Bel ons

040 - 222 21 12

Jack Verkamman, partner bij Duisenburgh Vermogensregie, komt in zijn adviespraktijk heel verschillende, vermogende ondernemers en particulieren tegen. Omdat iedere relatie anders is en andere behoeften heeft, leveren we altijd maatwerk, in nauwe samenwerking met de accountant, notaris en fiscalist.

Wat de meeste relaties wél gemeenschappelijk hebben, is dat ze (oud)- ondernemer zijn. Verkamman: „Als ondernemers onder elkaar schakelt het gemakkelijk: we voelen elkaar aan en staan náást elkaar.”

‘Overvallen door een overnamebod’
Verkamman geeft aan dat de laatste jaren opvallend veel ondernemers bij hem aankloppen om het vrijgekomen vermogen van hun verkochte bedrijf professioneel te laten beheren of regisseren. “Onlangs ontmoette ik zo ook een maritiem ondernemer die ‘overvallen’ was door een bod op zijn bedrijf. Een naburige collega wilde zijn bedrijf graag overnemen. ‘Hoewel ik nog enthousiast bezig was, kon ik deze kans niet laten gaan. Bovendien zijn mijn kinderen niet geinteresseerd in bedrijfsopvolging’, vertelde hij. Zo kwam er een fors bedrag op zijn bankrekening terecht. Opeens had hij een luxeprobleem.”

Creatieve oplossingen
“Via zijn accountant is hij met ons in contact gekomen.” Een luxeprobleem is onder meer de negatieve rente op het spaarvermogen, vertelt Verkamman verder. “We berekenden dat het vermogen van deze ondernemer meer dan 25.000 euro aan rente zou gaan kosten op jaarbasis. Daar komen waardeverminderingen door hoge inflatie en belastingen nog bij!” Zo’n probleem intrigeert Verkamman; hij komt altijd wel met creatieve oplossingen, waarbij hij product- en bankonafhankelijk werkt. Verkamman: “Bij ons geen snelle productverkoop, maar de beste oplossingen voor elke klant!” Voor deze ondernemer maakte hij een vermogensplan waarin al diens wensen zijn vertaald. “Zo is het vermogen divers uitgezet: onder meer financieringen met zekerheden, effecten, long-short strategieën, edelmetalen en een familiebank, met als primaire doelstelling een gepast inkomen voor de komende jaren en bij pensioen. Ook voorziet dit plan in schenkingen aan goede doelen, vermogensoverdracht naar kinderen en een testament. Resultaat: concrete uitvoering, overzicht en financieel comfort!”


Uniek en actueel
De ondernemer en Jack Verkamman kozen onder meer voor een unieke vorm van vermogensbeheer: vermogensbeheer met extra bescherming. “Hierbij worden neerwaartse beursrisico’s, ook crashes, voor een belangrijk deel afgedekt, waardoor waardedalingen aanzienlijk worden beperkt. Zeker in de huidige markten een plezierige gedachte! Zo komt de portefeuille bij herstel ook sneller in de plus. Dit resulteert in een hoger totaalrendement en aanzienlijk meer rust.”

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Jack Verkamman