Bel ons

040 - 222 21 12

“Tijdens mijn schoolperiode had ik altijd wel een baantje: krantenbezorger, tomatenplukker en verkoper van scheepsonderdelen”, vertelt Koos.

“Mijn rouw Vera deed het niet anders; zij begon als vakkenvuller en eindigde als makelaarsassistente. Eenmaal klaar met onze opleidingen begonnen we aan onze droombaan. Vera is nu interieurarchitect en zelf ben ik maritiem ondernemer.”

Hun allereerste spaardoelen waren een rijbewijs en een auto. Het tweede doel: sparen voor een eigen droomhuis. Koos en Vera, inmiddels gehuwd, kregen drie kinderen; twee dochters en een zoon. Inder daad, de auto en het eigen huis zijn er gekomen, en hoe!

‘Altijd hard gewerkt en ook gespaard’

Na hun studie zijn ze getrouwd en woonden ze in een huurappartementje, want net na de studie wilden de banken nog geen hypotheek verstrekken. “Onze droom bleef een eigen huis, maar nu met een tuin voor onze kinderen.” De zaken gingen goed, ondanks de toenemende kosten van hun opgroeiende kinderen spaarden ze stevig door om hun
doel te bereiken. Inmiddels wonen ze met veel plezier in een vrijstaande woning in Krimpen aan den IJssel – met uitzicht op het water.

Het bereikbaar maken van doelen vereist een plan, maar ook discipline. Een financieel plan is tegenwoordig al helemaal geen luxe meer. De overheid treedt immers steeds meer terug, er wordt verwacht dat we zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde financiële basis.

Denk bijvoorbeeld aan de pensioenopbouw.

Heeft u voldoende geregeld voor de oude dag; wanneer wilt of kunt u met pensioen? Wat is uw financiële buffer bij een volgende crisis? Wellicht wilt u uw kinderen helpen bij de aankoop van een woning. En – niet onbelangrijk: wat is uw financiële positie bij arbeidsongeschiktheid of overlijden?

‘Mijn bedrijf (of schip) is mijn pensioen’

Bij ondernemers speelt veelal het idee ‘mijn bedrijf (of schip) is mijn pensioen’. Maar hoe safe is die gedachte? In de onderneming van Koos zitten inderdaad kapitaalsintensieve voorraden en machines, voldoende waarde dus. Maar wanneer de omzet langdurig op een laag pitje komt door bijvoorbeeld een nieuwe crisis, dan kan dat ‘pensioen’ flink aangetast worden. Ook een schappelijke bedrijfsoverdracht aan eigen kinderen kan ervoor zorgen dat de opbrengst te zijner tijd lager uitkomt dan nodig is voor het gewenste pensioeninkomen van Koos.

Een financiële planning geeft duidelijkheid over hoe u uw financiële zaken geregeld heeft , voor nu en later bij diverse scenario’s zodat u – wanneer nodig – tijdig maatregelen kunt treffen. Ook hierbij denken wij geheel onafhankelijk met u mee. Laat uw dromen geen bedrog worden. Onderneem actie, hoe eerder hoe beter!

Bel voor een gesprek met Duisenburgh Vermogensregie:
Jack Verkamman (085-4 894 894 of
06-5 25 25 994 direct).

Disclaimer
De verstrekte informatie is geen persoonlijk advies. Het is altijd belangrijk om uw persoonlijke situatie te bespreken met uw adviseur, zodat u volledige en juiste informatie krijgt.

Auteur

Jack Verkamman