Bel ons

040 - 222 21 12

Het beleggingsjaar 2021 is alweer halverwege en dus de allerhoogste tijd voor een terugblik. Aanvankelijk was er in het jaar wat vrees voor stijgende inflatie en duurden de lockdowns langer dan verwacht. Dit leidde tot zijwaarts bewegende beurzen maar niet tot echte neerwaartse druk. Door de steunmaatregelen van overheden en centrale banken is veel kapitaal beschikbaar. Door negatieve rentes namen beleggers steeds meer risico’s en worden daar vooralsnog rijkelijk voor beloond. Onze nationale trots, de AEX-index behoorde tot de best presterende indices met een stijging over 6 maanden van maar liefst 16,8%. Ook onze oosterburen hadden de vaart er goed inzitten en de Duitse DAX-index steeg het afgelopen half jaar met 13,2%. Europabreed steeg de Eurostoxx50-index met 14,4% en maakt daarmee het positieve plaatje in Europa compleet. Ook in de Verenigde Staten was de stemming vergelijkbaar: de Dow Jones 30-index steeg de eerste zes maanden van dit jaar met 12,8% en de wat bredere S&P500-index kreeg er 14,4% bij. De Nasdaq100-index, waar met name technologiebedrijven noteren, steeg met 12,9%. Europese beleggers die in de Verenigde Staten beleggen kregen bovendien een voordeel doordat de dollar aansterkte ten opzichte van de euro en dit gaf een extra winst op papier van ca 3,5%. De Aziatische beurzen deden het iets rustiger aan: in Japan steeg de Nikkei225-index met 4,6%, terwijl in Hong Kong de HangSeng-index een stijging liet zien van bijna 5,8%. Wat verder opviel dit afgelopen halfjaar was de stijgende rente, waardoor het lastig was om in dit segment rendement te maken. Wij maken dan ook in toenemende mate gebruik van alternatieve strategieën. Deze zijn niet alleen omwille van het rendement aantrekkelijk, maar leveren ook diversificatievoordelen op voor een beleggingsportefeuille.

De afgelopen tijd hebben onze strategieën nette rendementen laten zien die positief afsteken bij de negatieve rendementen van obligaties. Wellicht de moeite waard om dit eens onder het genot van een kop koffie te bespreken? Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635.

Disclaimer
De verstrekte informatie mag u nimmer opvatten als een persoonlijk advies. U dient de juistheid en volledigheid van deze informatie altijd te verifiëren en in samenspraak met uw adviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Actuele vacatures

Vacature Adviseur MKB

voor een eenmanszaak, de jaarrekening voor een BV of een lastige vraag van een ondernemer over de boekhouding.  Elke dag sta je weer voor nieuwe uitdagingen.

Vacature Relatiebeheerder MKB

Jouw relaties zijn ondernemers met een succesvol bedrijf. Een goede financiële huishouding is voor hen van groot belang om de onderneming te kunnen laten groeien. Dat gaat verder dan een kloppende jaarrekening en tijdige belastingaangifte. Gelukkig weet jij dat als geen ander.

Auteur

Tjeerd Jenniskens