Bel ons

040 - 222 21 12

Maarten Pothof versterkt sinds 1 juli 2021 als financieel adviseur het team Financieel Advies bij Duisenburgh. Een ‘snoepwinkel’, zelfs na een carrière van 25 jaar in de branche.

“Als adviseur heb ik inmiddels bijna een kwart eeuw ervaring als adviseur in de financiële wereld. De eerste zes jaar van deze ervaring heb ik opgedaan bij de Rabobank. Allereerst als adviseur particulieren aan de balie en later als hypotheekadviseur. Daarna ben ik als financieel adviseur bij wat later Summa Adviesgroep is gaan heten, in Noord-Limburg aan de slag gegaan. In deze 25 jaar heb ik menig opleiding met succes afgerond waaronder de opleiding FFP (tegenwoordig heet dit Certified Financial Planner) en DSI (Dutch Security Institute) maatwerk beleggingsadviseur.

De laatste jaren verdween ik hier als financieel specialist echter steeds verder naar de achtergrond. Daardoor miste ik het contact met de relaties en het opbouwen van een lange vertrouwensrelatie, iets dat zo belangrijk is in dit vak. Daarom besloot ik de organisatie te verlaten en als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Precies op dat moment zag ik een vacature voor financieel adviseur bij Duisenburgh voorbijkomen. Omdat ik eerder al eens kennismaakte met dit mooie bedrijf, was ik direct getriggerd. Het is Brabantse gezelligheid gecombineerd met Hollandse nuchterheid, gevestigd in een statig pand. En ook vakinhoudelijk een snoepwinkel wat mij betreft: een eigen accountancy, fiscale en vermogensafdeling met gediplomeerde specialisten. Hier kan ik zelfs na 25 jaar nog wat leren! Ik wist dan ook dat ik de kans moest grijpen om te solliciteren.

Financieel advies met een vleugje humor

De afdeling Financieel Advies bij Duisenburgh behartigt de belangen van relaties die behoefte hebben aan onafhankelijk advies op het gebied van onder meer financiële planning, hypotheek, oudedagsvoorziening en verzekeren. Het belang van de relatie staat daarbij áltijd bovenaan. Het leuke is dat de adviesgesprekken meestal plaatsvinden in ons prachtige kantoorpand, maar vaak genoeg ook bij de relatie thuis. Dat kenmerkt het vertrouwen dat we krijgen van mensen. Financieel advies is voor de meeste relaties geen dagelijkse kost. Daarom sta ik uitgebreid stil bij de uitleg van de vaak taaie materie. En dat verpak ik graag met een vleugje humor.

Vrije tijd

Ik ben geboren in Vessem, maar nu woonachtig in Stiphout (wijk 8 van Helmond, maar Stiphout klinkt beter) samen met mijn vrouw Mariska en kinderen Emma en Lars. In mijn (schaarse) vrije tijd tennis ik graag, ga ik wekelijks een uurtje hardlopen, speel wat op de gitaar (doorgaans het stevigere materiaal), klaar allerlei klussen in en om het huis of ga ik met vrienden en mijn vrouw met de motor op pad.”


Auteur

Maarten Pothof