Bel ons

040 - 222 21 12

Ondernemers onder de ondernemers
Met zo’n 30 jaar ervaring startte Jack Verkamman in 2014 een eigen praktijk op het gebied van vermogensadvisering. Als partner sloot hij zich aan bij de landelijke organisatie Duisenburgh Vermogensregie, waar hij intussen ruim 60 betrokken collega’s heeft.

Zo werkt Jack in Zeeland in het bijzonder samen met Markees Zuidweg, eveneens partner bij Duisenburgh op het gebied van vermogensadvisering.    

Vermogende ondernemers en particulieren weten deze adviseurs in Zuid-West Nederland inmiddels te vinden om hun financiële wensen te laten vertalen in passende oplossingen. Een belangrijk deel van hun klanten komt uit de scheepvaart en visserij. Jack: “Als ondernemer is het nog gemakkelijker schakelen met ondernemers; werkelijk naast elkaar staan en meevoelen, werkt!” Inclusief zijn bancaire periode schrijft Jack hiernaast al meer dan 25 jaar columns en financiële artikelen voor diverse media waaronder de Scheepvaartkrant.

De kracht
Na veel reorganisaties hebben vrijwel alle banken zich teruggetrokken van hun klanten. De nog overgebleven bankadviseurs werken op afstand en krijgen veel minder tijd om hun klanten met regelmaat te bezoeken of bij te praten. Dit- en ook de vele adviseurswisselingen hebben gezorgd voor grote afstand tussen bank en klant. Markees: “Juist hier ligt onze kracht; een vaste adviseur die zijn klanten persoonlijk kent en daarop acties onderneemt. Onze klanten weten dat te waarderen, hun loyaliteit zorgt weer voor nieuwe relaties. Een mooiere waardering kunnen wij niet bedenken”

Ongevraagd meedenken
Onze gesprekken gaan verder dan alleen over de effectenportefeuille. We kennen onze klant vaak al vele jaren en weten wat er speelt. Zo denken en sparren we bijvoorbeeld ook over de mogelijkheden van schenken, hypotheek aflossen of juist niet en of een familiebank zinvol is. Vastgoed investeren; direct of indirect, Investeren vanuit privé of BV, haken en ogen bij private equity, pensioenopbouw- en planning enz. enz. Ook gaat het geregeld over de toekomst van de kinderen, de voortzetting van het bedrijf, plannen voor een motorjacht of een vakantiewoning. Jack lachend: “We komen wel eens tijd tekort…”

Het overgrote deel van hun klanten is ondernemer. Opvallend is dat velen bezig zijn om de onderneming te verkopen of over te dragen. Om fiscaal het maximale eruit te halen is het van groot belang om tijdig actie te ondernemen. Jack: “In onze gesprekken wijs ik mijn klanten ook hierop en schakel dan met zijn accountant en adviseurs.”  

Oplossingen in brede zin
Voor vermogens die langere tijd kunnen uitstaan zijn er ondanks de lage rente nog goede mogelijkheden. Meestal vormt een effectenportefeuille, al dan niet onder vermogensbeheer, de basis. Hoe dan ook onze advisering zal te allen tijde naadloos passen bij de klantsituatie, de doelstellingen en de wensen. Zo sparren wij ook over alternatieve oplossingen en investeringen. “Wij denken graag mee in brede zin.”

Het bovengenoemde is uitdrukkelijk geen advies voor uw persoonlijke situatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Laat u te allen tijde deskundig informeren.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Jack Verkamman