Bel ons

040 - 222 21 12

Na een aantal fraaie beursmaanden werden beleggers in september geconfronteerd met dalende aandelenbeurzen. Het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande kwam in problemen en beleggers werden hier tamelijk nerveus van. Ook maken de centrale banken voorzichtig plannen richting verkrapping en er onstond tevens wat onrust over het schuldenplafond in Washington. Sommige beleggers vrezen dat in de Verenigde Staten de overheid zijn financiële verplichtingen binnenkort niet meer kan waarmaken. Verder droegen hogere olieprijzen bij aan de zorgen over de inflatie. Voor beleggers in onze beursbarometer, de AEX-index betekende al deze zorgen dat er in september 2% van= het fraaie voorlopige jaarrendement moest worden ingeleverd. Bij onze oosterburen was de schade de afgelopen maand nog wat groter, de Duitse DAX-index leverde over deze periode ruim 3,6%. Europabreed ging de Eurostoxx50 index ook ruim 3,5% naar beneden. In de Verenigde Staten was de schade nog wat groter: de Dow Jones-index verloor in september bijna 4,3% en de wat breder gespreide S&P500-index leed een verlies van bijna 4,8%. De Nasdaq100 index waar met name technologie aandelen worden opgenomen verloor zelfs ruim 5,7%. In Japan onttrok de Nikkei225-index zich aan de malaise en steeg de afgelopen maand met bijna 5%. In Hong Kong waren beleggers echter in mineur en de Hang Seng-index daalde met ruim 4,8% in september. In dit soort onzekerheid sterkt in theorie de Amerikaanse dollar aan ten opzichte van andere valuta en dit was de afgelopen maand dan ook het geval. Ten opzichte van de Euro won de dollar 2% en werd er voor een Euro ongeveer $1,1580 betaald.

Het doet ons erg veel deugd om aan te kondigen dat vanaf 1 oktober Hans Baetsen voor ons kantoor aan de slag gaat. Hans heeft jarenlange ervaring als Private Banker is zeer ervaren en kundig in het begeleiden van vermogende ondernemers, particulieren en families.

Wij wensen u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Tjeerd Jenniskens