Bel ons

040 - 222 21 12

Er zijn meerdere redenen waarom beurzen het afgelopen half jaar zo goed presteerden. Maar er is één reden in het bijzonder en luistert naar de naam TINA, wat staat voor ‘’There Is No Alternative’’. Beleggers voelen zich sterk aangetrokken tot aandelen omdat andere beleggingscategorieën door de lage rente nauwelijks nog rendement opleveren.

Odysseus

Volgens de Griekse mythologie probeerden de Sirenen van Homerus Odysseus met de schoonheid van hun goddelijke gezang te lokken. Zij die zich lieten verleiden dichtbij te komen, liepen het risico dat hun schip op de rotsen te pletter zou slaan. Odysseus doorzag het risico en liet zich vastbinden op het dek om aan de verleiding te weerstaan.

TINA

Kunnen beleggers de lokroep van TINA weerstaan; kunnen zij de risico’s voldoende overzien of zijn ze verblind door hun verlangen naar rendement? De aantrekkingskracht is sterk en kans is groot dat beleggers zich laten verleiden tot het nemen van grotere risico’s dan zij eigenlijk willen.

Duisenburgh

Ik raad u aan om net als Odysseus een plan te maken en de risico’s vooraf in te schatten. U kunt uzelf zo in bescherming nemen tegen mogelijke verleidingen. Odysseus loste dit op door zich door zijn mannen vast te laten binden aan de mast van zijn schip. Zover zou ik niet willen gaan, maar de specialisten van Duisenburgh kunnen u wel helpen met het maken van een duidelijk beleggingsplan.

Duisenburgh Vermogensregie B.V.
Juli 2019

Auteur