Bel ons

040 - 222 21 12

Ook in juli vervolgde onze nationale beursbarometer, de AEX-index, zijn weg omhoog. Beleggers in deze index schreven een maandrendement op van 3,4% waarmee hun jaarrendement op meer dan 20% uitkwam. Onze oosterburen deden het iets rustiger aan: de Duitse DAX-index steeg fractioneel met 0,09% waardoor de voorlopige opbrengst voor beleggers dit jaar op 13,3% uitkwam. Europabreed stegen de aandelen ook: De Eurostoxx50 index steeg met 0,6% en kwam daarmee op een voorlopig jaarrendement uit van ruim 15%. De Amerikaanse beurzen lieten eenzelfde beeld zien. De Dow Jones index steeg in juli met 1,2%, en noteert voor 2021 een voorlopig rendement van ruim 14%. De veel bredere index, de S&P500 deed het wat beter met een plus van 2,3% over de afgelopen maand en dit jaar tot nu toe een rendement van bijna 17%. De index met voornamelijk technologiebedrijven, de Nasdaq100 index, steeg met een maandrendement van 2,8% naar een voorlopig rendement in 2021 van ruim 16%. Maar het vertrouwen van ondernemers in de Verenigde Staten blijft boven verwachting, ondanks het om zich heen grijpende virus en de politieke polarisatie. Wel blijft de ondersteuning vanuit overheid en de Federal Reserve. De Aziatische beurzen deden de afgelopen maanden niet meer mee met het beursfeestje. In Tokyo daalde de Japanse index, de Nikkei225, met maar liefst ruim 4,5% en dook daarmee voor 2021 naar een voorlopig negatief rendement van 0,1%. Deze beurs is sinds de bodem in 2020 wel al met circa 85% hersteld. In Hong Kong was het de afgelopen maand helemaal afzien voor beleggers. De HangSeng-index daalde met maar liefst 9,65% en ook deze index daalde hierdoor naar een voorlopig verlies in 2021 van 4,4%. De Amerikaanse dollar kwam nauwelijks van zijn plaats en daalde licht ten opzichte van de euro. Voor een euro moest op het eind van de maand $1,1870 worden betaald. Per saldo is de dollar dit jaar wel gestegen met een kleine 3% wat voordelig uitpakt voor Europese beleggers in Amerikaanse aandelen.

Wij wensen u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie
Jenniskens.
Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed
vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl
of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635.

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Tjeerd Jenniskens