Bel ons

040 - 222 21 12

Neem vrijblijvend contact met mij op


  Contactgegevens:

  085 – 4 894 894
  06 – 52 52 59 94
  jmverkamman@duisenburgh.nl
  Duisenburgh Vermogensregie Verkamman

  Even voorstellen: Jack Verkamman

  Mijn naam is Jack Verkamman.  Ruim 30 jaar ben ik werkzaam als senior  vermogensspecialist en financieel planner. Voorheen als ‘ondernemer binnen de bank’ en sinds 2014 als ondernemer en partner bij Duisenburgh Vermogensbeheer in Numansdorp. Al vanaf het begin is het mijn grote passie om vermogens van mijn relaties doelgericht uit te zetten en te begeleiden.

  Om me nog meer te bekwamen in mijn vakgebied ben ik me altijd blijven ontwikkelen. Opleidingen als DSI Senior Beleggingsadviseur en Financiële Planning staan borg voor echt vakwerk. Mijn klanten waarderen de persoonlijke benadering, de welgemeende aandacht, strategie en het enthousiasme over mijn vak. Het gaat altijd om een verantwoorde vertaling van de klantwensen.

  Vermogensbeheer in Numansdorp volgens Verkamman

  Financiële planning vormt de basis voor vermogensregie, vermogensbeheer of beleggingsadvies. Steeds verplaats ik me in de positie van mijn klant. Soms blijkt dan dat aanvankelijke wensen wel eens verrassend andere oplossingen behoeven. Bijvoorbeeld door een beleggingsvraagstuk eens niet te benaderen vanuit rendementsoogpunt, maar ook vanuit een fiscaal of juridische invalshoek. Niet iedere klant heeft beleggingskennis of financiële kennis. Ook niet iedere klant heeft het totaaloverzicht over zijn of haar vermogen. Juist daarvoor kunt u een beroep op mij doen.  Ik ontzorg u graag!

  Iedere klant, vermogensdoelstelling, gezinssituatie en bedrijfsstructuur is anders. Iedere beleggingsoplossing is maatwerk. Juist bij dat maatwerk sta ik in mijn kracht. Graag neem ik mijn verantwoordelijkheid. Het gaat immers om vertrouwen. Mijn klanten verdienen dat! Op deze manier maak ik mijn motto waar: “eenmaal klant, klant voor het leven”

  Wilt u meer weten over onze unieke dienstverlening op het gebied van vermogensbeheer in Numansdorp? Neem dan gerust eens een kijkje op onze LinkedIn pagina. Of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Fortlaan 19
  3281 KA   NUMANSDORP

  Langeweg 63
  3251 LH   STELLENDAM

  Bijdorp-Oost 42
  2992 LA BARENDRECHT

  Raiffeisenstraat 2
  4697 CG SINT-ANNALAND

  Vierstraat 28
  4401 EA YERSEKE

  In 1983 is zijn carrière begonnen op het hoofdkantoor van de toenmalige Amro Bank aan de Coolsingel te Rotterdam. Zijn werkzaamheden bestonden uit de verwerking en de advisering van buitenlandse cheques, wissels en documentaire accreditieven t.b.v. de kantoren. Jack wilde echter graag een adviesfunctie en klantcontact.

  Zo kwam hij in 1986 terecht bij de Rabobank te Rhoon, in de functie van bankadviseur. Hier werkte hij tot 1998 met veel plezier. Jack voelde zich zeer aangetrokken tot het vak beleggen, wat hij als één van zijn taken had. Ondanks de beperkte klantenkring kreeg Jack na een paar stevige maar opbouwende discussies met de directie uiteindelijk de kans geboden om zich om te scholen en zich geheel vrij te maken als beleggingsspecialist. Zijn ondernemerschap werd toen al duidelijk: hij gaf beleggingscursussen, startte beleggingsstudieclubs, schreef artikelen in de plaatselijke krant, gaf lezingen en maakte beleggingstips voor zijn klanten. In no time groeide het klantenbestand zodanig dat zelfs uitbreiding van het team noodzakelijk werd.

  In het jaar 1998 heeft Jack bij de Rabobank te Gorinchem gewerkt als financieel planner, waarvoor hij intussen de FFP opleiding had gevolgd. In deze periode adviseerde hij zijn relaties na inventarisatie van de behoeften en omstandigheden. Zo maakte hij onder meer financiële plannen m.b.t. inkomens- en vermogensbehoefte, maar ook voor vermogensoverdracht voor nu en later. De advisering voor particuliere en zakelijke relaties betrof m.n.: vermogensadvies, pensioenen, levensverzekeringen, de eigen woning, schenken en erven.

  De mooiste tijd uit Jack’s carrière, zo zegt hij zelf, was 2000 – 2008 bij de Rabobank te Tholen. Als senior beleggingsspecialist deed hij naast advisering aan vermogende relaties ook aan zeer actieve promotie van de beleggingsdienstverlening. Bij deze bank kreeg hij veel ruimte voor ondernemerschap. Jack gaf diverse lezingen over beleggen en financiële planning, beleggingscursussen en schreef ieder kwartaal artikelen in de plaatselijke krant ‘De Eendrachtbode’ en bouwde een speciale website. De persoonlijke aandacht resulteerde in een fors groeiende portefeuille van tevreden beleggingsklanten. Jack was ook actief als coach van een 6-tal beleggingsstudieclubs verspreid over het mooie eiland Tholen.
Jack over Tholen: ‘Tholen heeft mijn hart gestolen! Nooit eerder en ook niet later heeft een werkgebied mij zo aangesproken als dit mooie eiland. Het is vooral de prachtige natuur, de landschappen, het water en de nuchtere inwoners die Tholen tot een bijzonder stukje van de wereld maken. Het is voor mij niet moeilijk om me thuis te voelen op Tholen, we hebben een ‘klik’: hier liggen per slot van rekening ook mijn roots’.

  De laatste jaren tot februari 2014 werkte Jack bij Rabobank Waalwijk eveneens als senior beleggingsspecialist.

  Het was voor Jack altijd de uitdaging om voor de verschillende situaties tot een perfect passende oplossing te komen voor nu en in de toekomst. Ieder beleggingsadvies was uniek omdat het altijd persoonlijk is. Jack: ‘het moet als een ‘maatpak’ passend zijn’ of het nu gaat om vermogensopbouw, cashflow matching, vermogensoverdracht of pensioenbeleggingen.

  Echter, banken veranderen: steeds minder aandacht voor de klant, standaard producten (geen ruimte meer voor maatwerk), intern gerichtheid enz, enz. Jack kon er niet langer achter staan.

Na ruim 31 jaar bankemployé kwam het eind in zicht. Hij wil zijn klanten met de juiste aandacht en betrokkenheid blijven bedienen. Het belang van de klant moet centraal staan, maar wel in daden!
Het is de hoogste tijd voor Duisenburgh Vermogensregie Verkamman B.V. Echte meerwaarde voor de klant en zijn vermogen voor hetzelfde geld!

  Tholen:

  Anna-Jacobapolder – Oud-Vossemeer – Poortvliet – Scherpenisse – Sint-Annaland – Sint-Maartensdijk – Stavenisse – Tholen

  Hoeksche Waard:

  Goudswaard – ‘s-Gravendeel – Heinenoord – Klaaswaal – Maasdam – Mijnsheerenland – Nieuw-Beijerland – Numansdorp – Oud-Beijerland – Piershil – Puttershoek – Strijen – Strijensas – Westmaas – Zuid-Beijerland

  Goeree-Overflakkee:

  Achthuizen – Battenoord – Den Bommel – Dirksland – Goedereede – Havenhoofd – Herkingen – Haringvliet – Langstraat – Melissant – Middelharnis – Nieuwe-Tonge – Ooltgensplaat – Oostdijk – Oude-Tonge – Ouddorp – Sommelsdijk – Stad aan ‘t Haringvliet – Stellendam – Zuidzijde

  Alblasserwaard:

  Alblasserdam – Bleskensgraaf – Hardinxveld-Giessendam – Brandwijk – Giessenburg – Gorinchem –  Groot-Ammers – Hoogblokland – Kinderdijk –  Molenaarsgraaf –

  Molenwaard – Nieuw-Lekkerland – Nieuwpoort – Ottoland – Oud-Alblas – Papendrecht – Sliedrecht – Streefkerk

  IJsselmonde:

  Albrandswaard – Barendrecht – Bolnes – Heerjansdam – Hendrik-ido-Ambacht – Hillegersberg – Kralingen – Kijfhoek – Pernis – Poortugaal –  Rhoon – Ridderkerk – Rotterdam – Rijsoord –  Smitshoek – Slikkerveer – IJsselmonde – Zwijndrecht

  Reimerswaal:

  Bath – Biezelinge – ‘s Gravenpolder – Hansweert – Kapelle – Krabbendijke – Kruiningen – Oostdijk – Rilland – Waarde – Wemeldinge – Yerseke

  Het onderscheid met een bank of traditionele vermogensbeheerder

  Met name pro-actieve aandacht door echte betrokkenheid en het totaal-inzicht maakt een grote onderscheid.  Maar ook het advies dat u krijgt is altijd een uniek advies: ambachtelijk maatwerk.  Als behartiger van uw belangen staat niet de bank – maar uitsluitend U persoonlijk centraal! De juiste aandacht voor u en uw vermogen. Mijn bestaande klanten onderschrijven dat.

  Als partner bij Duisenburgh Vermogensregie B.V. kan ik dit werkelijk waarmaken. Het volledig financieel ontzorgen van cliënten in de breedste zin van het woord is mijn passie en deskundigheid.

  Uitgangspunten

  • Integere dienstverlening.
  • Oprecht inlevingsvermogen.
  • Persoonlijk: ik ben uw eigen adviseur, dus geen wisselingen!
  • Vertrouwen en bereikbaarheid: ‘s avonds en desgewenst op zaterdag.
  • Individuele dienstverlening: gedreven door uw behoeften en belangen. U kunt
rekenen op pro-actief maar ook kritisch meedenken.
  • Volstrekte onafhankelijkheid dus objectief advies.
  • Wij zijn geen bank: samen met u selecteren wij een depotbank, die het beste bij u past.
  • Heldere taal en verzorgde rapportages van uw effectenportefeuille.
  • Naast uw vermogenspositie oog voor fiscaliteit en juridische mogelijkheden in uw situatie: Het draait immers om U en niet om een product.
  • Maximale transparantie t.o.v. financiële partijen en beleggingsinstrumenten.
  • Ambachtelijk vakmanschap: geen standaardinvulling van uw financiële behoeften en vermogensoplossing(en).
  • Ik werk samen met alle integere dienstverleners die u zelf wenst op bijvoorbeeld fiscaal-, juridisch-, bancair terrein en vermogensbeheer.
  • Financieel ontzorgen van A tot Z: Begeleiding in de contacten met externe specialisten als uw persoonlijk belangenbehartiger (optioneel).
  • Geen speculatie, wel een gedegen beleggingsbeleid.
  • Dichtbij: afspraken bij u thuis of op de zaak, 6 dagen per week, ook ’s avonds.
  • Eerlijke tarieven, deze worden vooraf met u afgestemd.
  • Wij hebben al vermogensoplossingen vanaf 250.000 euro. 

  Onze werkwijze

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij kijken samen naar uw wensen en financiële situatie nu en later. In dit gesprek leggen we verbanden en vertel ik u graag welke diensten en oplossingsrichtingen in uw geval passend kunnen zijn. De keuze is aan u of u hiermee verder wilt. Dit gesprek is gratis en duurt ca 1 uur.
  • Wanneer ook u kiest voor onze dienstverlening dan hebben wij allereerst een intakegesprek. Wij inventariseren uw huidige situatie, de verwachte persoonlijke ontwikkelingen, en uw vermogensdoel(en). Aan de hand hiervan maak ik een al dan niet uitgebreid vermogensplan waarin diverse scenario’s in beeld gebracht worden. Op deze wijze wordt voor u inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn bij bepaalde uitgangspunten. Dit helpt u in de beeldvorming en het maken van uw keuze.
  • Tegelijkertijd maken we een vermogensadvies of plan van aanpak voor vermogensregie of vermogensbeheer.
  • Wanneer onze dienstverlening ‘beleggingsadvies’ uw keuze is selecteren wij een depotbank die het beste bij u past. Bij deze bank(en) worden de effectenportefeuilles geplaatst en creditgelden aangehouden. Onze rol is advisering aan u, het inleggen van de aan- en verkoop opdrachten, het onderhouden van de totale vermogenspositie en periodiek afstemming met u. Het is hierbij van groot belang dat naast uw vermogensdoelstellingen steeds oog is voor uw actuele (mogelijk veranderde) omstandigheden en wensen.
  • Bij vermogensregie en vermogensbeheer begeleiding is onze rol het periodiek terugkoppelen van de resultaten en onze visie en strategie uitleggen. Daarnaast onderhandelen wij in uw belang tussen de verschillende partijen. Ook hier is het zeer belangrijk dat we naast uw vermogensdoelstellingen steeds oog hebben voor uw mogelijk gewijzigde situatie en wensen.
  • Om juiste aandacht en kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen vragen wij u regelmatig om uw mening en hoe wij onze dienstverlening wellicht nog verder kunnen optimaliseren. Het draait per slot van rekening uitsluitend om u!

  Financieel totaaladvies en vermogensbeheer van Duisenburgh in Numansdorp

  Op basis van mijn ervaring en kennis als beleggingsadviseur adviseer ik mijn klanten. Mijn kennis van financiële planning stelt me in staat om op een breder financieel vlak uw gesprekspartner te zijn. Maar als partner van Duisenburgh Vermogensregie heeft mijn beleggingsadvies voor u nog méér waarde.

  Duisenburgh Vermogensbeheer in Numansdorp bestaat uit een groot team van beleggingsspecialisten. Hierdoor is onder meer de continuïteit, de kennis/research en het compliance toezicht uitstekend gewaarborgd!

  • Alles
  • Blog
  • Uncategorized

  Schipperen tussen risico en rendement

  Bent u in de positie dat u ruim voldoende inkomen heeft, elke maand kunt sparen, uw woning of schip hypotheekvrij is of een deel van uw geld voor langere tijd kunt uitzetten? Dan kunt u meer risico nemen. Het wordt anders wanneer er slechts voor een kortere periode kan worden belegd of als er op het vlak van inkomen, pensioen of hypotheek om wat voor reden dan ook onzekerheid is. Het is dan onverstandig om grote risico’s te nemen. Een eerlijk advies, waarin de financiële omstandigheden goed gewogen worden, doet er toe. 

  ‘Meer dan alleen beleggen . . .’

  Onze gesprekken gaan verder dan alleen over de effectenportefeuille. We kennen onze klant vaak al vele jaren en weten wat er speelt. Zo denken en sparren we bijvoorbeeld ook over de mogelijkheden van schenken, hypotheek aflossen of juist niet en of een familiebank zinvol is. Vastgoed investeren; direct of indirect, Investeren vanuit privé of BV, haken en ogen bij private equity, pensioenopbouw- en planning enz. enz. Ook gaat het geregeld over de toekomst van de kinderen, de voortzetting van het bedrijf, plannen voor een motorjacht of een vakantiewoning. Jack lachend: “We komen wel eens tijd tekort…”

  Op koers met uw vermogen (deel 39)

  Elke vaart heeft een startpunt en eindbestemming. Die twee samen, bepalen de reisafstand en de voorbereidingen die getroffen moeten worden. Een reisdoel bereiken, vraagt een vooruitziende blik. Dat geldt ook voor beleggen.

  Op koers met uw vermogen (deel 38)

  Koers houden is het resultaat van een samenspel tussen schip en bemanning. Wanneer het gaat om beleggen, bepalen uw vermogenswensen en een passend advies de juiste koers. Als er een aanlokkelijk rendement aan de horizon gloort, is alertheid geboden. In deze column meer over het belang van onderhoud en advies.

  Op koers met uw vermogen (deel 37) ‘Einde jaar in zicht; maak nu de balans op, tijd voor actie!’

  Hoewel het nog ver weg lijkt, geeft de kalender aan dat al over 6 weken een nieuw jaar van start gaat. Een goed moment om nu uw financiën tegen het licht te houden. Ook voor u zijn er mogelijk interessante besparingen te realiseren. Doe uw voordeel met onze BOX 3 eindejaarstips.

  De sores van vermogenden (6)

  Een ontvangen erfenis, verkoop van de onderneming, een grote beloning, schade-uitkering of geldprijs. Verschillende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we van de ene op de andere dag een ‘luxeprobleem’ hebben. Hoe kunt u grip houden op uw totale vermogen na de bedrijfsverkoop?

  De sores van vermogenden (5)

  In deze column: ‘testament van een ondernemer’. Juist voor vermogenden en ondernemers is een behoorlijk testament een must! Zo kan bij overlijden voorkomen worden dat de continuïteit van de onderneming in gevaar komt. Ook kan een testament ervoor zorgen dat verschillende fiscale regelingen optimaal gebruikt kunnen worden.

  De sores van vermogenden deel 4

  In de vorige drie columns uit deze serie schreef ik dat er in het bijzonder bij de verkoop van een onderneming uitgebreid met onze relaties en hun adviseurs wordt gesproken. Een grondige inventarisatie is de basis voor een doelgericht vermogensplan waarmee de juiste financiële koers kan worden bepaald. Zo wordt allereerst gezorgd voor voldoende inkomen in de fase direct na de verkoop maar ook voor later, passend bij de wensen en plannen van de (oud)ondernemer. Maar ook hoe we grip op het vermogen kunnen houden met onder meer vermogensregie. Vervolgens hebben we kort stilgestaan bij vermogensstructurering.

  De sores van vermogenden deel 3

  In de vorige twee columns uit deze serie schreef ik dat er in het bijzonder bij de verkoop van een onderneming uitgebreid met onze relaties en hun adviseurs wordt gesproken, de impact in financiële- en emotionele zin is tenslotte zeer groot! Een grondige inventarisatie is de basis voor een doelgericht vermogensplan (de ‘vaarroute’) waarmee de juiste financiële koers kan worden bepaald.

  Einde jaar in het vizier: maak de balans op, tijd voor actie

  Gevoelsmatig lijkt het wellicht nog wat ver weg, maar al over vijf weken is het oudejaarsdag 2022. Kortom, een goed moment om juist in deze periode uw financiën tegen het licht te houden. Ook voor u zijn er mogelijk interessante besparingen te realiseren. Doe uw voordeel met onze ‘Box 3 eindejaartips

  Belastingplan box 3 2023

  In aanloop naar het nieuwe belastingplan* met heffing over werkelijke rendementen in
  2026, is er tot die tijd een tijdelijke regeling aangekondigd.

  De sores van vermogenden

  In mijn vorige column las u, dat in het bijzonder bij een bedrijfsverkoop, er uitgebreid met onze relaties en hun adviseurs wordt gesproken. Een doelgericht plan werkt als een ‘vaarroute’ om samen de juiste financiële koers te kunnen varen. In dit artikel neem ik u graag mee in de praktijk

  De sores van vermogenden

  Veelal wordt er gedacht: ‘als ik veel geld had dan zou ik het wel weten.’ Maar is dat ook zo? Natuurlijk, iedereen heeft zo zijn wensen die hij dan zou kunnen vervullen. In de praktijk wordt het vaak toch heel wat complexer wanneer er daadwerkelijk een groot vermogen beschikbaar komt. In deze columnserie; ‘de sores’ van miljonairs.

  Eerst zaaien om straks te kunnen oogsten

  Het is volop lente! Hoewel ieder seizoen zijn eigen charme heeft , heeft de lente toch wel iets extra’s; de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, het frisse gras, de voorjaarszon, bloesems aan de bomen en huppelende lammetjes in wei; dat is genieten. In dit seizoen worden de akkers geploegd, gezaaid en onkruid verwijderd om in een volgend seizoen te kunnen oogsten. Op het financiële vlak is het niet veel anders.

  Als ‘het schip’ eenmaal binnen is, laat het dan voor u werken!

  Jack Verkamman, partner bij Duisenburgh Vermogensregie, komt in zijn adviespraktijk heel verschillende, vermogende ondernemers en particulieren tegen. Omdat iedere relatie anders is en andere behoeften heeft, leveren we altijd maatwerk, in nauwe samenwerking met de accountant, notaris en fiscalist.

  Bibberen op de beurs

  De verschrikkelijke oorlog Rusland – Oekraïne houdt eenieder wereldwijd bezig. Al wekenlang volgen buitengewoon trieste nieuwsberichten elkaar op. Ook is er veel onzekerheid hoe het verloop zal zijn en hoe lang de oorlog voortduurt. Financiële markten wereldwijd zijn eveneens geraakt door het kanongebulder en de onzekerheid omtrent gevolgen van deze oorlog.

  Einde jaar in zicht; maak de balans op, tijd voor actie!

  Het lijkt nog even weg maar over zo’n 6 weken wordt het jaar 2021 afgesloten. Kortom, een goed moment om uw financiën tegen het licht te houden. Ook voor u zijn er wellicht interessante besparingen te realiseren. Doe uw voordeel met onze BOX 3 eindejaar tips!

  Op koers met uw vermogen (deel 27) ‘ Ga niet het schip in met uw vermogen ‘

  Niemand wil ‘het schip in gaan’ door fraude met spaargeld of beleggingen. Per slot van rekening is er hard gewerkt om het vermogen bij elkaar te krijgen.

  Het mirakel van rendement

  Een van de intelligentste natuurkundigen uit de geschiedenis wist het al, succesvolle grote beleggers hebben het bewezen en verstandige beleggers doen het zo. We hebben het over de invloed van ‘rendement op rendement’.

  Sponsoring Fort Buitensluis

  Sinds kort zijn wij woonachtig als ‘buren’ van het Fort. Zelfs onze staatnaam is ernaar vernoemd. Natuurlijk dragen wij het initiatief van renovatie en herontwikkeling een warm hart toe. Het Fort is als waterfort een bijzonder stuk erfgoed van de Hoeksche Waard waar we zuinig op moeten zijn en waar veel meer uit te halen valt

  Beurzen op recordhoogten; nu cashen?

  Aandelenbeurzen zijn sinds de dip van maart/april 2020 fors opgelopen. Sommige beleggers worden zelfs ongerust en zijn bang voor een nieuwe beurscrash. Daarnaast kost sparen steeds meer geld. We merken de afgelopen tijd een toename van het aantal lezersvragen…

  De balans opmaken

  Het eerste kwartaal van 2021 is alweer bijna gepasseerd. Juist in deze bijzondere tijd vliegen de weken voorbij. Uw brievenbus stroomde inmiddels vol met de jaaroverzichten van lonen, pensioenen, banken, beleggingen, enzovoort,bedoeld voor de belastingaangifte over 2020. Maar, wanneer we dit nog niet gedaan hebben, is het ook een uitstekend moment om de financiële balans eens op te maken, nu alle gegevens toch op tafel liggen.

  Uit de adviespraktijk: ‘Have a Dream’ – planmatig dromen

  “Tijdens mijn schoolperiode had ik altijd wel een baantje: krantenbezorger, tomatenplukker
  en verkoper van scheepsonderdelen”, vertelt Koos.

  Persoonlijke band door actief bijstaan ondernemers en particulieren met vermogensvraagstukken

  Jack Verkamman, bank-onafhankelijk vermogensadviseur: tijd voor de klant, oprechte inleving, out of the box en gaan voor de best passende oplossingen, dat is waar Duisenburgh Vermogensregie Verkamman voor staat. Zijn klanten weten dat te waarderen. Naast zijn advieswerk schrijft hij regelmatig columns voor Scheepvaartkrant en andere media op het gebied van vermogensvraagstukken en financiële planning. […]

  Met pensioen en vermogen vast in stenen…

  In onze vermogensplanningspraktijk krijgen we zeer uiteenlopende vraagstukken voorgelegd. Veel mensen denken dat ons vak zich uitsluitend bezighoudt met beleggen in effecten. Natuurlijk heeft juist dit vakgebied onze specifieke aandacht, maar beleggen is geen doel op zich. Waar het om gaat, is dat onze klanten zo optimaal mogelijk hun financiële doelen bereiken.Bij de een het […]

  Beurswijsheid zomer 2020

  Handelaren op de beursvloer zijn al lang vervangen door saaie beeldschermen, maar hun ‘beurswijsheden’ bestaan nog steeds. ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Was het maar zo eenvoudig! Welke belegger kent deze ‘beurswijsheid’ niet?

  Vermogen laten werken is ook ondernemen

  Vanuit ons kantoor in Barendrecht adviseer ik voornamelijk zakelijke en particulieren klanten uit de regio Rotterdam en Drechtsteden. Het is geen geheim dat ik de maritiemeen visserijsector een warm hart toedraag. Om deze ondernemers goed van dienst te kunnen zijn, hebben we al enkele jaren een extra vestiging in Yerseke en zijn er spreekruimten beschikbaar […]

  Uit de adviespraktijk (deel 4)

  Deze column is de vierde uit een serie met situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee! ‘Het dak repareren wanneer de zon schijnt’ Inmiddels liggen de eerste twee maanden van 2020 […]

  De financiële gevolgen van Box 3 plan 2022

  Het kabinet kwam onlangs met een verrassend wetsvoorstel voor spaarders en beleggers ingaande per 2022. Kort samengevat betalen spaarders met een spaarsaldo tot 444.444 euro geen BOX 3 belasting meer volgens het wetsvoorstel. Voor overig vermogen zoals vastgoed, verstrekte leningen (denk aan de familiebank), beleggingen envakantiehuisjes wil men het tarief juist verhogen. Hiernaast kunnen box […]

  Einde jaar: maak de balans op, onderneem actie!

  Langzaam aan naderen we het einde van 2019. Als u nog gebruik wilt maken van fiscale voordelen – dus belastingbesparing – regel dit dan nu! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar. Eindejaar tips voor box 3 vermogen:U betaalt in 2019 geen belasting over een vermogen tot 30.360 euro (samen: 60.720 euro). […]

  Uit de adviespraktijk (deel 3)

  Dit is de derde column over situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee! ‘Sparen’ in vakantiewoningenSteeds vaker spreken we mensen die min of meer radeloos naar hun spaarrekening kijken. Dat is […]

  Einde jaar; maak de balans op, onderneem actie!

  Langzaamaan naderen we het einde van 2018. Als u nog gebruik wilt maken van de fiscale mogelijkheden waarmee u belasting kunt besparen, regel dit dan zoveel mogelijk vóór de drukke maand december! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar.

  Uit de adviespraktijk (deel 2)

  Dit is de tweede column over situaties uit de adviespraktijk. Het doel van deze serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen. Doe er uw voordeel mee!Beleggen of speculeren?Geregeld spreek ik mensen die het hebben over ‘beleggen’ terwijl ze eigenlijk ‘speculeren’ bedoelen. En laten we […]

  Op koers met uw vermogen (deel 13)

  YERSEKE / STELLENDAM In mijn laatste column liet ik u zien dat het van groot belang is om met uw effectenportefeuille actief in te spelen op economische verwachtingen en op scheefgroei. Op deze wijze houden we de risico’s in toom en maximaliseren we het uiteindelijk rendement. In dit artikel belicht ik de invloed van persoonlijke […]

  Op koers met uw vermogen (deel 11)

  Hoewel de winterperiode nog voortduurt, kijken we al uit naar de lente; fluitende vogels, bomen met bloesem en huppelende lammetjes op de rivierdijk. Op de Amsterdamse effectenbeurs schijnt de zon dit jaar al vanaf de eerste dag. Tot het moment van schrijven steeg de AEX inmiddels al ruim 3,5 procent. Maar hoe staat het nu met úw effectenportefeuille? Zit daar nog wel voldoende kiemkracht in?

  Einde jaar; maak de balans op, onderneem actie!

  We naderen langzaamaan het einde van 2017. Als u nog gebruik wilt maken van de fiscale voordelen waarmee u belasting kunt besparen, regel dit dan nu! Uw vermogensadviseur, accountant en notaris staan graag voor u klaar.

  Beleggen, dé oplossing voor iedereen?

  Beleggen?Beleggen kan zeker interessant zijn wanneer het vermogen voor langere tijd niet nodig is. De geschiedenis laat zien dat, gemeten over een langere horizon, beleggen steeds zorgde voor hogere rendementen dan sparen. Om u een idee te geven: in de periode van 1976 – 2016 was het gemiddeld jaarrendement* bij aandelen ruim 9 procent en […]

  ‘Tussen risico en rendement’

  Wanneer u uw vermogen wilt beleggen is het cruciaal om een actueel, eerlijk en duidelijk risicoprofiel te hebben. In mijn vorige column beloofde ik hierop terug te komen. Ook gaan we kort in op ‘vermogensregie’, hierover krijg ik regelmatig vragen. 1 – Doelen bepalenAls u belegt, weet u vanzelfsprekend wat u ermee wilt bereiken ofwel […]

  De effectenportefeuille

  In column deel 3 heeft u reeds beknopte aanwijzingen kunnen lezen met betrekking tot beleggen in effecten. We schreven onder meer over valkuilen bij beleggen als ‘waan van de dag’ en ‘alle eieren in één mandje’. In deze column gaan we in op ‘de hovenier’ en het thema ‘advies’. Onderhoud ‘de hovenier’Het onderhouden van een […]

  Alternatieven voor sparen

  Sparen kost geld. Niemand wil dat zijn of haar vermogen verdampt.… Graag vervolg ik mijn voorgaande column met alternatieven voor overtollige spaargelden. Doe er uw voordeel mee! Sparen in de BVVoor spaarders met grotere vermogens kan het zinvol zijn om te sparen in een BV. Er wordt dan slechts 20 procent belasting geheven over de […]

  Het risico van sparen

  In 20 jaar tijd van 100.000 euro nog maar 88.660 euro over. Velen denken dat het bedrag op de ‘veilige’ spaarrekening alleen maar kan toenemen vanwege rentebijschrijvingen. Maar dat ligt al enige tijd heel anders… De meeste spaarders, en dat is bij ons op het water niet anders, hebben het met de paplepel binnengekregen; ‘Sparen […]