Bel ons

040 - 222 21 12

Carlijn Smetsers werkt sinds 1 april 2022 als HR-adviseur bij Duisenburgh. Ze voelt zich als een vis in het water tussen de fijne, professionele en tegelijkertijd gezellige club mensen, met wie ze ook nog eens een visie deelt over het belang van een gezonde bedrijfscultuur.

Al jaren werk ik in het HR-vakgebied. Vooral bij technische bedrijven en productiebedrijven. Eind vorig jaar merkte ik dat ik mijn draai niet meer kon vinden in mijn werk. Ik miste vaak oprechte betrokkenheid bij wat er onder medewerkers leeft. Door corona hebben veel bedrijven het natuurlijk zwaar gehad. In mijn optiek moet je dan juist investeren in medewerkers en inspelen op hun behoeftes. Dat is niet iets wat je vanuit HR ‘even regelt’ voor een werkgever. Ik wilde die oprechte betrokkenheid terugvinden in het DNA van een heel bedrijf.

Een goede kennis vertelde me over Duisenburgh. Er was een HR-vacature, maar belangrijker: Duisenburgh was écht een hele fijne, professionele en tegelijkertijd gezellige club. Daar zou ik goed bij passen. Ik kende Duisenburgh niet en had geen affiniteit met de financiële dienstverlening. Ik kwam zelfs nooit in Waalre! Maar mijn nieuwsgierigheid was getriggerd en ik ging op de koffie bij Tommy. Toen concludeerde ik dat we de visie delen over het belang van een gezonde bedrijfscultuur. Een cultuur van vertrouwen, vrijheid en verbondenheid. Waarin medewerkers op de eerste plaats staan en zij kunnen doen waar ze energie van krijgen. Want: dan volgen de goede resultaten meestal vanzelf.

Inmiddels loop ik een paar weken rond bij Duisenburgh en inderdaad: wat een leuke club mensen! Het plezier dat mijn collega’s hebben in hun werk spat ervanaf. Ik voel me af en toe wel Alice in Wonderland in de wereld van vermogensbeheerders, financieel planners, fiscalisten en beleggingsadviseurs. Toch voel ik me helemaal thuis. En ik vind in de tussentijd mijn eigen plek en toegevoegde waarde.

De toekomst

De komende tijd wil ik mijn collega’s graag nog beter leren kennen. Ik wil ontdekken waarom zij elke dag met plezier naar hun werk gaan en hoe zij hun steentje bijdragen aan het succes van Duisenburgh.

Binnen elk bedrijf zijn er dingen die anders of beter kunnen. Ook bij Duisenburgh. Het bedrijf groeit hard en dat betekent dat we zaken anders moet gaan organiseren. Vanuit HR lever ik een bijdrage door processen goed te stroomlijnen en de ontwikkeling van medewerkers te faciliteren. Ik ga proberen om leidinggevenden daarin zoveel mogelijk te ontzorgen.

Werkprivébalans

Bij Duisenburgh kan ik werk en privé uitstekend combineren. Ik vul mijn tijd zelf in. Is het eens nodig om thuis te werken, dan is dat geen probleem. Fijn, want naast mijn werk heb ik ook nog een druk gezinsleven met drie kinderen die de nodige aandacht vragen. Als gezin gaan we graag met onze caravan op pad. De hele dag lekker buiten bezig zijn en aan het einde van de dag met de voetjes omhoog en een wijntje erbij… Dan ben ik happy!”

Auteur

Carlijn Smetsers