Bel ons

040 - 222 21 12

In een tijd waarin spaargeld nauwelijks rendeert zijn vele mensen op zoek naar alternatieven. Met de huidige spaarrente van maximaal 0,6 % betaal je meer belasting dan dat het oplevert.

Investeren in onroerend goed is iets wat je vaak op een verjaardagsfeestje voorbij hoort komen. Er zijn talloze manieren om in vastgoed te investeren. Zo kan men naast een belegging in een vastgoedfonds investeren in commercieel vastgoed zoals winkels, bedrijfspanden en kantoren. Beleggen in commercieel vastgoed is niet voor iedereen weggelegd.

Het kopen van een tweede woning of appartement ligt voor een particuliere belegger meer voor de hand. Dit is natuurlijk ook niet zonder risico’s. Hierbij kunnen we denken aan:

-de kwaliteit van de huurder
-risico van leegstand
-verhandelbaarheid van de woning
-geld zit vast in de woning

In de afgelopen jaren was het erg lastig om in aanmerking te komen voor een financiering op verhuurde woningen. In verband met de aantrekkende huizenmarkt wordt deze mogelijkheid weer door diverse aanbieders gegeven.
U kunt overwegen om de investering volledig uit eigen middelen te voldoen. Deels financieren kan ook een aantrekkelijke optie zijn. Aangezien het volledig financieren van een beleggingspand (woonhuis) niet mogelijk is er altijd een eigen inbreng noodzakelijk.

Doordat financieren van een tweede woning/appartement weer tot de mogelijkheden behoort is deze beleggingscategorie weer toegankelijker geworden voor een bredere doelgroep. Wel is het goed om te bepalen of een tweede woning past binnen uw totale financiële positie. Daar komt bij dat elke aanbieder van een financiering specifieke voorwaarden kent.
Indien u plannen heeft om in een tweede woning te gaan beleggen neem dan vooraf contact met één van onze vermogensregisseurs bereikbaar op 040-222 21 12.

Auteur

Barry Jansen