Bel ons

040 - 222 21 12

De effectenportefeuille

Koers houden is het resultaat van een samenspel tussen schip en bemanning. Wanneer het gaat om beleggen, bepalen uw vermogenswensen en een passend advies de juiste koers. Als er een aanlokkelijk rendement aan de horizon gloort, is alertheid geboden. In deze column meer over het belang van onderhoud en advies.

Onderhoud betaalt zich uit
Het onderhouden van een beleggingsportefeuille is net als scheepsonderhoud. Het schip goed kennen en zorgen voor periodiek onderhoud, dragen bij aan een langere levensduur en helpen defecte onderdelen constateren voordat ze grotere problemen en daarmee kosten veroorzaken. Bij beleggen is dat niet anders; beleggingen dienen regelmatig te worden bijgestuurd. Rendement en risico spelen hierbij een rol, maar ook de afstemming op uw levenssituatie is van belang. Een onafhankelijk vermogensadviseur werkt in uw belang, is proactief en kijkt verder dan alleen uw effectenportefeuille.

Voor de wind is het goed zeilen
Ingegeven door de lage rentestanden, blijven spaarders zoeken naar alternatieven om een beter rendement te behalen. Hierop inspelend, duiken allerlei advertenties met veelbelovende producten op. Gunstige omstandigheden en bijbehorende successen worden geschetst, omdat men weet dat spaarders hier vatbaar voor zijn. Maar weet: een ‘free lunch’ bestaat niet. Wie hogere rendementen wil, zal meer risico moeten nemen. Dit dient dan wel bij u en uw beleggingshorizon te passen.

Verkoop versus advies
Het aanbod aan financiële producten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dat maakt het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Een financieel expert in de arm nemen, kan dan uitkomst bieden. Helaas is ook dat niet altijd garantie voor goed advies. Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat adviseurs ‘huisproducten’ verkopen, waarop zij beter verdienen. Het zal duidelijk zijn dat dit geen goed uitgangspunt is voor een optimaal advies. Ook zogeheten ‘gouden tips’ van zelfbenoemde goeroes over aandelen, valuta, crypto en exotische producten zijn zaken om voor te waken. Deze ‘adviseurs’ verdienen aan uw mutaties. Diverse onderzoeken wijzen echter uit dat veel handelen zelden tot betere resultaten leidt. Het is dus raadzaam om u goed te informeren voordat u een financiële producten aanschaft. Tip: bekijk ook de websites van het Nibud en de AFM. 

Kalibreren en koersvast blijven
Het is verstandig om een beleggingsportefeuille afgewogen op te zetten en deze periodiek te herijken. Hiermee bedoel ik dat beleggingscategorieën (aandelen, cash, obligaties, onroerend goed), die meer in waarde zijn opgelopen worden afgeroomd, ten gunste van achtergebleven categorieën. Het doel: gestructureerd winstnemen en veiligstellen van het totaalvermogen. Dit voorkomt vervelende verrassingen en zo blijft uw vermogen op koers.

Al 20 jaar een solide aanpak
Koers houden, begint met koers bepalen.
Na een vrijblijvende kennismaking zoomen we tijdens een vervolggesprek in op uw wensen en uw rendement- en risicohouding. Desgewenst stellen we voor u een plan op met een simulatie van de vermogens- en inkomensontwikkeling en kijken we naar andere relevante zaken. Als financieel partner, willen we u graag zo goed mogelijk leren kennen om u optimaal te kunnen ondersteunen en ontzorgen. Want beleggen is geen doel op zich maar een middel om uw financiële doelstellingen bereikbaar te maken. Ook nadat de portefeuille is opgebouwd, mag u rekenen op proactieve, bank-onafhankelijke en persoonlijke aandacht. Van uw vaste adviseur. Dat noemen wij “Samen gaan voor financieel comfort”. Al 20 jaar.  

Het bovengenoemde is uitdrukkelijk geen advies voor uw persoonlijke situatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Beleggen in effecten brengt risico’s met zich mee. Laat u te allen tijde deskundig informeren.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Jack Verkamman