Bel ons

040 - 222 21 12

Na een aantal fraaie beursmaanden werden beleggers in september geconfronteerd met dalende aandelenbeurzen. Het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande kwam in problemen en beleggers werden hier tamelijk nerveus van. Ook maken de centrale banken voorzichtig plannen richting verkrapping en er onstond tevens wat onrust over het schuldenplafond in Washington. Sommige beleggers vrezen dat in de Verenigde Staten de overheid zijn financiële verplichtingen binnenkort niet meer kan waarmaken. Verder droegen hogere olieprijzen bij aan de zorgen over de inflatie. Voor beleggers in onze beursbarometer, de AEX-index betekende al deze zorgen dat er in september 2% van= het fraaie voorlopige jaarrendement moest worden ingeleverd. Bij onze oosterburen was de schade de afgelopen maand nog wat groter, de Duitse DAX-index leverde over deze periode ruim 3,6%. Europabreed ging de Eurostoxx50 index ook ruim 3,5% naar beneden. In de Verenigde Staten was de schade nog wat groter: de Dow Jones-index verloor in september bijna 4,3% en de wat breder gespreide S&P500-index leed een verlies van bijna 4,8%. De Nasdaq100 index waar met name technologie aandelen worden opgenomen verloor zelfs ruim 5,7%. In Japan onttrok de Nikkei225-index zich aan de malaise en steeg de afgelopen maand met bijna 5%. In Hong Kong waren beleggers echter in mineur en de Hang Seng-index daalde met ruim 4,8% in september. In dit soort onzekerheid sterkt in theorie de Amerikaanse dollar aan ten opzichte van andere valuta en dit was de afgelopen maand dan ook het geval. Ten opzichte van de Euro won de dollar 2% en werd er voor een Euro ongeveer $1,1580 betaald.

Het doet ons erg veel deugd om aan te kondigen dat vanaf 1 oktober Hans Baetsen voor ons kantoor aan de slag gaat. Hans heeft jarenlange ervaring als Private Banker is zeer ervaren en kundig in het begeleiden van vermogende ondernemers, particulieren en families.

Wij wensen u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!

‘Blik op de beurs’ is een initiatief van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens. Voor een second opinion van uw portefeuille of een goed vermogensadvies kunt u mailen naar: tjenniskens@duisenburgh.nl of bellen met: 0478 – 85 46 37 of mobiel 06 – 155 72 635

Actuele vacatures

Vacature Adviseur MKB

voor een eenmanszaak, de jaarrekening voor een BV of een lastige vraag van een ondernemer over de boekhouding.  Elke dag sta je weer voor nieuwe uitdagingen.

Vacature Relatiebeheerder MKB

Jouw relaties zijn ondernemers met een succesvol bedrijf. Een goede financiële huishouding is voor hen van groot belang om de onderneming te kunnen laten groeien. Dat gaat verder dan een kloppende jaarrekening en tijdige belastingaangifte. Gelukkig weet jij dat als geen ander.

Auteur

Tjeerd Jenniskens