Bel ons

040 - 222 21 12

STELLENDAM/YERSEKE We naderen langzaamaan het einde van 2017. Als u nog gebruik wilt maken van de fiscale voordelen waarmee u belasting kunt besparen, regel dit dan nu! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar.

Eindejaarstips:
U betaalt in 2018 geen belasting over vermogen tot 30.000 euro (samen: 60.000 euro). Voor het vermogen boven deze box 3-vrijstelling zet ik de tips uit mijn columnserie nog even voor u op een rijtje:
– Extra hypotheek aflossen (lagere maand lasten, geld zit wel vast).
– Extra premiestorting spaarhypotheek (let op de voorwaarden!).
– Familiebank opzetten (hypotheek ver strekken aan kinderen met fiscale aftrek).
– Schenken: dit jaar 5.320 euro per kind, 2.129 euro aan kleinkind/ derden.
– Schenken eenmalige vrijstelling tussen 18-40 jaar: 25.526 of 53.176 euro voor studie of 100.000 euro ten behoeve van eigen woning.
– Sparen in de bv (belastingheffing over daadwerkelijk rendement).
– Fonds voor Gemene Rekening (onlangs uitgewerkt door collega-columnist Ad Verdoorn).
– Fiscaal aftrekbare giften aan goede doelen (onder meer Rode Kruis, KWF, Hart stichting, Reumafonds, Nierstichting, kerken, sociale en culturele ANBI’s).
– Grote aankopen nog voor 31 december aanstaande betalen, zodat uw saldo lager is.
– Jaarbedragen 2018 dit jaar betalen: belastingen, schulden, zorgpremie.
– Uitstellen tot na 1 januari: grote verkopen, zoals bijvoorbeeld woning of boot.

Meer rendement:
– Spaargeld overhevelen naar een spaarrekening elders met hogere rente.
– Goed gespreid beleggen (effecten, vast goed, crowdfunding, edelmetalen enz.) Laat u onafhankelijk adviseren over de best passende verdeling en scenario’s in uw situatie.

Adviseurswisselingen
Bij financiële planning en beleggen draait het om de inleving en betrokkenheid van de adviseur bij de klant en zijn (financiële) situatie. Dat zorgt als het goed is voor pro-actieve meerwaarde. Hecht u ook veel waarde aan een vaste adviseur, dan nodig ik u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vermogensregie
De regie, het overzicht, de tijdswinst Vermogende klanten worden met deze vorm van dienstverlening volledig- en onafhankelijk ontzorgt. Wij managen het totaal vermogen. Het vermogen wordt veelal gespreid over verschillende vermogensbeheerders en banken. Ieder met een eigen stijl, beleggingskeuzes en rapportages. Het is echter van groot belang om overzicht te behouden. Als vertrouwensadviseur behartigen wij de belangen van onze klant bij alle banken,
vermogensbeheerders, adviseurs en vakspecialisten. Wij geven onze klant overzicht, inzicht én controle over het totaal vermogen. Duisenburgh Vermogensregie Verkamman neemt hiermee de ‘regie’ uit handen of ondersteunt hierbij.
Hierdoor kan onze klant zich volledig richten op de onderneming of genieten van extra vrije tijd.

Auteur

Jack Verkamman