Bel ons

040 - 222 21 12

Kent u het dilemma: verbouwen of verhuizen?

Beiden zijn grote stappen in uw leven, en kennen voors- en tegens. We zetten een aantal tips voor u op een rij om tot een keuze te komen en weer jaren heerlijk te wonen in uw nieuwe of verbouwde huis.

In tv-programma’s ziet u de mooiste ontwerpen voorbij komen. Van indelingsplan tot verlichtingsplan. Bestaande huizen worden omgetoverd tot ruime, praktische en prettige woonomgevingen en nieuwe huizen krijgen de sfeer en indeling die de bewoners graag wensen. Maar hoe zit het met de praktische en financiële afwegingen?

Verbouwen?

Bent u erg gehecht aan de buurt waar u woont? Verwacht u door een verbouwing meer woonplezier en een waardevermeerdering van uw woning? Zijn er mogelijkheden in het bestemmingsplan om uw woning uit te breiden en beschikt u over de (financiële) middelen om te verbouwen? Drie tips:

  • Check het bestemmingsplan van uw woning.
  • Vraag een taxatie aan voor en na
  • Zorg dat u weet waar u financieel aan toe bent: plan tijdig een gesprek met uw financieel adviseur.

Of toch verhuizen?

Wilt u een grotere tuin of een compleet andere stijl woning? Of wilt u juist kleiner gaan wonen of dichter bij uw werk? Drie tips:

  • Check of u geen restschuld heeft. Als uw hypotheek hoger is dan de (verwachte) verkoopopbrengst, dan krijgt u te maken met een restschuld bij de verkoop van uw huidige woning. Deze restschuld heeft invloed op een nieuwe hypotheek.
  • Laat een makelaar een vrijblijvende waardebepaling van uw te verkopen woning uitvoeren, zodat u inzicht heeft in een realistische opbrengst.
  • Laat uw nieuwe hypotheek berekenen en kies een hypotheekvorm die bij u en uw situatie past. Er zijn ruimere financieringsmogelijkheden bij energiebesparende voorzieningen.

Staat u voor dit uitdagende dilemma van verbouwen of verhuizen? Onze hypotheekadviseurs helpen u graag verder om samen met u beide situaties in kaart te brengen, zodat u een weloverwogen besluit kunt maken.

Auteur

Barry Jansen