Bel ons

040 - 222 21 12

Voor beleggingsadvies op maat, bent u al jaren welkom in Waalre. Maar ook op andere plekken in het land, werken adviseurs die onderdeel uitmaken van de Duisenburgh Familie. In Best vindt u Erik van Happen. Erik is sinds 2 jaar als partner aan Duisenburgh verbonden en is initiatiefnemer tot het Duisenburgh Dynamisch Aandelenmodel. Voor deze partner in de spotlight, gingen we met Erik in gesprek.

Wat opvalt is de sprankeling als het gaat om nalatenschap en continuïteit. Of het nu gaat over zijn rol binnen de Duisenburgh familie, of binnen de door hem opgerichte stichting Beter Malawi, als Erik zijn kennis en ervaring kan inzetten om op lange termijn toegevoegde waarde te creëren, dan doet hij dat.

“Zakelijk wil ik graag iets nalaten. Ik hoop dat het Duisenburgh Dynamisch Aandelenmodel mijn nalatenschap wordt. Het zou mooi zijn als mijn collega’s nog jaren na mijn pensioen zouden zeggen ‘Erik heeft ons een mooi cadeau gegeven’.”

Bij het tot leven wekken van deze beleggingspropositie is Erik van begin tot eind actief en met vaderlijke energie betrokken geweest. Dat is wat Erik kenmerkt. Niet voor niets beschrijft hij zichzelf als betrouwbaar, zorgzaam en ook een tikje principieel.

Erik’s zorgzame kant is een kant die vooral de laatste jaren wat meer ruimte heeft gekregen. Op enig moment besloot hij meer aandacht en tijd te schenken aan dingen die hem aan het hart gaan. Zo heeft hij actief ondersteund bij verbouwingen bij de kinderen, biedt hij mantelzorg aan zijn vader en heeft hij in bestuursfuncties van verschillende stichtingen en verenigingen vrijwilligerswerk gedaan. De kers op de taart: de stichting Beter Malawi die Erik oprichtte, met als doel de jonge generatie in Malawi met hulp van scholing en studiematerialen een mooiere toekomst te geven. Hoe kan het ook anders!

Als je dit zo allemaal op een rij zet, is het bijna verwonderlijk dat Erik niet eerder is gaan ondernemen. Zoals hij zelf zegt moest hij “uit het pluche geschopt worden”. Toch geniet hij enorm van het ondernemerschap. “Het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid is onbeschrijflijk. Het eigen keuzes kunnen maken is heerlijk. Ik houd er ook van om veel tijd te besteden aan mijn klanten. Bij de banken waar ik in het verleden werkzaam was, liep het aantal klanten per adviseur alleen maar op. Dat samen met toenemende administratieve en compliance verplichtingen zorgde ervoor, dat de tijd die je per klant te besteden had zwaar onder druk kwam te staan. Als zelfstandig ondernemer bepaal je zelf hoeveel klanten je bedient en kun je je klanten waarde voor hun geld geven. Dat voelt erg goed.”

Erik zegt op werkdagen dan ook fluitend uit zijn bed te komen. “Ik houd ervan om het gevoel te hebben dat ik nuttig ben, dat ik iets presteer of creëer. Maar ik doe het niet alleen voor de lol. Werken betekent inkomen. En inkomen betekend onbezorgd leven. Leuke dingen kunnen doen. Reizen, de wereld zien, genieten van eten en drinken, waar en wanneer je maar wilt.”

Het liefst werkt hij met klanten met wie hij een vertrouwensband heeft opgebouwd en die, net als hij, loyaal van aard zijn. “Ik ben enkele keren van bank gewisseld en, zoals zo vaak in het leven, laten sommige mensen je in de steek terwijl je dacht daar een zeer persoonlijke relatie mee te hebben. De klanten die wél meegegaan zijn, zijn de klanten die ik hoog heb zitten.” Als hij dan ook nog een stuk advies mag doen voor hen, is het feest compleet. “Met adviesklanten heb je door een frequenter contact ook vaak automatisch een meer persoonlijke relatie.”

Naast de voordelen van het ondernemerschap, ziet Erik ook de voordelen van het partnerschap met Duisenburgh. “Naar de markt toe, brengt het continuïteit. Klanten die met mij in zee gaan, weten dat er een grote organisatie achter zit. Ze kunnen daardoor nooit van mij afhankelijk worden. Ook weet men dat het maken en uitvoeren van beleid door een grote groep, deskundige mensen verzorgd wordt.”

Erik zou Erik niet zijn als er niet ook een kritische noot zou zijn. “Ik vind de partnerformule heerlijk. Toch is er ook genoeg te verbeteren. Wellicht kan ik daar de komende jaren mijn steentje aan bijdragen. Het afgelopen jaar heb ik af en toe en op verzoek wat kritische geluiden laten horen. Daar is iets mee gedaan. Ook in de toekomst hoop ik mee te kunnen blijven denken en werken om de formule verder te verbeteren.”

Meer over Erik van Happen of direct contact met hem?

Klik hier!

Auteur

Erik van Happen