Bel ons

040 - 222 21 12

Investeren in energie-efficiëntie loont

Het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van isolatie en het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Het zijn slechts enkele van de maatregelen waarmee u de waarde van uw woning verhoogt. En u tegelijkertijd zorgt voor stabielere of lagere woonlasten, u bijdraagt aan het milieu en u uw leefomgeving nog comfortabeler maakt. Binnenkort bepaalt het energielabel van uw woning deels de leencapaciteit en de voorwaarden van uw hypotheek. Een goed moment om uw woning toekomstbestendig te maken. Overweegt u om uw woning te verduurzamen? Wij nemen u mee in de wereld van verduurzaming en de financieringsmogelijkheden daarvoor.

Welke verduurzamingsmogelijkheden heeft u?

U kunt uw woning op verschillende manieren verduurzamen. Denk aan glasisolatie, door enkel glas te vervangen door dubbel glas, HR++-glas of triple glas of naden en kieren te isoleren met tochtstrippen en kit. Of aan dakisolatie of vloerisolatie, waarbij isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van uw dak of in de kruipruimte wordt aangebracht. Ook met een warmtepomp, die energie van buiten uw huis omzet in bruikbare energie voor binnen, bespaart u energie. En met het installeren van zonnepanelen wekt u zelfs uw eigen energie op een duurzame manier op.

Welke financieringsmogelijkheden heeft u?

Aan het verduurzamen van uw woning hangt een prijskaartje. Zo liggen de kosten voor glasisolatie gemiddeld op € 3.000 en schommelt een investering in zonnepanelen tussen de € 4.500 en € 12.500. Daarom is het belangrijk om bij het plannen van investeringen rekening te houden met de verwachte verblijfsduur in uw woning en de terugverdientijd van de investering.

U heeft verschillende financieringsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van uw eigen spaargeld. Daarnaast kunt u vaak extra lenen op uw hypotheek tegen gunstige rentetarieven wanneer u investeert in het verduurzamen van uw woning. Ook kunt u een lening afsluiten voor het financieren van verduurzamingsmaatregelen. Bijvoorbeeld bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Tot slot zijn er diverse subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen, die u aanvraagt via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Zo hoeft niet al het geld uit eigen portemonnee te komen!

Persoonlijk advies voor uw situatie

Onze gespecialiseerde financieel adviseurs staan voor u klaar om u te adviseren over uw financiële mogelijkheden.
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@duisenburgh.nl of telefonisch via 040 22 22 112.

Investeer verstandig en maak uw woning klaar voor de toekomst!

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Auteur

Koen Donkers