Bel ons

040 - 222 21 12

Nadat september overwegend verliezen had opgeleverd voor aandelenbeleggers, ging in oktober het beursfeestje weer gewoon verder. De AEX-index, onze nationale beursbarometer steeg met maar liefst 5%, en daarmee kwam het voorlopige jaarrendement op een haar na al op 30%. Onze oosterburen hadden hun eigen Oktoberfest: de DAX-index dikte aan met ruim 2,8%, de voorlopige winst in 2021 kwam daarmee op ongeveer 15%. De Eurostoxx 50-index steeg met 5% en daarmee kwam deze Europabrede index op een voorlopig jaarrendement uit van bijna 20%. De Amerikaanse beurzen lieten eenzelfde beeld zien. De Dow Jones index steeg in oktober met maar liefst 5,8%, en noteert voor 2021 een voorlopig rendement van ruim 17%. De S&P500 deed het zelfs nog beter in oktober. Met een plus van 6,9% over de afgelopen maand kwam de index tot een voorlopige stijging dit jaar van ruim 22,5%. De index met voornamelijk technologiebedrijven, de Nasdaq100-index, steeg de afgelopen maand met een percentage van bijna 5,5% en deze index kwam daarmee voorlopig in 2021 op een rendement van net boven de 20%. De Aziatische beurzen waren verdeeld: In Tokyo daalde de Japanse index, de Nikkei225, met 1,6% en daarmee staat deze voor 2021 op een rendement van 5,4%. In Hong Kong steeg de Hang Seng ruim 2,9%, maar dat was niet voldoende om op een positief jaarrendement uit te komen. Deze index staat dit jaar voorlopig nog op een negatief rendement van bijna 7,2%. De Amerikaanse dollar steeg fractioneel ten opzichte van de euro is dit jaar ruim 5% meer waard geworden ten opzichte van de Europese munt. Voorlopig zullen beleggers met belangstelling blijven kijken naar de toch weer oplopende coronacijfers, de energieprijzen, de oplopende inflatie en rente, geopolitieke spanningen, vooral in het Verre Oosten met China en Taiwan, de crisis in de supply chain en dure grondstoffen. Voldoende voor beleggers om zich druk om te maken maar aan de andere kant zijn bedrijfscijfers gemiddeld goed. We gaan het zien.

Wij wensen u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Tjeerd Jenniskens