuurlijk.

Instagram: gam_klutier

Auteur

Frank van Daal