Bel ons

040 - 222 21 12

De mondiale beurzen vervolgden over het algemeen ook in april de weg omhoog. Onze nationale beursbarometer, de AEX-index, steeg de afgelopen maand met 1,1% naar een slotstand van 707,56 punten en dat was meteen de hoogste maandstand in de geschiedenis van deze index. Ook in Duitsland was de stemming positief. De DAX-index steeg met 0,85% naar een stand van 15.135,91. De Eurostoxx50-index, welke de koersontwikkeling van 50 grote Europese fondsen volgt, vervolgde ook de weg naar boven en sloot 1,42% hoger op een stand van 3.974,74 punten. In de Verenigde Staten was de stemming nog een stukje beter. De Dow Jones-index steeg in april met bijna 2,5% naar 33.875,81. De S&P500-index sloot de afgelopen maand maar liefst 5,06% hoger af op een stand van 4.181,14 punten. De Nasdaq100-index, waarin met name bedrijven in de technologie noteren, ging in april ook vrolijk mee omhoog met maar liefst 5,76% en noteerde 13.863,53 punten op het einde van de maand. Europese beleggers in Amerikaanse aandelen hadden wel te maken met een dalende dollar, waardoor het rendement in euro’s met ongeveer 1,5% lager uitpakte. De Aziatische beurzen waren verdeeld: In Tokyo leverde de Nikkei225-index ruim 1,7% in en sloot de maand op een stand van 28.849,77 punten. In Hong Kong steeg de HangSeng-index de afgelopen maand met 0,68% naar 28.566,50 punten.

De komende periode zullen beleggers met name kijken naar de voortgang van de wereldwijde vaccinatieprogramma’s, maar ook de ontwikkeling van de lange rente zal in de belangstelling staan. Deze is sinds eind januari aan het oplopen. Hoewel dit voor bijvoorbeeld voor de rekenrente van pensioenfondsen prettig is, is dit voor het defensieve portefeuilles slecht nieuws en is het zaak om kritisch te kijken naar de obligaties in uw portefeuille en om eventueel te zoeken naar alternatieven hiervoor. Bij Duisenburgh Vermogensregie hebben we deze alternatieven al ingezet voor onze klanten zodat een verdere rentestijging weinig impact zal hebben op het rendement.

Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie
Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed
vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl
of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635.

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Tjeerd Jenniskens