Bel ons

040 - 222 21 12

Bij een behouden vaart op gebied van beleggen, weet u inmiddels dat er veel komt kijken. Dit keer aandacht voor het belang van een risicoprofiel.

In de vorige column hebben we stilgestaan bij het belang van een vermogensplan, met daarin ook uw vermogensdoelen. Een mooi rendement is vaak een streven, maar bij hoge rendementen horen doorgaans ook hoge risico’s. Dat is niet voor iedereen. De vraag is: past het bij u? Om dat te kunnen bepalen is een risicoprofiel cruciaal. Welk beleggingsrisico kunt en wilt u nemen?

Kunnen 
Bent u in de positie dat u ruim voldoende inkomen heeft, elke maand kunt sparen, uw woning of schip hypotheekvrij is of een deel van uw geld voor langere tijd kunt uitzetten? Dan kunt u meer risico nemen. Het wordt anders wanneer er slechts voor een kortere periode kan worden belegd of als er op het vlak van inkomen, pensioen of hypotheek om wat voor reden dan ook onzekerheid is. Het is dan onverstandig om grote risico’s te nemen. Een eerlijk advies, waarin de financiële omstandigheden goed gewogen worden, doet er toe. 

Willen 
Bij het nemen van risico’s komt ook een emotionele component kijken. Bent u iemand die wel houdt van een beetje deining? Dan kan offensief beleggen iets voor u zijn. Bent u iemand die wakker ligt of in paniek raakt van golfbewegingen op de aandelenmarkt? Dan is het raadzaam om te beleggen op basis van een defensiever risicoprofiel. Een goede adviseur kent u als klant en peilt uw emotie.

Meedeinen met de stroom
Een vastgesteld risicoprofiel is niet persé voor altijd. In elk mensenleven veranderen wel eens zaken die ook invloed kunnen hebben op een passend risico m.b.t. het vermogen. Laat regelmatig checken of uw profiel nog aansluit. Doe dat in elk geval wanneer er grote veranderingen zijn in uw persoonlijke, zakelijke of financiële situatie. Of wanneer de einddatum van een beleggingstermijn in zicht komt. In dat laatste geval is risico verlagen zeker van belang. U wilt dan kapitaal zeker stellen.

Kortom: een risicoprofiel is een belangrijk ‘kompas’ voor de belegger en zijn adviseur en helpt om op een comfortabele wijze mee te kunnen deinen met de stroom van het leven én uw vermogensbehoeften.

Vermogensregie is maatwerk
Bij grotere vermogens is er veelal sprake van diverse vermogensdoelen. Hierbij kan het gewenst zijn om het vermogen op te knippen. Zo kunnen beleggingen per vermogensdoel en bijpassend risicoprofiel, worden uitgezet. Een dergelijke aanpak vereist kennis, juiste aandacht en zorgvuldigheid. Deze expertise mag u van Duisenburgh Vermogensregie verwachten.    

Een vermogensregisseur kan ook een belangrijke rol spelen bij het bewaren van het totaaloverzicht. Zeer grote vermogens worden veelal gespreid over meerdere vermogensbeheerders en banken. Ieder met een eigen stijl, beleggingskeuzes en rapportages. Het is van groot belang –  en zeker niet eenvoudig – om het totaaloverzicht te behouden! Deze verantwoordelijkheid overlaten aan een vermogensregisseur, die u en uw situatie goed kent, kan u veel tijd en zorgen besparen. De energie die daardoor overblijft, kunt u dan steken in uw passie: de scheepvaart!

Duisenburgh Vermogensregie Verkamman behartigt de belangen namens haar klanten bij banken, vermogensbeheerders, adviseurs en een groot netwerk aan vakspecialisten. Dankzij onze positie, profiteren onze klanten veelal van extra kortingen op de tarieven bij hun banken en beheerders. Doe ook daar uw voordeel mee en maak een vrijblijvende afspraak! Wij gaan dan samen voor financieel comfort.

Actuele vacatures

Vacature Fiscalist-Fiscaal Adviseur

Als fiscalist weet jij als geen ander voor welke uitdagingen ondernemers en vermogende families staan, zowel zakelijk als privé. Door je te verdiepen in de situatie van je relaties en tijdig kansen te herkennen, realiseer je het beste resultaat. Dit kan zijn het begeleiden van de onderneming naar de volgende generatie, het doorvoeren van een herstructurering of het oprichten van een familiefonds.

Vacature Beleggingsadviseur

Voor jou draait de wereld van beleggen vooral om inhoud en cijfers, maar je realiseert je als geen ander dat de beleggingsdoelstelling van de relatie centraal staat. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande relaties van Duisenburgh. Daarnaast werf je actief nieuwe cliënten binnen je eigen netwerk. Je draagt het beleggingsbeleid van Duisenburgh uit en je deelt je kennis met relaties en collega’s. Je volgt de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet. Jouw expertise is tenslotte cruciaal in onze dienstverlening aan vermogende relaties.

Auteur

Jack Verkamman