Bel ons

040 - 222 21 12

Een bijdrage door: Rob Camp

Hypotheekadviseur helpt starter bij financiële puzzel

De huizenmarkt is al geruime tijd oververhit. De vraag is vele malen groter dan het aanbod. Met name starters hebben het lastig op de woningmarkt. Vaak staan ze pas aan het begin van hun carrière en is hun inkomen nog relatief laag. Ook aan eigen middelen ontbreekt het vaak, omdat ze pas nét werken en misschien nog een studieschuld hebben. De hypotheekadviseur helpt starters in de zoektocht naar (financiële) mogelijkheden om een huis te kopen. En naar alle waarschijnlijkheid, vervalt de overdrachtsbelasting voor starters vanaf 2021.

Welke extra mogelijkheden zijn er om de huizendroom te verwezenlijken?
  • Ouders of derden, zoals grootouders, helpen door middel van een schenking;
  • Ouders helpen door middel van een lening, waarbij het maandbedrag van rente en aflossing wordt terug geschonken;
  • Ouders tekenen mee als medeschuldenaar op de akte.
Starterslening

Daarnaast bestaat er ook de starterslening. Of starters hiervan gebruik kunnen maken is afhankelijk van de gemeente waar de woning staat. Zo geldt in de gemeente Valkenswaard dat men – afhankelijk van het inkomen – voor de eerste eigen woning een lening kan ontvangen van maximaal € 30.000, waarbij de eerste drie jaar geen rente en aflossing wordt betaald.

Salarisverhoging

Heeft de starter een vaste baan met binnen 6 maanden een gegarandeerde salarisverhoging, bijvoorbeeld via de CAO, dan mogen we rekenen met het hogere salaris. Wellicht kan dit nét het verschil maken voor de aanschaf van een eerste woning.

Wilt u weten wat uw financiële mogelijkheden zijn in de zoektocht naar uw eerste eigen woning of appartement? Neem dan gerust contact met ons op voor het plannen van een oriënterend gesprek. Alleen, samen of met ouders. Wij helpen u graag verder in het zoeken naar de mogelijkheden.

Auteur

Rob Camp