Bel ons

040 - 222 21 12

De mondiale beurzen vervolgden over het algemeen ook in april de weg omhoog. Onze nationale beursbarometer, de AEX-index, steeg de afgelopen maand met 1,1% naar een slotstand van 707,56 punten en dat was meteen de hoogste maandstand in de geschiedenis van deze index. Ook in Duitsland was de stemming positief. De DAX-index steeg met 0,85% naar een stand van 15.135,91. De Eurostoxx50-index, welke de koersontwikkeling van 50 grote Europese fondsen volgt, vervolgde ook de weg naar boven en sloot 1,42% hoger op een stand van 3.974,74 punten. In de Verenigde Staten was de stemming nog een stukje beter. De Dow Jones-index steeg in april met bijna 2,5% naar 33.875,81. De S&P500-index sloot de afgelopen maand maar liefst 5,06% hoger af op een stand van 4.181,14 punten. De Nasdaq100-index, waarin met name bedrijven in de technologie noteren, ging in april ook vrolijk mee omhoog met maar liefst 5,76% en noteerde 13.863,53 punten op het einde van de maand. Europese beleggers in Amerikaanse aandelen hadden wel te maken met een dalende dollar, waardoor het rendement in euro’s met ongeveer 1,5% lager uitpakte. De Aziatische beurzen waren verdeeld: In Tokyo leverde de Nikkei225-index ruim 1,7% in en sloot de maand op een stand van 28.849,77 punten. In Hong Kong steeg de HangSeng-index de afgelopen maand met 0,68% naar 28.566,50 punten.

De komende periode zullen beleggers met name kijken naar de voortgang van de wereldwijde vaccinatieprogramma’s, maar ook de ontwikkeling van de lange rente zal in de belangstelling staan. Deze is sinds eind januari aan het oplopen. Hoewel dit voor bijvoorbeeld voor de rekenrente van pensioenfondsen prettig is, is dit voor het defensieve portefeuilles slecht nieuws en is het zaak om kritisch te kijken naar de obligaties in uw portefeuille en om eventueel te zoeken naar alternatieven hiervoor. Bij Duisenburgh Vermogensregie hebben we deze alternatieven al ingezet voor onze klanten zodat een verdere rentestijging weinig impact zal hebben op het rendement.

Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie
Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed
vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl
of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635.

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken

Actuele vacatures

Vacature Adviseur MKB

voor een eenmanszaak, de jaarrekening voor een BV of een lastige vraag van een ondernemer over de boekhouding.  Elke dag sta je weer voor nieuwe uitdagingen.

Vacature Relatiebeheerder MKB

Jouw relaties zijn ondernemers met een succesvol bedrijf. Een goede financiële huishouding is voor hen van groot belang om de onderneming te kunnen laten groeien. Dat gaat verder dan een kloppende jaarrekening en tijdige belastingaangifte. Gelukkig weet jij dat als geen ander.

Auteur

Tjeerd Jenniskens